данните показват това

Post Images

Германската национална асоциация на Ecommerce Europe наскоро публикува данните за растежа на електронната търговия на германския пазар за 2021

За сегмента на нехранителните стоки, който регистрира всяко 5-то евро похарчено за този сегмент, има най-голямо увеличение.
Така четирима от десет респонденти декларират, че са пазарували онлайн повече от веднъж за 7 дни. Удовлетвореността на клиентите достига връх от 96 %, въпреки опасенията от прекъсвания във веригите за доставки. И накрая, 40 % от общия оборот на електронната търговия е генериран от мобилни транзакции.

По-внимателният поглед върху индивидуалното представяне на секторите на стоките разкрива, че категорията бързооборотни потребителски стоки е най-бързо развиващият се клъстер (+36,4%), докато категорията на развлекателните продукти е най-големият клъстер (32,8 милиарда евро).
Данните за Германия са аналогични за другите Европейски държави. Увеличава се процента на покупките през електронните платформи.
Електронната търговия ще бъде новото нормално. И това не е само заради „пандемията“ така хората ще си усигуряват повече време за разходки и посещения на кино , заведения и други развлечения.

Новини

Потребителите вече могат да монетизират личните си данни, за да печелят пасивен доход !?

Mаркетинг

Инструменти и софтуер за електронна търговия за стартиращи фирми

SEO

Съвети за оптимизирането за търсачките – DuckDuckGo

Новини

Липсата на начини на плащане води до загуба на пари

Новини

Новини и събития от ЕС за 13 и 14 октомври 2021 г.

Новини

30 години Linux и началото на дигитализацията

Новини

За Европейската Електронна Търговия - EuroCommerce

Mаркетинг

Инструменти за онлайн арбитраж, за снабдяване, преоценяване и дропшипинг

Mаркетинг

Добавяне на SMS към маркетинг за електронна търговия

Mаркетинг

Много директори са скептични към маркетинга в социалните медии