Нови предизвикателства

Post Images

Електронната търговия е гигантска индустрия. Така, че не е чудно, че хората винаги се питат за бъдещето на електронната търговия. Глобалните продажби на електронната търговия достигнаха около 5,7 трилиона долара в световен мащаб през 2022 г., доказвайки, че електронната търговия е все по-доходоносна опция за бизнеса.

Това е огромна сума и добрата новина е, че със сигурност не е нова тенденция. Електронната търговия също е индустрия, която се променя постоянно. Тенденциите непрекъснато се променят в опит да оформят начина, по който хората във всяко кътче на света купуват продукти.

Това прави бъдещето на електронната търговия вълнуващо. Очаква се много големи неща да се променят на пазара за електронна търговия през следващите години. Ние сме тук, за да ви помогнем да разберете как ще изглежда бъдещето на електронната търговия.


Ще разбием някои от водещите тенденции в електронната търговия за 2023 г., ще обсъдим какви според нас ще бъдат най-въздействащите промени през следващите няколко години и ще анализираме защо тези промени могат да възникнат.

1. Ще се появят нови маркетингови канали


През последните няколко години имаше напредък в няколко области на маркетинга на електронната търговия – включително нова комбинация от канали. Например марките могат да пускат реклами в платформи за социални медии, както и да се включат в търговията с пускането на функции за пазаруване в Instagram и TikTok както и реклами по телевизията.

2. Физическият срещу онлайн - дебатът ще се разгорещи

Не можем да говорим за бъдещето на електронната търговия, без да споменем непрекъснато нарастващия физически срещу онлайн дебат. Като цяло хората в индустрията за електронна търговия попадат в един от двата лагера в този дебат. Има хора, които вярват, че е само въпрос на време физическите магазини да изчезнат в полза на още по-голямо преминаване към онлайн пазаруване. И има хора, които виждат физическото пазаруване като навлизане в период на ренесанс.

Всъщност повечето физически магазини имат и електронна версия. Това увеличава възможностите за продажби. И като заключение ние мислим че физическите магазини няма да изчезнат.


3. Повече потребители ще използват гласово търсене

През 2022 г. се предвиждаше устройствата с гласово активиране да направят транзакции на стойност 40 милиарда долара. В сравнение с цифрата от 2 милиарда долара за 2017 г. за транзакции, направени чрез гласово търсене, това е голямо увеличение.
За да бъдете по-удобни за гласово търсене през 2023 г., помислете за оптимизиране на страниците си с информация за продукта за общи команди за гласово търсене. Например, хората могат да задават на своя гласов асистент въпроси като: Къде мога да купя продукти на „ЕВА“ с отстъпка?


4. Автоматизация, автоматизация, автоматизация

Автоматизацията е на път да бъде ключов елемент в света на електронната търговия. Вече 55 -60 % от компаниите по света използват някакъв вид софтуер и инструменти за автоматизация. Тъй като предимствата му стават ясни, се очаква повече бизнеси да инвестират в автоматизация през следващата година. За предприятията за електронна търговия автоматизацията се простира от маркетингова автоматизация до складиране и проследяване . Това е чудесен избор, защото освобождава време и ресурси на служителите за по-важна работа.


5. Собствена табела или Марка трябва да стане по-често употребявана.

Частна марка означава, че уникален продукт може да е произведен от една компания, но е опакован и продаван под собствената марка на друга компания. Или директно продавана от самият производител. Компаниите разчитат на производителите да произвеждат продукти, които са силно специфични за нуждите на тяхната аудитория.

 

7. Използваните устройства ще станат още по-важни

Що се отнася до обсъждането на бъдещето на електронната търговия, едно нещо е ясно: ще бъде отдадено много по-голямо значение на устройствата, които купувачите използват, когато пазаруват онлайн. Но защо точно? В миналото повечето фирми за електронна търговия изградиха пазаруването си така, че да са на първо място за настолен компютър. Сега е точно обратното. Предприятията за електронна търговия са силно упорити в проектирането и изграждането на своя онлайн бизнес с мисъл за мобилната търговия.

При подготовката на вашият нов сайт за електронна търговия ще трябва да обърнете внимание на съвместимостта с мобилните устройства.

И не на последно място трябва да обърнете внимание на видео представянето на продуктите си на вашият сайт.
Така както би било по телевизията това ще впечатли купувачите.

Новини

Google Променя 20% от всички етикети на заглавията при търсене

SEO

SEO -оптимизация. 7 въпроса за вътрешни връзки-link

Новини

Електронната търговия на живо става основна

Mаркетинг

Как технологиите променят рекламната индустрия ?

Новини

Алтернативи на Alibaba: няколко други начина за източник на продукти от Китай

Новини

Потребителите вече могат да монетизират личните си данни, за да печелят пасивен доход !?

Новини

Google и класирането на страници и текст – кратко и ясно

Новини

eBay забранява на продавачите да обявяват ремонтирани телефони за продажба

Социални мрежи

Instagram работи върху нова опция за плащане на бонуси

Новини

Технологии и бъдещето на електронната търговия