Има много „тъмни“ елементи в маркетинга

Post Images

Има много „тъмни“ елементи в маркетинга на Инфлуенсъри (Influencer) и ТВ рекламите, точно както има и много положителни страни.

Маркетингът на Influencer работи „най -добре“ върху определени групи. По -конкретно, често определени групи хора в тийнейджърска и ранна двадесетгодишна възраст.

Ако се замислите за казусите, които сте виждали като успешен маркетинг на инфлуенсър, вероятно ще установите, че всички или почти всички Инфлуенсъри рекламират продуктите само на деца. Това всъщност не се отнася само за Инфлуенсърите има и примери от телевизионните реклами тук в България. Примери колкото щете само се загледайте в рекламите и ще установите, че в по-голямата си част са насочени към децата.

Разбира се, има изключения от това, но най -вече областите, в които виждате най -голям успех, са тези, които са насочени към тийнейджъри и малко след това. За да бъде ясно, това не е особено лошо нещо, в края на краищата има много маркетингови канали, които имат по -висока ефективност в рамките на конкретни възрастови категории.

Всички маркетингови трикове са законни, морал може и да няма, когато ти рекламират някакъв салам примерно като истински, въпреки че повече от 60 % от съдържанието му е от изкуствени примеси. Всеки сам решава, какво да яде.

 

Mаркетинг

B2b - бизнес за бизнес - електронна търговия

Социални мрежи

Как изглежда функцията за персонализация на eBay ?

Новини

Спокоен живот - Новата потребителска тенденция

Mаркетинг

Специализиран подход към автоматизацията на Маркетинга

SEO

Инструменти за тестване за подобряване на Вашия SEO рейтинг през 2021 г.

Новини

Няколко алтернативи на eBay: Най-добрите платформи, подходящи за продавачи

Новини

Работни места в ЕС – електронна търговия

Новини

PayPal и таксите за транзакции

Новини

Новини и събития от ЕС за 13 и 14 октомври 2021 г.

Новини

Онлайн измами от киберпрестъпници (обновена)