Защо не ?

Post Images

От години търговците на дребно гледат на пазаруването в магазина и онлайн като на двете страни на една и съща монета. Така че техните маркетингови планове са насочени към потребителите с два различни подхода.

Това мислене може да звучи добре обосновано, но пренебрегва по-очевиден момент. Физическите преживявания често са изолирани от онлайн пазаруването. По-добра стратегия за днешните търговци на дребно е да мислят за двата канала не като заместители, а като спътници.


Купувачите използват телефоните си за няколко основни цели при пазаруване, когато са в магазина: проучване на продукта, наличност и сравнение на цени. Така че, за да издигнат търговците на дребно онлайн присъствието си до физически купувачи, те трябва да предложат точна и качествена информация за продуктите.

Търговците на дребно могат да бъдат креативни по отношение на това, което предлагат на клиентите информация въз основа на техните възможности. Например, някои търговци на дребно използват технология, за да осигурят онлайн портал за повече информация за продукта и по-бързо време за плащане, като използват QR код на касата.

Друга концепция, която търговците на дребно използват, прави изживяването в магазина още по-фокусирано онлайн. Те внедряват своите канали в социалните медии, за да бъдат част от изживяването. Разбира се, тъй като изкуственият интелект (AI), добавената реалност (AR) и виртуалната реалност (VR) стават все по-масови в индустрията за търговия на дребно, тези технологии ще подобрят физическото пазаруване.

Търговци на дребно, време е да отворите и електронен магазин !

Новини

Онлайн инструменти за снабдяване, преценка и дропшипинг

SEO

Инструменти за тестване за подобряване на Вашия SEO рейтинг през 2021 г.

Mаркетинг

Използване на електронна книга (ebook) от B2B за нови потенциални клиенти

Новини

Правила за електронна търговия в Европейски Съюз

Mаркетинг

Съвети относно имената на домейните

Mаркетинг

Ползването на Уикипедия като Маркетинг за Оптимизация ,SEO

Новини

Нови стратегии за реклама без бисквитки и причините затова

Mаркетинг

Логистична интеграция за електронна търговия

Новини

Накратко за Office Depot и Staples– какво става ? (обновена)

Mаркетинг

Нови инструменти за маркетинг в социалните медии за популяризиране на вашата марка