Предимства за търговци на дребно

Post Images

Собствениците на малък бизнес са изправени пред трудно решение, когато става въпрос за достигане до по -голяма аудитория онлайн: Или могат да инвестират ценни ресурси в маркетинга, за да намерят клиенти за магазина си за електронна търговия, или могат да изберат да продават на пазара, където вече има клиенти.

Има няколко пазари, които търговците на дребно могат да използват, за да достигнат до нови клиенти и да увеличат своите онлайн продажби. Те варират от целеви нишови платформи като Джейн или Етси, до всеобхватни хегемони като Amazon, Walmart и дори eBay. Докато повечето от нас са наясно с онлайн присъствието на Amazon и Walmart, Amazon безспорно доминира в електронната търговия. Walmart обаче инвестира милиони, за да подобри онлайн пазара и е най -вероятният търговски обект да се състезава за клиентите на Amazon. Все пак много търговци на дребно по подразбиране използват пазара на Amazon, без да разглеждат Walmart като жизнеспособна опция за продажба на своите стоки.

Въпреки това Амазон има недостатъци. Amazon не само таксува търговеца на дребно при изброяването на артикулите (освен ако продавачът не планира да публикува по -малко от 40 обяви), но и те вземат процент от всяка извършена продажба. Тези разходи могат бързо да се добавят, особено ако продавачът изброява голям брой продукти на сайта.

Друг недостатък е въпросът за връщането. Amazon реализира печалба само от изброените и продадени артикули, така че ако клиент върне артикул, той не е без разходи или загуба на Amazon. Amazon е изградил опит, насочен към клиента, а не на продавача, което затруднява продавачите да управляват очакванията на клиентите, дори когато става въпрос за политика за връщане, която благоприятства клиента. Това означава, че клиентите са в състояние да върнат артикули месеци след като са ги закупили - понякога без забележима причина - за сметка на продавача.

Това са само няколко причини, поради които много търговци на дребно са започнали да търсят другаде, за да публикуват своите обяви - и една жизнеспособна платформа е обновената walmart.com. Walmart.com е третият по големина интернет търговец на дребно и се очаква продажбите на електронната търговия да нараснат с 40% тази година. Гигантът на дребно също е похарчил милиарди за центрове за изпълнение на електронната търговия и може да се похвали с над 110 милиона уникални посещения на месец. И много търговци на дребно ще открият, че пазарът на Walmart е просто по -добро място за продажба на своите продукти. Ето защо:


* Walmart не начислява такса за списък. Amazon таксува $ 39,99 на месец само за търговците на дребно, за да изброят артикулите (индивидуални продавачи, изброяващи по -малко от 4 артикула, натрупват тази такса, но) и двата пазара таксуват „такси за насочване“ за всеки продаден артикул, средно около 15% в зависимост от артикула.


*Търговците на дребно имат повече контрол върху връщането на продукта. Walmart позволява на търговците на дребно да определят как искат да се справят с връщането на продукта. Това позволява на продавачите възможност да разрешат проблема и да намалят броя на връщаните продукти , произтичащи от причудливи или ненужни капризи на клиентите. Докато Amazon ще изисква от търговците на дребно да издадат пълно възстановяване, без да събират информация от клиента и не изисква от купувача да върне артикула, Walmart позволява на продавачите да поискат от клиента да върне продукта, преди да предложи възстановяване или да разреши издаване по други начини.


Наистина, аудиторията на Walmart не се припокрива напълно с тази на Amazon. В зависимост от вашия продукт, това може да бъде определящият фактор за това дали използвате пазара на Amazon или не, за да продадете вашите артикули или да изберете да се свържете с Walmart. Въпреки това, търговците на дребно, чиито продукти са погребани под хиляди конкурентни продукти, ще намерят пространството за новодошлия, който може да увеличи продажбите при намалената конкуренция.

Новини

Накратко за Office Depot и Staples– какво става ? (обновена)

Новини

B2B намери фирми за Вградени финанси

Новини

Банки, кредитни, дебитни карти, условия и интересни събития !

Новини

Приложения за Android, които ви плащат реални пари

Mаркетинг

Нови инструменти за маркетинг в социалните медии за популяризиране на вашата марка

Новини

Защо електронната търговия може да процъфтява с почти нулеви данни за клиентите си ?!

Mаркетинг

Безплатна доставка или бърза доставка

Mаркетинг

Електронна търговия и Имейл маркетинг

Новини

Бързият растеж прави Amazon лидер в стрийминг видео пазара

Новини

Какво представлява Интернет на нещата ? (въпроси и отговори)