Популярността на дропшипинга е голяма

Post Images

Популярността на дропшипинга е голяма

Методът става все по-популярен. И изглежда, че се използва най-вече от предприемачи, които току-що са започнали своя бизнес. Много продукти, които виждате в рекламите на Facebook и Instagram, например се продават от онлайн търговци, които са активни в бизнеса с дропшипинг.
Клиентите често не забелязват, че даден бизнес продава продукти чрез дропшипинг.Но това всепак може да се установи лесно, когато даден клиент извършва проучване за покупка – може да попадне на еднакви снимки и обяснения към продрукта на други сайтове.
И така – какви са плюсовете и минусите ?!
Изглежда, че най-големият плюс е факта ,че вие като търговец не инвестирате в покупката на много стоки и не плащате за склад. Не се грижите за доставката.
Сега минусите :
Но така рискувате да загубите даден клиент след извършване на неговата първа покупка.
(поради факта, че купувача ще получи стоката заедно с рекламна брошура от производителя)
Изглежда че е само това ?! Но не ! Все пак вие ще имате отговорности, когато този клиент не е доволен от поръчката и желае да я върне.Вие сте този, който трябва да организира връщането.Или ако търговецът на едро или производителят, не изпрати поръчката навреме, то вие сте този, който носи отговорност за доставката.
Друг проблем е ,че продуктите, които можете да продавате чрез такава програма, също са продукти, които хиляди други онлайн търговци могат и ще продават.

Сега малко съвети :
Когато сключвате договор с производител, за дропшипинг е наложително да включите точка в договора за рекламните материали.Като вие си приготвите торбички или други опаковачни материали необходими за доставката на артикулите, както и рекламни брошури. И съгласно договора производителят се задължава да изпраща продуктите само с ваши торбички и рекламни материали. Така си гарантирате голям процент възможност, даден клупувач да направи последваща покупка от вашия сайт. Също така е добре да можете да представите артикулите с ваши собствени снимки – това само ако имате начин да го направите или да обработите оригиналните снимки допълнително.

Много хора, които се интересуват от дропшипинг, първо искат да знаят как да намерят продукти за продажба онлайн. Един добър начин е просто да разгледате асортимента от платформи за дропшипинг и търговия на едро. Ако търсите търговци на едро, които предлагат дропшипинг, моля, проверете този списък с европейски доставчици на дропшипинг.
Но вие като електронен търговец може да проявите инициатива и да обиколите в България производителите на стоките ,които ви интересуват и да се договорите на място.


SALEHOO
https://www.salehoo.com/tour/european-suppliers


Spocket
https://www.spocket.co/

Printful
https://www.printful.com

Drobbs
https://www.dropshipspecialist.nl/

EDC
https://www.dropshippers.nl/edc/

Накрая – вие сам решавате, като търговец, как да работите и печелите.

Mаркетинг

Безплатна доставка или бърза доставка

Новини

Бъдещето на пазаруването през 2035 г - Няколко спекулативни прогнози

Новини

Klarna предлага безлихвено пазаруване за всички онлайн търговци

Mаркетинг

Няколко елемента за жизнеспособен бизнес план

Новини

Лошата информация за продукта кара 53 процента от купувачите да пазаруват другаде

Mаркетинг

Инструменти и софтуер за електронна търговия за стартиращи фирми

Новини

Банки, кредитни, дебитни карти, условия и интересни събития !

Новини

Мета и Google са изправени пред съдбовен ден, когато се задава ключово решение на ЕС за данните събирани от компаниите.

Социални мрежи

Няколко от най-добрите инструменти за публикуване в социалните медии

E-commerce софтуер

Основен софтуер за вашия бизнес с електронна търговия