Amazon ще ви плати, за да им изпращате трафик !?

Post Images

Amazon не е известен с това, че връща пари на своите продавачи, но новата програма за референтен бонус за марка плаща 10% от продажбите, генерирани от трафика извън Amazon.

Amazon пусна нова схема, наречена „Бонус програма за препоръчване на марката“. Продавачите, които изпращат трафик към Amazon от другаде, могат да спечелят средно 10% от продажбите на продукти като кредит срещу реферални такси. Това има потенциал да намали типичната такса за препоръчване от 15% до само 5%.

Продавачите ще спечелят бонус за допълнителни покупки от тяхната марка до 14 дни след като клиентът щракне върху Amazon. Програмата е отворена само за продавачи със собствена регистрирана марка, а не за дистрибутори.

И така, има ли уловка ?

Amazon ще ви плати, за да им изпращате трафик !?

Като цяло търговците продават чрез Amazon поради огромния размер на пазара. Те могат да достигнат до клиенти и да извършват продажби в мащаб, който е несравним никъде другаде.

Но това не означава, че обожават Amazon и изобщо нямат интерес да продават продуктите си по други канали. Много продавачи биха искали да намалят зависимостта си от Amazon и да се разнообразят, като продават чрез други пазари, социални медии или собствен уеб магазин.

Те правят това чрез реклама, социални публикации, имейл маркетинг и всичко останало, за което се сетят. Обикновено те насочват всички тези връзки към собствения си магазин, където цената на продажбата е най-ниска.

Amazon би предпочел да не го правят. От Amazon искат да запазят всички тези клиенти за себе си.
Когато купувач купува от Amazon, той е клиент на Amazon, а не ваш. Не можете да им изпратите промоции или дори да разберете кои са те, ако продавате чрез (Изпълнение от програмите на Amazon) FBA. И ще нарушите правилата на Amazon за злоупотреба с клиентски данни, ако използвате данни за доставка, за маркетингови цели или използвате инструменти на трети страни за разкриване на имейл адреси. Това не трябва да се приема лекомислено – има договор.
Така, че с програмата Brand Referral Bonus няма голяма промяна, това е същата уловка при продажбата чрез Amazon като цяло. Вие не получавате клиента, Amazon го прави. Може би това не звучи като голяма работа, но очевидно е добре за Amazon. Това не е компания, която би жертвала две трети от хонорарите си за нищо.

Новини

Скрити опасности, които се крият в електронната търговия – за потребители

Новини

Office Depot планира да се раздели на две Компании B2B и търговия на дребно.

Mаркетинг

Примери за бизнес етика и най-добри практики при рекламиране

Mаркетинг

Примери и идеи за вашия уебсайт

Новини

Накратко за състоянието на банките и финансите - истина или конспирации

Новини

По-бързо, по-евтино, по-екологично !

SEO

Инструменти за създаване на резюмета на SEO съдържание

Новини

Лошата информация за продукта кара 53 процента от купувачите да пазаруват другаде

Mаркетинг

Каква е разликата между B2B и B2C в електронната търговия?

Новини

DMEXCO 2022: Изживейте новата ера на цифровите иновации