Термините „марка“ и „бизнес“ често се използват взаимозаменяемо

Post Images

Термините „марка“ и „бизнес“ често се използват взаимозаменяемо. Въпреки че дефинициите на речника може да са подобни, не мисля, че това е правилно.

Всеки може да създаде бизнес. Но изграждането на марка отива далеч отвъд подаването на вашите документи за ООД или ЕООД и откриването на бизнес разплащателна сметка. Марката е нещо повече от фирмено лого или слоган.

Брандирането е най -мощният маркетингов инструмент в света. Както за хората, така и за бизнеса,.

Какво е идентичност на марката?
Идентичността на марката е по същество репутацията на вашата фирма. Не е това, което казвате на хората за себе си; това е, което хората си казват един на друг за теб.

Защо да влагаме усилия в изграждането на марка?

Вашата марка по същество е лицето на вашия бизнес. Без лице не можете да се откроите от тълпата. Компаниите се нуждаят от марка, за да се разграничат на претъпканите пазари. Брандирането изгражда доверие и установява доверие между бизнеса и потребителите. Това е, което примамва хората да купуват от вас на първо място и ги кара да се връщат за още в бъдеще.


Няколко стъпки за да изградите марката си.

1. Установете целта на вашата марка

Защо се занимавате с бизнес?

Да, сигурен съм, че бихте искали да реализирате печалба, но това не е целта, която ще ви помогне да установите идентичност на марката. Това трябва да надхвърля продуктите или услугите, които предлагате.

Да приемем например, че вашият бизнес доставя предварително приготвени ястия онлайн. Какво е предназначението на марката? Не продава храна; той осигурява хранене и удобство на специалистите, които се грижат за здравето, които са твърде заети, за да готвят сами.

Частта „защо“ в изявлението на мисията е най -важният аспект. Това ще бъде най-важната информация за потребителя. Това е факторът на диференциация, който отделя вашата фирма от всички останали, които правят точно същото.
Вашата цел в крайна сметка ще определи вашата марка. Той определя стандарта за поведение на вашия екип и служители и се превръща в това, което клиентите ви очакват, когато купуват от вашите продукти.


2. Определете целевата аудитория на вашата марка

Кой иска да купи това, което продавате?
Идентифицирането на вашата целева аудитория е един от най -важните аспекти на брандирането. Ако пренебрегнете тази стъпка, останалата част от вашата стратегия за изграждане на марка ще пострада.

Създайте уникален „глас“ за вашата марка

След като определите целевия си пазар, трябва да развиете „глас“ на марката, който да говори на вашата аудитория. Има много различни начини да се подходи към това.
Искате ли да бъдете професионалисти? Смешен ли е гласът на вашата марка? Опитвате ли се да бъдете непринудени?

Цялото копие на вашата марка трябва да има последователен глас във всичките ви канали. От началната ви страница до блогове, публикации в социалните медии и реклами, гласът ви трябва да резонира с вашата целева аудитория.

3.Разкажете историята на вашата марка

Историята на марката обхваща всичките три стъпки до тук. Отнасяйте се към историята на вашата марка като към разширената версия на „защо“ в декларацията за мисията си. Това обяснение защо сте в бизнеса трябва да се хареса на целевия ви пазар, докато се изразява с гласа на вашата марка.

4. Проектирайте визуалните елементи на вашата марка

Сега е време да създадете визуално представяне на вашата марка. Как хората ще идентифицират вашата компания? Имам предвид неща като вашето лого, цветова палитра и типография. Това са отправните точки за проектиране на марка

5.Установете диференциация на вашата марка

Какво прави вашата марка уникална във вашата индустрия? Трябва да отделите време, за да проучите конкурентите си, за да видите какво правят. Като наблюдавате конкуренцията си, ще можете да откриете какви стратегии за брандиране работят и кои да избягвате.

6.Изградете вашата марка

Сега, след като сте установили всички компоненти на вашата стратегия за брандиране, е време да я представите, за да я види обществеността. Проектирайте вашия уеб сайт. Създайте профили в социалните мрежи. Установете своето присъствие на възможно най -различни маркетингови канали.

7.Популяризирайте вашата марка

След като вашата марка е изградена, е време да започнете да я популяризирате. Тези индивидуални маркетингови кампании ще варират в зависимост от бизнеса. Всичко зависи от типа марка, която създавате. Местното химическо чистене и пране няма да има същата промоционална стратегия като вашата националната марка за електронна търговия.

Независимо от начина, по който провеждате промоции (реклами в социалните медии, PPC кампании, имейл маркетинг, радио реклами, нестандартен маркетинг и др.), важно е всеки промоционален метод да отразява вашата стратегия за брандиране.
Трябва да създадете маркетингови стратегии, които да накарат съществуващите ви клиенти да станат ваши привърженици.

Без брандиране вашият бизнес ще бъде просто поредната безименна и безлика организация. Хората няма да могат да ви различават от тълпата и оцеляването ще бъде борба.
Но установяването на идентичност на марката може да направи невероятни неща за бизнеса.

Новини

Плюсове при пазаруване с кредитна или дебитна карта и опитите за измами в електронната търговия

Новини

Новина от ЕК за електронната търговия

Новини

Технологии и бъдещето на електронната търговия

Mаркетинг

Цифровата трансформация и Българските производители

Новини

Защо електронната търговия може да процъфтява с почти нулеви данни за клиентите си ?!

Mаркетинг

За начинаещи или желаещи за отваряне на електронен магазин

Новини

Яндекс придобива KupiVIP

Новини

Накратко за Електронната Търговия в България

Новини

Новости в B2B електронната търговия и мебелния бранш - 3D

Mаркетинг

Причини за използване на динамични реклами - Dynamic Search Ads