Десктопът на Linux предлага на потребителите надеждна и строго защитена алтернатива

Post Images

Линус Торвалдс през 1991 г. полага основите на това, което стана операционната система Linux

Днес Linux общността се оценява на 86 милиона потребители. Той се превърна в гръбнака на големите предприятия и се инсталира в правителствени системи и е вграден в устройства по целия свят.
Този процент потребители на Linux е малко подвеждащ. Когато оценяваме тази цифра от 86 милиона, откриваме, че сървърното, мрежовото и корпоративното използване на Linux е широко. Но броят на настолните потребители на Linux е значително по-малък.

Ако гледаме по-дълбоко, откриваме, че 100 процента от 500-те най-добри суперкомпютри в света работят на Linux.
Така правят и още 96,3 процента от топ един милион сървъра по света. Те също работят на Linux.
Само няколко от топ 25 уебсайта в света не използват Linux.

Когато става въпрос за инфраструктура за изчисления в облак, 90 процента работят на Linux и почти всички от най-добрите хостове в облак го използват.

Така че да, Linux е от жизненоважно значение за технологиите в световен мащаб. За някои индустрии използването на собствен софтуер на Linux дистрибуция с отворен код не е изключение - това е правилото.

Десктопът на Linux предлага на потребителите надеждна и строго защитена алтернатива на Windows и macOS. Но без реален маркетингов план за десктоп Linux, типичните компютърни потребители не знаят, че Linux съществува като жизнеспособна и безплатна операционна система.

Трудно е да се посочи друга технология, която промени техническия и бизнес пейзаж по начина, по който Linux. Linux доказа своята устойчивост след 30 години свободен и отворен.
Например, вграденият Linux се използва в голямо разнообразие от устройства и машини. Той е вграден в автомобили, мрежови рутери, контроли за автоматизация на съоръжения, оборудване за забавление и медицинско оборудване.
Linux през последните 30 години играе важна роля в трансформирането на индустриите по света, като им помага да преодолеят сложни предизвикателства и е катализатор за бизнес и технологични иновации.

Linux и отворен код се оказаха ефективни и надеждни
Linux докосва това, което използваме всеки ден, на работа, у дома и по пътя. Той се превърна в един от най-широко признатите и приети софтуерни проекти. По пътя той преосмисли как общностите и компаниите разработват код и помогна за установяване на концепцията за отворен код

Като заключение : Десктопът на Linux е по-надежден от Windows и macOS. Защита от вирусите на най-високо ниво.

Социални мрежи

Правенето на бизнес с Amazon може да струва част от вашия собствен бизнес

Mаркетинг

Защо и как да използвате емоционално съдържание за вашия сайт за електронна търговия

Новини

Работни места в ЕС – електронна търговия

Новини

Новите правила на Gmail

Социални мрежи

TikTok идеи за електронна търговия

Новини

Електронната търговия в Русия

E-commerce софтуер

Приставки за продажба на цифрови файлове

Новини

Защо електронната търговия може да процъфтява с почти нулеви данни за клиентите си ?!

Новини

Тенденции за електронна търговия – Гласови команди

Новини

Wix придобива платформата за дропшипинг Modalyst