Защо не ?

Post Images

От години търговците на дребно гледат на пазаруването в магазина и онлайн като на двете страни на една и съща монета. Така че техните маркетингови планове са насочени към потребителите с два различни подхода.

Това мислене може да звучи добре обосновано, но пренебрегва по-очевиден момент. Физическите преживявания често са изолирани от онлайн пазаруването. По-добра стратегия за днешните търговци на дребно е да мислят за двата канала не като заместители, а като спътници.


Купувачите използват телефоните си за няколко основни цели при пазаруване, когато са в магазина: проучване на продукта, наличност и сравнение на цени. Така че, за да издигнат търговците на дребно онлайн присъствието си до физически купувачи, те трябва да предложат точна и качествена информация за продуктите.

Търговците на дребно могат да бъдат креативни по отношение на това, което предлагат на клиентите информация въз основа на техните възможности. Например, някои търговци на дребно използват технология, за да осигурят онлайн портал за повече информация за продукта и по-бързо време за плащане, като използват QR код на касата.

Друга концепция, която търговците на дребно използват, прави изживяването в магазина още по-фокусирано онлайн. Те внедряват своите канали в социалните медии, за да бъдат част от изживяването. Разбира се, тъй като изкуственият интелект (AI), добавената реалност (AR) и виртуалната реалност (VR) стават все по-масови в индустрията за търговия на дребно, тези технологии ще подобрят физическото пазаруване.

Търговци на дребно, време е да отворите и електронен магазин !

Новини

PayPal и таксите за транзакции

Новини

Седмица на модата в Париж 2022

Mаркетинг

Търсачката през 2022 г. Какво да прогнозирате и вършите като търговец ?

Социални мрежи

Facebook обявява набор от нови функции за електронна търговия

Новини

Документи и правила за пътуване в Англия за граждани на ЕС

Социални мрежи

Социалните медии за вашия магазин за електронна търговия

E-commerce софтуер

Софтуер за електронна търговия

Mаркетинг

Иновативен начин за привличане на клиенти

SEO

SEO -оптимизация. 7 въпроса за вътрешни връзки-link

Новини

Електронната търговия в Русия