данните показват това

Post Images

Германската национална асоциация на Ecommerce Europe наскоро публикува данните за растежа на електронната търговия на германския пазар за 2021

За сегмента на нехранителните стоки, който регистрира всяко 5-то евро похарчено за този сегмент, има най-голямо увеличение.
Така четирима от десет респонденти декларират, че са пазарували онлайн повече от веднъж за 7 дни. Удовлетвореността на клиентите достига връх от 96 %, въпреки опасенията от прекъсвания във веригите за доставки. И накрая, 40 % от общия оборот на електронната търговия е генериран от мобилни транзакции.

По-внимателният поглед върху индивидуалното представяне на секторите на стоките разкрива, че категорията бързооборотни потребителски стоки е най-бързо развиващият се клъстер (+36,4%), докато категорията на развлекателните продукти е най-големият клъстер (32,8 милиарда евро).
Данните за Германия са аналогични за другите Европейски държави. Увеличава се процента на покупките през електронните платформи.
Електронната търговия ще бъде новото нормално. И това не е само заради „пандемията“ така хората ще си усигуряват повече време за разходки и посещения на кино , заведения и други развлечения.

Mаркетинг

Dropshipping - Дропшипинг

Mаркетинг

Защо и как да използвате емоционално съдържание за вашия сайт за електронна търговия

Mаркетинг

Примери за бизнес етика и най-добри практики при рекламиране

Новини

Бързият растеж прави Amazon лидер в стрийминг видео пазара

SEO

Инструменти за Оптимизация на YouTube

Новини

Бъдещето на пазаруването през 2035 г - Няколко спекулативни прогнози

Mаркетинг

Как технологиите променят рекламната индустрия ?

E-commerce софтуер

Какъв софтуер да изберем?

Новини

Складове за стоки и изпълнение на продажби с ниски или никакви минимуми за малкия бизнес

Новини

Европейската комисия публикува съобщение относно данъчното облагане на бизнеса за 21 -ви век