те се превърнаха в най-новата тенденция в електронната търговия

Post Images

QR кодовете, съкратено са кодове за бърз отговор, те се превърнаха в най-новата тенденция в електронната търговия сред потребителите и търговците. Няма да е погрешно да се каже, че можем да намерим QR кодове навсякъде - кутии за пица, дрехи, книги, бутилки, флаери, врати на магазини и т.н.

QR кодовете се използват за различни цели: в менютата на ресторанта , на дрехи,обувки и т.н. QR кодът би дал на потребителя незабавна информация или ще го насочи към уебсайта за повече информация.

Имайки предвид лесния начин да сканирате тези кодове, за да получите нещо, което не очаквате, всъщност привлича клиентите. Веднъж сканирани, QR кодовете могат да изпратят потребителя до PDF файл, целева страница или видео, или да подканят към разговор с текстово съобщение и много други.
Обикновено термините QR кодове и баркодове създават объркване сред търговците на дребно. В действителност QR кодът е само вид баркод сам по себе си.

Разлика между QR кода и баркода

Баркодовете държат информация само в хоризонтална посока, докато QR кодовете могат да държат информация, както в хоризонтална, така и във вертикална посока. Това ги кара да съхраняват повече информация от баркодовете.

Как да създам QR код ?

Първата стъпка в процеса на проектиране на QR кода е определянето на целта за създаване на QR код. Можете да започнете, като помислите за вашите цели и нужди, които искате да изпълните от създаването на тези QR кодове или всякакъв вид информация, която искате да споделите чрез тяхното създаване. Можете да поставите връзка към социалните медии на вашите QR кодове или връзката към вашия уебсайт или определени видове продукти.

Намерете генератор на QR код

Следващата стъпка е важна, тъй като има разнообразие от генератори на QR кодове, които могат да се използват, за да отговорят на вашите нужди, но трябва да се опитате да намерите най-подходящия. Трябва да въведете малко информация в съответното поле, да натиснете бутон и веднага да получите един от странно изглеждащите QR кодове под формата на изображение. След това поставяте или вмъквате изображението в рекламни картички, визитки, табели или вашата уебстраница.

Безплатни за ползване:
..QR Code Monkey
• Code Two
• Unitag
• QR stuff
• Flowcode
• me-qr.com
Има и платени, просто избирате един генератор и правите това, което искате.

Новини

PayPal и таксите за транзакции

Социални мрежи

Instagram пуска функция „DROP“, за да подобри онлайн пазаруването

Новини

Мобилните устройства под обсада от киберпрестъпници

Новини

Скрити опасности, които се крият в електронната търговия – за потребители

Новини

Осъществена Електронна Търговия за Европа 2020 -2021

Новини

Предстоящи събития за електронната търговия в Европа

Новини

Какво е coviewing (съвместното гледане) ?

Социални мрежи

Как изглежда функцията за персонализация на eBay ?

Новини

Мъртъв ли е Дропшипинга ? Можете ли все още да печелите през 2021 и 2022 г.?

Новини

Някои особености в eBay