Има много „тъмни“ елементи в маркетинга

Post Images

Има много „тъмни“ елементи в маркетинга на Инфлуенсъри (Influencer) и ТВ рекламите, точно както има и много положителни страни.

Маркетингът на Influencer работи „най -добре“ върху определени групи. По -конкретно, често определени групи хора в тийнейджърска и ранна двадесетгодишна възраст.

Ако се замислите за казусите, които сте виждали като успешен маркетинг на инфлуенсър, вероятно ще установите, че всички или почти всички Инфлуенсъри рекламират продуктите само на деца. Това всъщност не се отнася само за Инфлуенсърите има и примери от телевизионните реклами тук в България. Примери колкото щете само се загледайте в рекламите и ще установите, че в по-голямата си част са насочени към децата.

Разбира се, има изключения от това, но най -вече областите, в които виждате най -голям успех, са тези, които са насочени към тийнейджъри и малко след това. За да бъде ясно, това не е особено лошо нещо, в края на краищата има много маркетингови канали, които имат по -висока ефективност в рамките на конкретни възрастови категории.

Всички маркетингови трикове са законни, морал може и да няма, когато ти рекламират някакъв салам примерно като истински, въпреки че повече от 60 % от съдържанието му е от изкуствени примеси. Всеки сам решава, какво да яде.

 

Новини

Office Depot планира да се раздели на две Компании B2B и търговия на дребно.

Социални мрежи

Фалшивото видео променя лицето на кибер заплахите - а отмъщението е - видео с порно

Новини

Електронната търговия в Европа

Новини

Банки, кредитни, дебитни карти, условия и интересни събития !

Новини

Глобален Стандарт за онлайн продажба на Алкохол

Новини

Алтернативи на Alibaba: няколко други начина за източник на продукти от Китай

Социални мрежи

Как изглежда функцията за персонализация на eBay ?

Mаркетинг

Иновативен начин за привличане на клиенти

Новини

Новите правила на Gmail

Mаркетинг

Инструменти за онлайн арбитраж, за снабдяване, преоценяване и дропшипинг