Има много „тъмни“ елементи в маркетинга

Post Images

Има много „тъмни“ елементи в маркетинга на Инфлуенсъри (Influencer) и ТВ рекламите, точно както има и много положителни страни.

Маркетингът на Influencer работи „най -добре“ върху определени групи. По -конкретно, често определени групи хора в тийнейджърска и ранна двадесетгодишна възраст.

Ако се замислите за казусите, които сте виждали като успешен маркетинг на инфлуенсър, вероятно ще установите, че всички или почти всички Инфлуенсъри рекламират продуктите само на деца. Това всъщност не се отнася само за Инфлуенсърите има и примери от телевизионните реклами тук в България. Примери колкото щете само се загледайте в рекламите и ще установите, че в по-голямата си част са насочени към децата.

Разбира се, има изключения от това, но най -вече областите, в които виждате най -голям успех, са тези, които са насочени към тийнейджъри и малко след това. За да бъде ясно, това не е особено лошо нещо, в края на краищата има много маркетингови канали, които имат по -висока ефективност в рамките на конкретни възрастови категории.

Всички маркетингови трикове са законни, морал може и да няма, когато ти рекламират някакъв салам примерно като истински, въпреки че повече от 60 % от съдържанието му е от изкуствени примеси. Всеки сам решава, какво да яде.

 

Социални мрежи

Няколко от най-добрите инструменти за публикуване в социалните медии

Новини

Тенденции за електронна търговия – Гласови команди

Новини

Prometeia и Fabrick пускат решение за управление на цифрови активи

Новини

Metaverse ще отвори врати, за да привлече по-млади купувачи

Новини

Електронната търговия е новото нормално

E-commerce софтуер

Практически идеи за печелене на пари със софтуер

Mаркетинг

Няколко съвета за успешен дропшипинг за начинаещи

Новини

30 години Linux и началото на дигитализацията

SEO

Ръководство за оптимизация подпомагащо търсачките

Новини

Amazon и неговата Бонус програма за препоръчване на марката