Кое е печелившо ?

Post Images

Можете да имате страхотен продукт, но ако не можете да го доставите на клиента безплатно или в рамките на два дни, имате страхотен продукт без никакви потребители.

През 2023 г. клиентите не очакват нищо по-малко от безплатна и бърза доставка. Според анализ, проведен от Baymard Institute на 49 различни проучвания, 47% от хората изоставят количките поради допълнителни разходи (включително доставка) и 24% изоставят поради бавни доставки, което прави разходите за доставка и времето за доставка двете най-големи причини за отказване от поръчката.

Реалността за продавачите е друга. Изключително трудно е да предложите едновременно безплатна и бърза доставка, ако нямате възможностите за изпълнение от Amazon. Продавачите често се оказват хванати между опциите за предлагане на безплатна доставка или бърза доставка и в крайна сметка избират една от тях. Въпреки че тази стратегия може да работи в краткосрочен план, тя не е устойчива. Тъй като Amazon и други подобни фирми удвоява възможността за еднодневни доставки, очакванията на клиентите само ще се повишат.

Кое е печелившо тогава — безплатна или бърза доставка ?


И двете! Предлагането само на едно просто не е достатъчно! Не забравяйте, че се състезавате за клиенти на изключително популярни пазари като Amazon и Shopify и ако предлагате само един вариант , вашият продукт няма да изпъкне, независимо колко страхотен е той. Освен това трябва да предлагате и двете опции на всички пазари, на които вашият продукт е посочен. Но предлагането на безплатна и бърза доставка не е лесна задача. Особено когато трябва да го направите в цялата страна. За тази цел ще ви трябва партньор за изпълнение като Fulfillment by Amazon или друг на национално ниво, ако работите на пазари извън България.


Кои са идеалните характеристики на партньор за изпълнение
1. Да има складова мрежа в цялата страна
2. Достъпност за малки, стандартни и извънгабаритни видове продукти
3. Безплатна и бърза доставка както за бързооборотни, така и за бавнооборотни

За Пазара в България това няма да ви трябва, всеки изпратен от вас продукт ще стигне до клиента за 1 ден. Но ако работите с Дропшипинг компании това се отнася и за вас, като се изключи първа точка.

Пазарите за електронна търговия станаха изключително конкурентни за онлайн търговците. Има някои доклади, които подкрепят опцията за безплатна доставка, а други подкрепят за бърза доставка. Въпреки това, ако търговците искат конкурентно предимство те трябва да са отлични и в двете — безплатна и бърза доставка.

 

Новини

Какво е coviewing (съвместното гледане) ?

Новини

PayPal искат да бъдат нещо повече от бутон за плащане

Новини

ЕС дава на Google 2 месеца, за да подобри резултатите от търсенето на хотели и полети

Новини

Видеото и електронната Търговия

SEO

SEO -оптимизация. 7 въпроса за вътрешни връзки-link

SEO

Инструменти за създаване на резюмета на SEO съдържание

Социални мрежи

Концепцията за социална търговия-Как се превръща в необходим бизнес модел за марките

Новини

Четито Рождество Христово и Бъдни вечер

Новини

Google Podcasts се затваря скоро, потребителите са призовани да преминат към YouTube Music

Новини

Klarna предлага безлихвено пазаруване за всички онлайн търговци