Маркетингът само за ефективност преживява „бавна смърт“

Post Images

Маркетингът само за ефективност преживява „бавна смърт“, тъй като доминират създателите на цифрови марки

 

Нов анализ на пейзажа на електронната търговия разкри отпадането на традиционния маркетинг само за ефективност, тъй като изграждането на усъвършенствана марка заема централно място.


Докладът на Nest разкрива, че изграждането на дигитална марка, описано като „пълна производителност на фунията“, е необходимият подход за изграждане на информираност и спечелване на клиенти във всички видео платформи, включително Meta, Tik Tok и Google

Според данните на Nest марките, които провеждат кампании за информираност или трафик заедно с кампании за ефективност, отбелязаха забележителен ръст от 31% на годишна база през първото тримесечие на 2024 г., в сравнение с 32% спад на годишна възвръщаемост на разходите за реклама за марки, които използват само ефективност.

Всичко е ясно: Изпълнението на цялостна програма за реклама е стратегическа необходимост за дигитален успех през 2024 г. Фокусът трябва да бъде върху дългосрочната инвестиция в познаваемостта на марката, за да се генерира бъдещо търсене сред нови клиенти, заедно със стимулирането на незабавни продажби. Стратегиите само за ефективност, които доминираха през последните 15-20 години, все повече са в пасив.

Видеото-първи подход и ключ към установяване на марка Ключов двигател за изграждане на осведоменост и установяване на марка в тази нова среда са първите платформи за видео, TikTok и Instagram Reels. Tik Tok се представи особено добре през Q1, с 37% по-висок CVR QoQ. Представя се добре за първокласна аудитория, както и за по-млади демографски групи, и е особено мощна платформа за откриване и налагане на марки.

Новини

Wix придобива платформата за дропшипинг Modalyst

E-commerce софтуер

Основен софтуер за вашия бизнес с електронна търговия

Mаркетинг

Застраховането и електронната търговия

Новини

Prometeia и Fabrick пускат решение за управление на цифрови активи

Социални мрежи

Instagram се опитва да направи маркетинга на инфлуенсъра по-забележим

Mаркетинг

Какво е инфлуенсър маркетинг?

SEO

Няколко неща - които трябва да планирате в глобалното развитие за вашата електронна търговия

Новини

Електронната търговия в Европа

Mаркетинг

Електронните магазини и продажбите на живо

Mаркетинг

Инструменти за създаване на кратки видео клипчета за вашия магазин