данните показват това

Post Images

Германската национална асоциация на Ecommerce Europe наскоро публикува данните за растежа на електронната търговия на германския пазар за 2021

За сегмента на нехранителните стоки, който регистрира всяко 5-то евро похарчено за този сегмент, има най-голямо увеличение.
Така четирима от десет респонденти декларират, че са пазарували онлайн повече от веднъж за 7 дни. Удовлетвореността на клиентите достига връх от 96 %, въпреки опасенията от прекъсвания във веригите за доставки. И накрая, 40 % от общия оборот на електронната търговия е генериран от мобилни транзакции.

По-внимателният поглед върху индивидуалното представяне на секторите на стоките разкрива, че категорията бързооборотни потребителски стоки е най-бързо развиващият се клъстер (+36,4%), докато категорията на развлекателните продукти е най-големият клъстер (32,8 милиарда евро).
Данните за Германия са аналогични за другите Европейски държави. Увеличава се процента на покупките през електронните платформи.
Електронната търговия ще бъде новото нормално. И това не е само заради „пандемията“ така хората ще си усигуряват повече време за разходки и посещения на кино , заведения и други развлечения.

Новини

Потребителите намаляват несъществените покупки на дребно

Mаркетинг

Няколко елемента за жизнеспособен бизнес план

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци

Новини

Копенхаген ще бъде домакин на Международната среща на върха за мобилност през 2021 и 2022 г.

Mаркетинг

За начинаещи или желаещи за отваряне на електронен магазин

Новини

Полезни Връзки в ЕС

Новини

Metaverse ще отвори врати, за да привлече по-млади купувачи

SEO

Инструменти за Оптимизация на YouTube

Новини

Предпочитани начини на плащане в Европа 2021 г.

Новини

Електронната търговия в Европа