Кое е печелившо ?

Post Images

Можете да имате страхотен продукт, но ако не можете да го доставите на клиента безплатно или в рамките на два дни, имате страхотен продукт без никакви потребители.

През 2023 г. клиентите не очакват нищо по-малко от безплатна и бърза доставка. Според анализ, проведен от Baymard Institute на 49 различни проучвания, 47% от хората изоставят количките поради допълнителни разходи (включително доставка) и 24% изоставят поради бавни доставки, което прави разходите за доставка и времето за доставка двете най-големи причини за отказване от поръчката.

Реалността за продавачите е друга. Изключително трудно е да предложите едновременно безплатна и бърза доставка, ако нямате възможностите за изпълнение от Amazon. Продавачите често се оказват хванати между опциите за предлагане на безплатна доставка или бърза доставка и в крайна сметка избират една от тях. Въпреки че тази стратегия може да работи в краткосрочен план, тя не е устойчива. Тъй като Amazon и други подобни фирми удвоява възможността за еднодневни доставки, очакванията на клиентите само ще се повишат.

Кое е печелившо тогава — безплатна или бърза доставка ?


И двете! Предлагането само на едно просто не е достатъчно! Не забравяйте, че се състезавате за клиенти на изключително популярни пазари като Amazon и Shopify и ако предлагате само един вариант , вашият продукт няма да изпъкне, независимо колко страхотен е той. Освен това трябва да предлагате и двете опции на всички пазари, на които вашият продукт е посочен. Но предлагането на безплатна и бърза доставка не е лесна задача. Особено когато трябва да го направите в цялата страна. За тази цел ще ви трябва партньор за изпълнение като Fulfillment by Amazon или друг на национално ниво, ако работите на пазари извън България.


Кои са идеалните характеристики на партньор за изпълнение
1. Да има складова мрежа в цялата страна
2. Достъпност за малки, стандартни и извънгабаритни видове продукти
3. Безплатна и бърза доставка както за бързооборотни, така и за бавнооборотни

За Пазара в България това няма да ви трябва, всеки изпратен от вас продукт ще стигне до клиента за 1 ден. Но ако работите с Дропшипинг компании това се отнася и за вас, като се изключи първа точка.

Пазарите за електронна търговия станаха изключително конкурентни за онлайн търговците. Има някои доклади, които подкрепят опцията за безплатна доставка, а други подкрепят за бърза доставка. Въпреки това, ако търговците искат конкурентно предимство те трябва да са отлични и в двете — безплатна и бърза доставка.

 

Новини

AI генератори за изображения, видеоклипове, презентации и глас

Новини

Банките и електронната търговия - B2B

Новини

Електронната Търговия през 2023 година

E-commerce софтуер

Приставки за продажба на цифрови файлове

Новини

PayPal може да бъде законно възпрепятстван да забранява хора заради техните политически възгледи

Mаркетинг

Как да продавате вашите картини и снимки онлайн ?

Mаркетинг

За начинаещи или желаещи за отваряне на електронен магазин

Новини

Промените в електранната търговия породени от енергиината криза

Новини

Klarna предлага безлихвено пазаруване за всички онлайн търговци

Новини

Устойчивата и екологична опаковка е конкурентно предимство