Алтернативи на Alibaba

Post Images

Когато оставите Alibaba, кои са алтернативите за снабдяване с висококачествени продукти от най-добрите производители в Китай ?


Когато мислите за снабдяване от Китай, кое е първото нещо, което ви идва на ум? Да скачаш в самолет и да летиш до Гуанджоу, за да намериш фабрика?
Бих искал да ви покажа начини да намерите алтернативи на Alibaba, които да ви помогнат да развиете бизнеса си. Ето няколко алтернативи :

1. Global Sources

Global Sources има над 45 години опит в международната търговия. Те предлагат онлайн директория на доставчици, подобни на Alibaba, и организират търговски изложения в Азия.
https://www.globalsources.com/


2. DHgate
DHgate е онлайн указател на доставчици, насочен към купувачи с малък обем. Основното предимство като алтернатива на Alibaba е по-ниските минимални количества за поръчка - толкова ниски, колкото едно парче. На DHgate има голямо разнообразие от продукти, така че може да бъде добър ресурс за определени нишови артикули. Те включват и услуга за защита.
https://www.dhgate.com/

 

 

4. 1688.com
1688 е онлайн справочник на китайски доставчици и също е собственост на Alibaba. Голямата разлика около 1688 г. като алтернатива на Alibaba е, че доставчиците на 1688 обслужват вътрешния китайски пазар. Защо това има значение? Е, стандартите за качество в Китай обикновено са по-ниски от тези в САЩ, Великобритания, Германия и други западни страни. Така че доставчиците на 1688 са свикнали да произвеждат продукти с по-ниско качество и по-ниска цена. Но това може и да не е точно така. Проверете сами.

 

5. Trade shows


Търговските изложения са чудесен начин да се срещнете бързо с много доставчици. Китайската култура е дълбоко вкоренена в отношенията. Срещата с доставчици лице в лице може бързо да изгради тези взаимоотношения и да помогне за мотивацията на доставчиците да правят компромиси по отношение на цената, условията на плащане, опаковката, модификациите на продукти и др. Те са чудесна възможност да разглеждате и откривате нови продукти. Много доставчици няма да разкрият всички свои продукти онлайн, особено новите продукти, за да се предпазят от конкурентите си. Ако обаче ги срещнете лице в лице, те ще бъдат по-склонни да ви покажат пълната им гама. Като алтернатива на Alibaba търговските изложения са отделен свят. Тук ще се спра на три вида търговски изложения: общи търговски изложения, специфични за отрасъла панаири и регионални пазари.

Надявам се, че тази информация ще ви бъде полезна.

Mаркетинг

За начинаещи или желаещи за отваряне на електронен магазин

Новини

Електронната търговия на живо става основна

Mаркетинг

Как да привлечете повече купувачи и трафик към вашия сайт ?

Mаркетинг

Няколко съвета за успешен дропшипинг за начинаещи

Новини

Защо да се инвестира в електронната търговия ?

Новини

Устойчивата и екологична опаковка е конкурентно предимство

Новини

В онлайн магазините 16 процента от продуктите са изчерпани.

Социални мрежи

Twitter работи върху нови папки в отметките, за да категоризира вашите запазени туитове

Mаркетинг

Цифровата трансформация и Българските производители

Mаркетинг

Примери за бизнес етика и най-добри практики при рекламиране