данните показват това

Post Images

Германската национална асоциация на Ecommerce Europe наскоро публикува данните за растежа на електронната търговия на германския пазар за 2021

За сегмента на нехранителните стоки, който регистрира всяко 5-то евро похарчено за този сегмент, има най-голямо увеличение.
Така четирима от десет респонденти декларират, че са пазарували онлайн повече от веднъж за 7 дни. Удовлетвореността на клиентите достига връх от 96 %, въпреки опасенията от прекъсвания във веригите за доставки. И накрая, 40 % от общия оборот на електронната търговия е генериран от мобилни транзакции.

По-внимателният поглед върху индивидуалното представяне на секторите на стоките разкрива, че категорията бързооборотни потребителски стоки е най-бързо развиващият се клъстер (+36,4%), докато категорията на развлекателните продукти е най-големият клъстер (32,8 милиарда евро).
Данните за Германия са аналогични за другите Европейски държави. Увеличава се процента на покупките през електронните платформи.
Електронната търговия ще бъде новото нормално. И това не е само заради „пандемията“ така хората ще си усигуряват повече време за разходки и посещения на кино , заведения и други развлечения.

Социални мрежи

TikTok пуска нова станция-TikTok Radio-в партньорство със SiriusXM и Pandora

Новини

Енергетика и инфлация – Европа трябва да сведе до минимум щетите за потребителите

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци

Новини

Електронната търговия в Европа

Новини

YouTube също се включи в пазаруването на живо

Новини

Работни места в ЕС – електронна търговия

Новини

Икономика в условия на криза и Е-магазините

Новини

30 години Linux и началото на дигитализацията

Новини

Спокоен живот - Новата потребителска тенденция

Mаркетинг

Как Бизнесът за електронна търговия може да накара клиентите да се чувстват специални