Еволюцията на този формат за електронна търговия е започнал

Post Images

През последните месеци пазаруването на живо нараства, популярността му расте и вероятно ще стане още по-разпространено в бъдеще.
Технологията и нейният бизнес модел предоставят интерактивно представяне за марки, влиятелни лица или известни личности за популяризиране и продажба на продукти;
и потребителите могат да участват, като задават въпроси и пазаруват по време на събитието.
Пазаруването на живо осигурява модерен начин за марките да повишат информираността си към клиентите, да преместят излишните запаси и да дадат на клиентите усещане за по-сензорното преживяване, което обикновено са свикнали да получават в магазина.
В крайна сметка пазаруването на живо предлага разнообразни предимства, както за бизнеса, така и за потребителите.
За купувачите пазаруването на живо е информативна форма за опознаване на марки и продукти по изключително интерактивен, ангажиращ начин. Като купувач можете да видите демонстрации на продукти в реално време и да получите отговори на всички свои въпроси в реално време, което помага на купувачите да вземат по-добри решения за покупка.
Също така е жизненоважно компаниите да интегрират живото видео предаване в по-голяма стратегия за дигитална и електронна търговия. Също така е много важно събитията за пазаруване на живо да са част от по-широка стратегия около дигиталната търговия и да са свързани с други канали за пазаруване .
Както при всички продажби и маркетинг, бизнесите на живо трябва да се свържат с клиентите и да създадат усещане за вълнение, а също така те трябва да намерят време и формат за предаване на живо, които работят за предварително определена аудитория.
Все по-често пазаруването на живо се случва чрез приложения в социалните медии;
тази тенденция е готова да продължи да расте и да се развива.
Тъй като продажбите на живо и пазаруването стават все по-чести, технологиите също вероятно ще се подобрят и ще станат още по-удобни за потребителите.
Платформите за електронна търговия (платените) също ще се наложи да добяват в пакетите си излъчване на видео в реално време.
От страна на потребителите може да се очаква, че след като се запознаят и се чувстват комфортно с този нов формат, ще им бъде трудно да се върнат към миналите начини да купуват неща онлайн. Дори и да не е на живо, примерно с едно видео може много по-добре да се представи, който и да е продукт. И връзката с купувача ще бъде много по-ангажираща.
Еволюцията на този формат за електронна търговия е започнал.

Новини

Office Depot планира да се раздели на две Компании B2B и търговия на дребно.

E-commerce софтуер

Софтуер за електронна търговия

SEO

B2B Бизнес за Бизнес 32 процента от купувачите срещат трудности при намирането на продукти онлайн

Новини

Правила за електронна търговия в Европейски Съюз

SEO

Технически SEO практики за сайтове за електронна търговия – само за Google

Новини

Защо цифровата търговия е новата норма на производителите

SEO

Какво е SEO за електронната търговия - структуриране на първа страница

Новини

ЕС се нуждае от нови правила за ДДС

Новини

Прогнозите за икономическа стагнация са причина за безпокойство, казват експертите

Mаркетинг

Какво е инфлуенсър маркетинг?