Това е нещо като SEO

Post Images

Динамичните реклами при търсене имат достъп до съдържанието на вашия уебсайт и внедряват изкуствен интелект за автоматично генериране на заглавия, оферти и целеви думи за търсене. Тези лесни за използване текстови реклами са швейцарският армейски нож за дигитално популяризиране: те работят добре в много ситуации. Освен това динамичните реклами при търсене (DSA) са подобни по концепция на оптимизацията за търсачки.

Това е нещо като SEO

За SEO, вие сте подбрали внимателно ключови думи и обекти за всички ваши важни страници. Съсредоточихте се върху техническата страна, гарантирайки, че Google и други търсачки могат да индексират вашите страници. Вие също така оптимизирате съдържанието на страниците, което ги прави с висока степен на конвертиране. В крайна сметка се доверявате на търсачката да представи конкретна страница на потенциален клиент. DSA са сходни.

Когато някой въведе термин в Google, който до голяма степен съвпада с ключовите думи и обекти, намиращи се на една от вашите страници, Google Ads динамично създава подходяща реклама и я представя. Рекламодателите могат да оптимизират DSA за изпращане на трафик към уебсайт или, ако имате настроени реализации, за генериране на продажби от електронна търговия. DSA са ярък пример за маркетингов искуствен интелект (AI). Има много причини да ги използвате.

Причините за използване на DSA !

С DSA няма органични класации. Една от причините да плащате за всяка реклама при търсене е да съберете трафик за термин(клучова дума), за който уебсайтът ви не се класира органично – или поне не се класира на първата страница. За разлика от SEO обаче, DSA не се нуждаят от списък с ключови думи от рекламодателите. Google Ads или Microsoft Ads правят това вместо вас. Google може да използва своя индекс на вашия сайт или емисия на страница, за да насочва към целеви страници. Емисията на страницата е под формата на CSV електронна таблица с колона за URL адреса на страницата и колона за персонализирани етикети. Рекламодателите могат да използват тези етикети, за да създават рекламни групи в рамките на кампания с динамични реклами при търсене.

DSA са добър вариант, когато нямате време или опит да проверявате и оптимизирате ефективността на рекламите ежедневно. По-скоро можете да инвестирате малко време предварително и да оставите DSA да управляват трафик и продажби. Усигурява интелигентност при търсене. DSA са изключителни за проучване на ключови думи.

Колкото и полезни да са DSA, има опасения. DSA могат да канибализират трафика от други рекламни кампании и от органични резултати. А DSA понякога водят до по-високи разходи за генериране на трафик към сайта ви.
Всъщност дали е удачно да ползвате този изкуствен интелект ?
Направете опит и ще разберете, няма перфектно решение за генериране на трафик и покупки от сайта ви.

Новини

ParcelLab набра капитал от 92 милиона евро

Mаркетинг

Примери за бизнес етика и най-добри практики при рекламиране

Новини

Предстоящи събития за електронната търговия в Европа

Mаркетинг

Как да изградим марка за електронна търговия?

Mаркетинг

Няколко елемента за жизнеспособен бизнес план

E-commerce софтуер

Практически идеи за печелене на пари със софтуер

Новини

Сблъсъка на Геополитическо и военно ниво и електронната търговия

SEO

Използването на Wayback Machine и Google Cache

Социални мрежи

Twitter продължава да работи по раздела - Нови пространства - добавя опции за редактиране.

Новини

Wix придобива платформата за дропшипинг Modalyst