Защо не ?

Post Images

От години търговците на дребно гледат на пазаруването в магазина и онлайн като на двете страни на една и съща монета. Така че техните маркетингови планове са насочени към потребителите с два различни подхода.

Това мислене може да звучи добре обосновано, но пренебрегва по-очевиден момент. Физическите преживявания често са изолирани от онлайн пазаруването. По-добра стратегия за днешните търговци на дребно е да мислят за двата канала не като заместители, а като спътници.


Купувачите използват телефоните си за няколко основни цели при пазаруване, когато са в магазина: проучване на продукта, наличност и сравнение на цени. Така че, за да издигнат търговците на дребно онлайн присъствието си до физически купувачи, те трябва да предложат точна и качествена информация за продуктите.

Търговците на дребно могат да бъдат креативни по отношение на това, което предлагат на клиентите информация въз основа на техните възможности. Например, някои търговци на дребно използват технология, за да осигурят онлайн портал за повече информация за продукта и по-бързо време за плащане, като използват QR код на касата.

Друга концепция, която търговците на дребно използват, прави изживяването в магазина още по-фокусирано онлайн. Те внедряват своите канали в социалните медии, за да бъдат част от изживяването. Разбира се, тъй като изкуственият интелект (AI), добавената реалност (AR) и виртуалната реалност (VR) стават все по-масови в индустрията за търговия на дребно, тези технологии ще подобрят физическото пазаруване.

Търговци на дребно, време е да отворите и електронен магазин !

Новини

Най-добрите доставчици на дропшипинг в електронната търговия

Новини

Електронна търговия -Продажби: Многоканална или Мултивселенна?

Новини

Защо цифровата търговия е новата норма на производителите

SEO

Защо изключителното SEO е от решаващо значение за успешния бизнес

Новини

Защо електронната търговия може да процъфтява с почти нулеви данни за клиентите си ?!

Новини

Електронна търговия - Берлин Експо 2023

Новини

Как да приемете плащане в биткойни на вашия уебсайт ?

Новини

Електронната търговия на живо става основна

Mаркетинг

Амазон или Уолмарт

Социални мрежи

Twitter започва да показва подкани-подсещане, преди хората да изпращат обидни отговори