Без бизнес план дори и най-забележителният бизнес не може

Post Images

Що се отнася до бизнеса, визията и мисията може да звучат добре, но важни са действията. От друга страна, действията изискват време, а времето изисква планиране. Тук идва важността на добрия бизнес план.
Правилното планиране е безспорно, 100 процента е от съществено значение за успеха на всеки аспект от вашия бизнес
Освен изготвянето на бизнес план, трябва да се уверите, че в него има място за всяка голяма и малка промяна, през която ще премине вашата компания, докато се развива.
Ето и няколко основни компонента, участващи в създаването на жизнеспособен бизнес план.

1. Резюме

Уверете се, че вашето резюме подчертава това, което възнамерявате да обсъдите в останалата част от плана. Например, отличното резюме трябва да разкрие целта на мисията на корпорацията, заедно с незначително описание на нейните услуги и продукти. Също така може да е отлична идея да обясните защо започвате бизнес и да включите подробности и за своя опит в бранша.
Начина е прост, създайте подробно резюме. Толкова разбираемо, че като го прочетат, вашите читатели да могат незабавно да се запознаят с голяма част от материала, без да се налага да четат целият бизнес план.

2.Бизнес описание

Описанието на бизнеса обикновено е отражение на вашата индустрия. Ето защо, когато описвате индустрията, обсъдете всички малки подробности, включително бъдещите възможности и настоящата перспектива. На всичкото отгоре трябва да обясните накратко всички останали пазари в бранша. И накрая, включете всички нови разработки или продукти, които ще повлияят неблагоприятно или положително на вашата компания.


3. Анализ

В тази част трябва да съставите подробен списък на всичките силни и слаби страни (вътрешни фактори) и възможни заплахи и възможности (външни фактори). Докато записвате всички тези два фактора, осигурете пълна прозрачност и максимална цялост. Например, не скривайте недостатъците си или заплахите, пред които може да се изправите в бранша. Освен това приоритизирайте обективността при оценяване на вашия бизнес и тези на вашите конкуренти.


4.Експлоатация и управление

Тази част от вашия бизнес план ви позволява да обясните на читателя, как вашето предприятие прави нещата по различен начин. Процесите и хората, които позволяват на вашия бизнес да работи ежедневно и успешно, са ключовете за вашето конкурентно предимство. Вашите хора и стратегии ви помагат да изградите по-добра услуга / продукт, да го доставите на по-ниска цена с мисъл за прецизност. Следователно вашето управление и операции трябва да могат да покажат безпогрешно това, което „обещавате“ в предишните раздели.
Тук трябва да демонстрирате цялата важна информация за вашата компания, така че не пропускайте нищо. Бъдете кратки, но задълбочени.

5. Финанси


Раздела за финанси е мястото, където предлагате цифрите, които обобщават всичко, което споменавате в предишните си области. И така, какво следва? Ето какво: включвайте консервативни прогнози за вашите отчети за загуби и печалба, вашите отчети за паричните потоци и вашия баланс за следващите две години. Разбира се, всичко това са очаквани прогнози, които не се основават на вашите текущи счетоводни резултати. Въпреки това, всичко това има огромна стойност за инвеститорите и банките.


6.Заключение

Без бизнес план дори и най-забележителният бизнес може да започне бързо да пропада. Затова трябва да разработите реалистична визия, последвана от мисии, и да измислите стратегия, за да подсигурите успеха си. Освен това е важно да запомните, че вашият бизнес план не е еднократна задача. Това означава, че можете да го променяте от време на време, в съответствие с настоящите тенденции в индустрията и преобладаващите практики или нови данни. Помислете за провеждането на годишен преглед, за да проследите напредъка или да направите корекции в плана си. Мотивацията и отчетността са от съществено значение за постигането на вашите цели. В заключение : имайте предвид тези елементи и ще се справите добре.

Новини

Мета и Google са изправени пред съдбовен ден, когато се задава ключово решение на ЕС за данните събирани от компаниите.

Новини

Нови стратегии за реклама без бисквитки и причините затова

Mаркетинг

Инструменти и софтуер за електронна търговия за стартиращи фирми

Новини

Електронната търговия е новото нормално

Новини

ЕС дава на Google 2 месеца, за да подобри резултатите от търсенето на хотели и полети

Mаркетинг

WordPress добавки за маркетинг на съдържание

Новини

PayPal може да бъде законно възпрепятстван да забранява хора заради техните политически възгледи

Новини

Google и класирането на страници и текст – кратко и ясно

SEO

Защо изключителното SEO е от решаващо значение за успешния бизнес

Новини

Електронна Търговия – Събития през месец Май и Юни в Европа