Еволюцията на този формат за електронна търговия е започнал

Post Images

През последните месеци пазаруването на живо нараства, популярността му расте и вероятно ще стане още по-разпространено в бъдеще.
Технологията и нейният бизнес модел предоставят интерактивно представяне за марки, влиятелни лица или известни личности за популяризиране и продажба на продукти;
и потребителите могат да участват, като задават въпроси и пазаруват по време на събитието.
Пазаруването на живо осигурява модерен начин за марките да повишат информираността си към клиентите, да преместят излишните запаси и да дадат на клиентите усещане за по-сензорното преживяване, което обикновено са свикнали да получават в магазина.
В крайна сметка пазаруването на живо предлага разнообразни предимства, както за бизнеса, така и за потребителите.
За купувачите пазаруването на живо е информативна форма за опознаване на марки и продукти по изключително интерактивен, ангажиращ начин. Като купувач можете да видите демонстрации на продукти в реално време и да получите отговори на всички свои въпроси в реално време, което помага на купувачите да вземат по-добри решения за покупка.
Също така е жизненоважно компаниите да интегрират живото видео предаване в по-голяма стратегия за дигитална и електронна търговия. Също така е много важно събитията за пазаруване на живо да са част от по-широка стратегия около дигиталната търговия и да са свързани с други канали за пазаруване .
Както при всички продажби и маркетинг, бизнесите на живо трябва да се свържат с клиентите и да създадат усещане за вълнение, а също така те трябва да намерят време и формат за предаване на живо, които работят за предварително определена аудитория.
Все по-често пазаруването на живо се случва чрез приложения в социалните медии;
тази тенденция е готова да продължи да расте и да се развива.
Тъй като продажбите на живо и пазаруването стават все по-чести, технологиите също вероятно ще се подобрят и ще станат още по-удобни за потребителите.
Платформите за електронна търговия (платените) също ще се наложи да добяват в пакетите си излъчване на видео в реално време.
От страна на потребителите може да се очаква, че след като се запознаят и се чувстват комфортно с този нов формат, ще им бъде трудно да се върнат към миналите начини да купуват неща онлайн. Дори и да не е на живо, примерно с едно видео може много по-добре да се представи, който и да е продукт. И връзката с купувача ще бъде много по-ангажираща.
Еволюцията на този формат за електронна търговия е започнал.

Mаркетинг

Новите инструменти за изкуствен интелект в електронната търговия

Новини

Потребители на електронна търговия в Европа през 2021 г. - над 500 милиона

Mаркетинг

Амазон или Уолмарт

Новини

Електронната търговия е новото нормално

Новини

ParcelLab набра капитал от 92 милиона евро

Mаркетинг

Специализиран подход към автоматизацията на Маркетинга

Новини

Електронна Търговия – Събития през месец Май и Юни в Европа

Новини

PayPal може да бъде законно възпрепятстван да забранява хора заради техните политически възгледи

Новини

Какво е coviewing (съвместното гледане) ?

Социални мрежи

Instagram се опитва да направи маркетинга на инфлуенсъра по-забележим