данните показват това

Post Images

Германската национална асоциация на Ecommerce Europe наскоро публикува данните за растежа на електронната търговия на германския пазар за 2021

За сегмента на нехранителните стоки, който регистрира всяко 5-то евро похарчено за този сегмент, има най-голямо увеличение.
Така четирима от десет респонденти декларират, че са пазарували онлайн повече от веднъж за 7 дни. Удовлетвореността на клиентите достига връх от 96 %, въпреки опасенията от прекъсвания във веригите за доставки. И накрая, 40 % от общия оборот на електронната търговия е генериран от мобилни транзакции.

По-внимателният поглед върху индивидуалното представяне на секторите на стоките разкрива, че категорията бързооборотни потребителски стоки е най-бързо развиващият се клъстер (+36,4%), докато категорията на развлекателните продукти е най-големият клъстер (32,8 милиарда евро).
Данните за Германия са аналогични за другите Европейски държави. Увеличава се процента на покупките през електронните платформи.
Електронната търговия ще бъде новото нормално. И това не е само заради „пандемията“ така хората ще си усигуряват повече време за разходки и посещения на кино , заведения и други развлечения.

Новини

Новите правила на Gmail

SEO

SEO оптимизацията с отлично съдържание примамва купувачите

Mаркетинг

Причини за използване на динамични реклами - Dynamic Search Ads

Новини

ЕС дава на Google 2 месеца, за да подобри резултатите от търсенето на хотели и полети

Новини

Новина от ЕК за електронната търговия

Новини

Септември: събитията за електронна търговия в Европа

Новини

DMEXCO 2022: Изживейте новата ера на цифровите иновации

Новини

eBay забранява на продавачите да обявяват ремонтирани телефони за продажба

Mаркетинг

Ползването на Уикипедия като Маркетинг за Оптимизация ,SEO

Mаркетинг

Ползата от интернет рекламата за електронните търговци