Бизнес етиката играе огромна роля за успеха на вашия бизнес

Post Images

Не е тайна, че конкуренцията в онлайн рекламата стана супер силна. В опит да победите конкуренцията е лесно да преминете границата и да използвате сенчести тактики; тактики, които може да са неетични.

Неетичните практики обаче ще донесат повече вреда, отколкото полза за вашия бизнес. Те също могат да ви създадат проблеми със закона.
Ето защо в дигиталния маркетинг винаги трябва да давате приоритет на бизнес етиката във всичко, което правите, включително във вашите реклами.

Бизнес етиката играе огромна роля за успеха на вашия бизнес. Ето защо трябва да се съсредоточите върху темата от гледна точка на етичните реклами.

Значението на бизнес етиката в рекламите

Бизнес етиката се отнася до моралните принципи, които служат като насоки, за начина ви на водене на бизнес. Това включва всичко - от начина, по който привличате клиенти (чрез реклама), до начина, по който извършвате транзакции с тях, и всичко между тях.
Бизнес етиката се основава на ценности като честност, справедливост, прозрачност и социална отговорност. Етичен маркетолог изгражда своите кампании въз основа, както на морални, така и на бизнес перспективи.
Накратко, вашите кампании трябва да помогнат на вашите потенциални клиенти, а не да ги подлъжат да направят покупка, а това ще бъде от полза и за вашия бизнес. За някои ходенето по тази тънка линия е най-предизвикателният аспект при пускането на ефективни реклами.

Бизнес етиката ви помага да изградите силни взаимоотношения с клиентите Една от най-важните причини да практикувате бизнес етика във вашите реклами, е да ви помогне да изградите силни взаимоотношения с клиентите си. Хората се доверяват на етичните марки, тъй като са автентични и прозрачни. Те знаят, че ще получат точно това, което марката обещава в рекламите си.
Като маркетолог поставяйте хората преди кликвания (и печалби). Това ще ви помогне да изградите силни взаимоотношения с клиентите си, което ще ви накара да се насладите на по-висок процент на привличане на клиенти.

Репутацията ви е един от най-важните ви активи като бизнес. Две добри причини, поради които трябва да приоритизирате добрата репутация, включват:

*Създайте посланици на марката: Когато човек си купи от вашия продукт и се убеди , че е точно това ,което сте рекламирали е много вероятно да препоръча марката Ви на семейството и приятелите си.

*Подобрете ефективността на рекламите си: Репутацията на вашата марка оказва влияние върху ефективността на рекламите Ви. Много потребители извършват собствено проучване на марката, преди да решат да направят покупка. В днешната свързананост лошата репутация лесно се проявява под формата на негативни отзиви.

Всеки бизнес се нуждае от добра репутация, за да процъфтява, особено в конкурентна среда. И доброто управление на репутацията започва с използване на добра бизнес етика във всичките ви дейности, включително рекламите.

Пренебрегването на бизнес етиката във вашите реклами може да доведе само до пропиляване на рекламни разходи и разрушен бизнес.


1. Не рекламирайте заблуждаващи продукти

Една от най-неетичните практики, които трябва да избягвате, докато насочвате бизнеса си към етични практики, е да предоставяте на клиентите си подвеждаща информация.
Без значение какви продукти или услуги рекламирате, бъдете честни относно функциите и предимствата. Винаги има хора, които търсят това, което предлагате.
Преувеличаването на ползите от вашия продукт или услуга е равносилно на предявяване на невярно твърдение. Обещаването на перспективите за ниво на качество, което не можете да постигнете, само ще съсипе репутацията ви.

2. Включете в рекламите само честни връзки (link)
Бизнес етиката изисква съобщението във вашите реклами и дестинацията на връзката да съвпадат.

3. Продавайте продуктите си на справедливи цени
Етичното ценообразуване е особенно важно.

Ценообразуването се основава на :

*пазарни фактори
*цените на вашите конкуренти
*наличност

4. Не плагиатствайте
Не копирайте текст от други реклами. Измислете нещо свое.
5. Не използвайте измама с кликване
Една от силните страни на рекламите се превърна във вратичка, която коварните търговци сега използват. Да, говоря за модела, на цена на кликване (CPC) и как някои търговци извършват измами с кликвания.
Вашият качествен рейтинг зависи от много фактори, като основните два са релевантността на рекламата и честотата на кликване (CTR), която рекламата генерира. И двете са фактори, които могат да бъдат манипулирани чрез измама с кликване. Избягваите подобни практики.
6.Целева група на рекламата.
При определяне на рекламната си стратегия, трябва да обмислите добре, какъв трябва да бъде профила на купувачите, които търсите. И как най-бързо да стигнете до тях.Проучете тази група, какви интереси има, какво чете, какво гледа.Не винаги Фейсбук или Инстаграм може да ви помогнат да рекламирате даден продукт успешно.
Може бе в дадени случай трябва да помислите за реклама в електронен вестник или блог или чрез видео в телевизия или YouTube. Успехът е във вашите ръце. И не забравайте : Бъдете Етични !
Ето и едно полезно видео като пример (открих го случайно при търсене в YouTube )
Може да се талкува така : предлагаме това , но получавате това.
https://youtu.be/FGVvdgpwYxk

Новини

Нов уебсайт с информация за инструментите за защита на IP на пазарите за електронна търговия

Новини

SEO конференцията, която може би не искате да пропуснете

Социални мрежи

Twitter продължава да работи по раздела - Нови пространства - добавя опции за редактиране.

Новини

Защо електронната търговия може да процъфтява с почти нулеви данни за клиентите си ?!

Новини

B2B намери фирми за Вградени финанси

Mаркетинг

Новите инструменти за изкуствен интелект в електронната търговия

Новини

ДДС и Електронната Търговия в ЕС – нови ДДС правила

Социални мрежи

Facebook обявява набор от нови функции за електронна търговия

Новини

Пазарът за дизайн и стоки втора употреба Whoppah стартира във Франция

SEO

Ускорете растежа на вашия магазин в глобалната електронна търговия с няколко метода за локализация