Алтернативи на Alibaba

Post Images

Когато оставите Alibaba, кои са алтернативите за снабдяване с висококачествени продукти от най-добрите производители в Китай ?


Когато мислите за снабдяване от Китай, кое е първото нещо, което ви идва на ум? Да скачаш в самолет и да летиш до Гуанджоу, за да намериш фабрика?
Бих искал да ви покажа начини да намерите алтернативи на Alibaba, които да ви помогнат да развиете бизнеса си. Ето няколко алтернативи :

1. Global Sources

Global Sources има над 45 години опит в международната търговия. Те предлагат онлайн директория на доставчици, подобни на Alibaba, и организират търговски изложения в Азия.
https://www.globalsources.com/


2. DHgate
DHgate е онлайн указател на доставчици, насочен към купувачи с малък обем. Основното предимство като алтернатива на Alibaba е по-ниските минимални количества за поръчка - толкова ниски, колкото едно парче. На DHgate има голямо разнообразие от продукти, така че може да бъде добър ресурс за определени нишови артикули. Те включват и услуга за защита.
https://www.dhgate.com/

 

 

4. 1688.com
1688 е онлайн справочник на китайски доставчици и също е собственост на Alibaba. Голямата разлика около 1688 г. като алтернатива на Alibaba е, че доставчиците на 1688 обслужват вътрешния китайски пазар. Защо това има значение? Е, стандартите за качество в Китай обикновено са по-ниски от тези в САЩ, Великобритания, Германия и други западни страни. Така че доставчиците на 1688 са свикнали да произвеждат продукти с по-ниско качество и по-ниска цена. Но това може и да не е точно така. Проверете сами.

 

5. Trade shows


Търговските изложения са чудесен начин да се срещнете бързо с много доставчици. Китайската култура е дълбоко вкоренена в отношенията. Срещата с доставчици лице в лице може бързо да изгради тези взаимоотношения и да помогне за мотивацията на доставчиците да правят компромиси по отношение на цената, условията на плащане, опаковката, модификациите на продукти и др. Те са чудесна възможност да разглеждате и откривате нови продукти. Много доставчици няма да разкрият всички свои продукти онлайн, особено новите продукти, за да се предпазят от конкурентите си. Ако обаче ги срещнете лице в лице, те ще бъдат по-склонни да ви покажат пълната им гама. Като алтернатива на Alibaba търговските изложения са отделен свят. Тук ще се спра на три вида търговски изложения: общи търговски изложения, специфични за отрасъла панаири и регионални пазари.

Надявам се, че тази информация ще ви бъде полезна.

Новини

Предпочитани начини на плащане в Европа 2021 г.

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци

Новини

Енергетика и инфлация – Европа трябва да сведе до минимум щетите за потребителите

Mаркетинг

За начинаещи или желаещи за отваряне на електронен магазин

Mаркетинг

Безплатна доставка или бърза доставка

Mаркетинг

Няколко елемента за жизнеспособен бизнес план

Новини

30 години Linux и началото на дигитализацията

Социални мрежи

Facebook обявява набор от нови функции за електронна търговия

Mаркетинг

Електронните магазини и продажбите на живо

Новини

Банки, кредитни, дебитни карти, условия и интересни събития !