Алтернативи на Alibaba

Post Images

Когато оставите Alibaba, кои са алтернативите за снабдяване с висококачествени продукти от най-добрите производители в Китай ?


Когато мислите за снабдяване от Китай, кое е първото нещо, което ви идва на ум? Да скачаш в самолет и да летиш до Гуанджоу, за да намериш фабрика?
Бих искал да ви покажа начини да намерите алтернативи на Alibaba, които да ви помогнат да развиете бизнеса си. Ето няколко алтернативи :

1. Global Sources

Global Sources има над 45 години опит в международната търговия. Те предлагат онлайн директория на доставчици, подобни на Alibaba, и организират търговски изложения в Азия.
https://www.globalsources.com/


2. DHgate
DHgate е онлайн указател на доставчици, насочен към купувачи с малък обем. Основното предимство като алтернатива на Alibaba е по-ниските минимални количества за поръчка - толкова ниски, колкото едно парче. На DHgate има голямо разнообразие от продукти, така че може да бъде добър ресурс за определени нишови артикули. Те включват и услуга за защита.
https://www.dhgate.com/

 

 

4. 1688.com
1688 е онлайн справочник на китайски доставчици и също е собственост на Alibaba. Голямата разлика около 1688 г. като алтернатива на Alibaba е, че доставчиците на 1688 обслужват вътрешния китайски пазар. Защо това има значение? Е, стандартите за качество в Китай обикновено са по-ниски от тези в САЩ, Великобритания, Германия и други западни страни. Така че доставчиците на 1688 са свикнали да произвеждат продукти с по-ниско качество и по-ниска цена. Но това може и да не е точно така. Проверете сами.

 

5. Trade shows


Търговските изложения са чудесен начин да се срещнете бързо с много доставчици. Китайската култура е дълбоко вкоренена в отношенията. Срещата с доставчици лице в лице може бързо да изгради тези взаимоотношения и да помогне за мотивацията на доставчиците да правят компромиси по отношение на цената, условията на плащане, опаковката, модификациите на продукти и др. Те са чудесна възможност да разглеждате и откривате нови продукти. Много доставчици няма да разкрият всички свои продукти онлайн, особено новите продукти, за да се предпазят от конкурентите си. Ако обаче ги срещнете лице в лице, те ще бъдат по-склонни да ви покажат пълната им гама. Като алтернатива на Alibaba търговските изложения са отделен свят. Тук ще се спра на три вида търговски изложения: общи търговски изложения, специфични за отрасъла панаири и регионални пазари.

Надявам се, че тази информация ще ви бъде полезна.

Новини

За Европейската Електронна Търговия - EuroCommerce

Mаркетинг

За начинаещи или желаещи за отваряне на електронен магазин

Новини

Събитията за електронната търговия – важни ли са ?

SEO

SEO -оптимизация на търсенето и ползите от уеб извличането -Web Scraping

Mаркетинг

Няколко елемента за жизнеспособен бизнес план

Социални мрежи

Instagram пуска функция „DROP“, за да подобри онлайн пазаруването

Новини

Икономика в условия на криза и Е-магазините

Новини

Избор на Операционна Система за вашият компютър - Linux или Microsoft

Социални мрежи

Правенето на бизнес с Amazon може да струва част от вашия собствен бизнес

Новини

Google и класирането на страници и текст – кратко и ясно