Емоционалното съдържание е важно

Post Images

Като всеки друг бизнес, вие искате да се откроите от тълпата. В такава конкурентна среда трябва да се ангажирате с аудиторията си бързо и възможно най-дълго. Ето едно ръководство за използване на емоционално съдържание за привличане на повече бизнес.

Какво е „емоционално съдържание“?


Емоционалното съдържание влияе на вашите клиенти на емоционално ниво, така че те се чувстват мотивирани да купят вашия продукт, което не означава непременно, че карате аудиторията си да плаче. Въпреки това можете да повлияете емоционално на купувачите, за да привлечете вниманието им към вашия бизнес и вашия сайт за електронна търговия.

Защо емоционалното съдържание е толкова важно?


Често оставяме емоциите ни да ръководят нашите решения, така че трябва да се възползвате от тези емоции, за да продадете марката си успешно. Когато представяте вашата марка или продукти с емоционално съдържание, вие карате клиентите си да инвестират повече.

За да използвате ефективно емоционално съдържание, трябва да включите емоция в маркетинга и дизайна на уебсайта си, което ще привлече вниманието на вашата аудитория и успешно ще предаде ценностите на вашата марка и това, което представлява.

Как да използваме емоционално съдържание за електронната търговия

Уникалният уеб дизайн ще позволи на вашите клиенти да се свържат с вашата марка. Например вашите продукти енергични ли са, надеждни или луксозни? Един ефективен уебсайт може да предаде това в своя дизайн и незабавно да привлече клиенти.


Видеорекламите са добра препоръка за използване по тази тема. Снимките и видеоклиповете са бързи начини да накарате аудиторията си да почувства нещата и да се свърже с вашата марка. Доброто описание на продукта, съчетано с ефективно изображение, ще повиши успеха на продукта ви сред клиентите.

Лични истории
Хората искат да имат връзка помежду си и е по-вероятно личните истории на марката да бъдат инвестирани във вашата марка. Така че вместо раздел „Относно“, създайте раздел „Нашата история/история“ на уебсайта си.

Емоционалното съдържание ви помага да изградите доверие с аудиторията си и да повишите лоялността на клиентите. Вашият сайт за електронна търговия може да процъфтява, като използвате емоционално съдържание във вашия маркетинг. Преминавате към преследването и се обръщате към инстинкта на клиентите си да купят нещо. Обмислете използването на тези техники за вашия сайт за електронна търговия, ако тепърва започвате да развивате бизнеса си или ако уебсайтът ви се нуждае от редизайн.

Удобен за потребителя уеб дизайн

Поддържайте уебсайта си добре организиран и лесен за навигация. Вашите клиенти ще бъдат по-склонни да се върнат за още покупки, ако се чувстват комфортно да навигират в уебсайта ви. Трябва също така да се уверите, че вашият процес на плащане е лесен и разсейва всички притеснения, които клиентите ви имат относно пробиви в сигурността.

Не е пълно но е достаъчно да започнете. После сами ще намерите верния път.

Новини

FinXP стартира плащания в реално време

Новини

Lightspeed Payments стартира в Европа

SEO

Няколко неща - които трябва да планирате в глобалното развитие за вашата електронна търговия

Новини

Платформи за плащане с едно кликване

Новини

Новини от Германия и Нидерландия

Новини

Осъществена Електронна Търговия за Европа 2020 -2021

Новини

YouTube също се включи в пазаруването на живо

Новини

Лошата информация за продукта кара 53 процента от купувачите да пазаруват другаде

Mаркетинг

Инструменти и софтуер за електронна търговия за стартиращи фирми

Новини

Приложения за Android, които ви плащат реални пари