Емоционалното съдържание е важно

Post Images

Като всеки друг бизнес, вие искате да се откроите от тълпата. В такава конкурентна среда трябва да се ангажирате с аудиторията си бързо и възможно най-дълго. Ето едно ръководство за използване на емоционално съдържание за привличане на повече бизнес.

Какво е „емоционално съдържание“?


Емоционалното съдържание влияе на вашите клиенти на емоционално ниво, така че те се чувстват мотивирани да купят вашия продукт, което не означава непременно, че карате аудиторията си да плаче. Въпреки това можете да повлияете емоционално на купувачите, за да привлечете вниманието им към вашия бизнес и вашия сайт за електронна търговия.

Защо емоционалното съдържание е толкова важно?


Често оставяме емоциите ни да ръководят нашите решения, така че трябва да се възползвате от тези емоции, за да продадете марката си успешно. Когато представяте вашата марка или продукти с емоционално съдържание, вие карате клиентите си да инвестират повече.

За да използвате ефективно емоционално съдържание, трябва да включите емоция в маркетинга и дизайна на уебсайта си, което ще привлече вниманието на вашата аудитория и успешно ще предаде ценностите на вашата марка и това, което представлява.

Как да използваме емоционално съдържание за електронната търговия

Уникалният уеб дизайн ще позволи на вашите клиенти да се свържат с вашата марка. Например вашите продукти енергични ли са, надеждни или луксозни? Един ефективен уебсайт може да предаде това в своя дизайн и незабавно да привлече клиенти.


Видеорекламите са добра препоръка за използване по тази тема. Снимките и видеоклиповете са бързи начини да накарате аудиторията си да почувства нещата и да се свърже с вашата марка. Доброто описание на продукта, съчетано с ефективно изображение, ще повиши успеха на продукта ви сред клиентите.

Лични истории
Хората искат да имат връзка помежду си и е по-вероятно личните истории на марката да бъдат инвестирани във вашата марка. Така че вместо раздел „Относно“, създайте раздел „Нашата история/история“ на уебсайта си.

Емоционалното съдържание ви помага да изградите доверие с аудиторията си и да повишите лоялността на клиентите. Вашият сайт за електронна търговия може да процъфтява, като използвате емоционално съдържание във вашия маркетинг. Преминавате към преследването и се обръщате към инстинкта на клиентите си да купят нещо. Обмислете използването на тези техники за вашия сайт за електронна търговия, ако тепърва започвате да развивате бизнеса си или ако уебсайтът ви се нуждае от редизайн.

Удобен за потребителя уеб дизайн

Поддържайте уебсайта си добре организиран и лесен за навигация. Вашите клиенти ще бъдат по-склонни да се върнат за още покупки, ако се чувстват комфортно да навигират в уебсайта ви. Трябва също така да се уверите, че вашият процес на плащане е лесен и разсейва всички притеснения, които клиентите ви имат относно пробиви в сигурността.

Не е пълно но е достаъчно да започнете. После сами ще намерите верния път.

SEO

Няколко неща - които трябва да планирате в глобалното развитие за вашата електронна търговия

Новини

Бъдещето на пазаруването през 2035 г - Няколко спекулативни прогнози

Новини

Мета и Google са изправени пред съдбовен ден, когато се задава ключово решение на ЕС за данните събирани от компаниите.

Новини

Как да приемете плащане в биткойни на вашия уебсайт ?

Новини

Трябва ли да оферирате безпланта доставка ?

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци

SEO

Какво е SEO за електронната търговия - структуриране на първа страница

SEO

Думите, които вероятно трябва да знаете и разбирате ( SEO, е-магазин).

Новини

30 години Linux и началото на дигитализацията

Новини

Wix придобива платформата за дропшипинг Modalyst