Amazon ще ви плати, за да им изпращате трафик !?

Post Images

Amazon не е известен с това, че връща пари на своите продавачи, но новата програма за референтен бонус за марка плаща 10% от продажбите, генерирани от трафика извън Amazon.

Amazon пусна нова схема, наречена „Бонус програма за препоръчване на марката“. Продавачите, които изпращат трафик към Amazon от другаде, могат да спечелят средно 10% от продажбите на продукти като кредит срещу реферални такси. Това има потенциал да намали типичната такса за препоръчване от 15% до само 5%.

Продавачите ще спечелят бонус за допълнителни покупки от тяхната марка до 14 дни след като клиентът щракне върху Amazon. Програмата е отворена само за продавачи със собствена регистрирана марка, а не за дистрибутори.

И така, има ли уловка ?

Amazon ще ви плати, за да им изпращате трафик !?

Като цяло търговците продават чрез Amazon поради огромния размер на пазара. Те могат да достигнат до клиенти и да извършват продажби в мащаб, който е несравним никъде другаде.

Но това не означава, че обожават Amazon и изобщо нямат интерес да продават продуктите си по други канали. Много продавачи биха искали да намалят зависимостта си от Amazon и да се разнообразят, като продават чрез други пазари, социални медии или собствен уеб магазин.

Те правят това чрез реклама, социални публикации, имейл маркетинг и всичко останало, за което се сетят. Обикновено те насочват всички тези връзки към собствения си магазин, където цената на продажбата е най-ниска.

Amazon би предпочел да не го правят. От Amazon искат да запазят всички тези клиенти за себе си.
Когато купувач купува от Amazon, той е клиент на Amazon, а не ваш. Не можете да им изпратите промоции или дори да разберете кои са те, ако продавате чрез (Изпълнение от програмите на Amazon) FBA. И ще нарушите правилата на Amazon за злоупотреба с клиентски данни, ако използвате данни за доставка, за маркетингови цели или използвате инструменти на трети страни за разкриване на имейл адреси. Това не трябва да се приема лекомислено – има договор.
Така, че с програмата Brand Referral Bonus няма голяма промяна, това е същата уловка при продажбата чрез Amazon като цяло. Вие не получавате клиента, Amazon го прави. Може би това не звучи като голяма работа, но очевидно е добре за Amazon. Това не е компания, която би жертвала две трети от хонорарите си за нищо.

Социални мрежи

Twitter работи върху нови папки в отметките, за да категоризира вашите запазени туитове

Новини

Metaverse ще отвори врати, за да привлече по-млади купувачи

Mаркетинг

Как технологиите променят рекламната индустрия ?

Новини

Разширена реалност: Следващата голяма тенденция в електронната търговия

Социални мрежи

Instagram работи върху нова опция за плащане на бонуси

SEO

Инструменти за тестване за подобряване на Вашия SEO рейтинг през 2021 г.

Новини

Нови стратегии за реклама без бисквитки и причините затова

Mаркетинг

Ползата от интернет рекламата за електронните търговци

Новини

Спокоен живот - Новата потребителска тенденция

Mаркетинг

Няколко съвета за успешен дропшипинг за начинаещи