Има много „тъмни“ елементи в маркетинга

Post Images

Има много „тъмни“ елементи в маркетинга на Инфлуенсъри (Influencer) и ТВ рекламите, точно както има и много положителни страни.

Маркетингът на Influencer работи „най -добре“ върху определени групи. По -конкретно, често определени групи хора в тийнейджърска и ранна двадесетгодишна възраст.

Ако се замислите за казусите, които сте виждали като успешен маркетинг на инфлуенсър, вероятно ще установите, че всички или почти всички Инфлуенсъри рекламират продуктите само на деца. Това всъщност не се отнася само за Инфлуенсърите има и примери от телевизионните реклами тук в България. Примери колкото щете само се загледайте в рекламите и ще установите, че в по-голямата си част са насочени към децата.

Разбира се, има изключения от това, но най -вече областите, в които виждате най -голям успех, са тези, които са насочени към тийнейджъри и малко след това. За да бъде ясно, това не е особено лошо нещо, в края на краищата има много маркетингови канали, които имат по -висока ефективност в рамките на конкретни възрастови категории.

Всички маркетингови трикове са законни, морал може и да няма, когато ти рекламират някакъв салам примерно като истински, въпреки че повече от 60 % от съдържанието му е от изкуствени примеси. Всеки сам решава, какво да яде.

 

Mаркетинг

Добавяне на SMS към маркетинг за електронна търговия

Mаркетинг

Иновативен начин за привличане на клиенти

Социални мрежи

Instagram работи върху нова опция за плащане на бонуси

Новини

Електронна търговия -Продажби: Многоканална или Мултивселенна?

Новини

Банките и електронната търговия - B2B

Mаркетинг

Примери и идеи за вашия уебсайт

Новини

Новина от ЕК за електронната търговия

Новини

Европейската комисия публикува съобщение относно данъчното облагане на бизнеса за 21 -ви век

SEO

Няколко неща - които трябва да планирате в глобалното развитие за вашата електронна търговия

Новини

Цената на Доставката е най-важният фактор при избора на онлайн магазин