Защо не ?

Post Images

От години търговците на дребно гледат на пазаруването в магазина и онлайн като на двете страни на една и съща монета. Така че техните маркетингови планове са насочени към потребителите с два различни подхода.

Това мислене може да звучи добре обосновано, но пренебрегва по-очевиден момент. Физическите преживявания често са изолирани от онлайн пазаруването. По-добра стратегия за днешните търговци на дребно е да мислят за двата канала не като заместители, а като спътници.


Купувачите използват телефоните си за няколко основни цели при пазаруване, когато са в магазина: проучване на продукта, наличност и сравнение на цени. Така че, за да издигнат търговците на дребно онлайн присъствието си до физически купувачи, те трябва да предложат точна и качествена информация за продуктите.

Търговците на дребно могат да бъдат креативни по отношение на това, което предлагат на клиентите информация въз основа на техните възможности. Например, някои търговци на дребно използват технология, за да осигурят онлайн портал за повече информация за продукта и по-бързо време за плащане, като използват QR код на касата.

Друга концепция, която търговците на дребно използват, прави изживяването в магазина още по-фокусирано онлайн. Те внедряват своите канали в социалните медии, за да бъдат част от изживяването. Разбира се, тъй като изкуственият интелект (AI), добавената реалност (AR) и виртуалната реалност (VR) стават все по-масови в индустрията за търговия на дребно, тези технологии ще подобрят физическото пазаруване.

Търговци на дребно, време е да отворите и електронен магазин !

Новини

Мета и Google са изправени пред съдбовен ден, когато се задава ключово решение на ЕС за данните събирани от компаниите.

Социални мрежи

Концепцията за социална търговия-Как се превръща в необходим бизнес модел за марките

Новини

Правила за електронна търговия в Европейски Съюз

Новини

ParcelLab набра капитал от 92 милиона евро

Новини

Новини от Германия и Нидерландия

Новини

Яндекс придобива KupiVIP

Новини

Сенчестия код - създава риск за деветдесет и девет процента от уебсайтовете – кой нарича така Отворения Код

Новини

Глобалните повишения на лихвените проценти рискуват да задействат глобална дългова бомба

Новини

Няколко алтернативи на eBay: Най-добрите платформи, подходящи за продавачи

Новини

Бизнес шоуто 2022