Руските потребители обикновено не се доверяват

Post Images

Това е една от страните, които заедно със САЩ, Китай и Обединеното кралство доминират в международната политика, икономика и спорт. А всички знаем, че между Русия и България има традиционно добри връзки, въпреки всичко, което се случва напоследък.

Повече от 143,7 милиона души живеят в Русия, което я прави 9-та по големина държава в света. Малко повече от 45 процента от всички руснаци са на възраст между 25 и 54 години. В началото на 2014 г. 59% от пълнолетното население (69 милиона души) имаха достъп до Интернет, което направи Русия номер едно в Европа по отношение на потребителите на интернет.


Руските потребители обикновено не се доверяват на онлайн транзакциите и в някои случаи на честността на онлайн търговците (по този показател може да се каже, че си приличаме). Ето защо наложеният платеж е основният начин на плащане (около 85%), що се отнася до физическите стоки. Банковите карти не се използват много често за покупки дори в обикновени физически магазини, така и онлайн също представляват ниска част от общите онлайн потребителски разходи. Най-популярните местни електронни начини на плащане са Yandex Money, Webmoney и QIWI Wallet. PayPal започва да обслужва вътрешни транзакции едва в края на 2013 г. 93% от всички вътрешни покупки, направени онлайн, са с наложен платеж, според SPSR Express.


Най-големият играч на руския пазар е Ulmart.ru, с разнообразен асортимент от електроника до предмети за дома и градината. Неговият оборот за 2015 г. е достигнал 510 милиарда евро. Сред другите важни играчи са Ozon, който може да се разглежда като руски еквивалент на Amazon, KupiVIP (собственост на Yandex ) , платформа за групови покупки Biglion, платформа Avito и онлайн услугите на германската Otto Group. Няколко турски компании за електронна търговия също навлязоха на руския пазар. Сред тях са Hepsiburada, N11.com и Ziylan Group, с подкрепата на Bringly, новата трансгранична платформа, стартирана от Yandex. Data Insight и Ruward публикуваха топ 100 на онлайн магазините в Русия.
За сега не се наблюдава присъствие на Български Електронни Търговци. А би трябвало !
Мисля, че е време и наши търговци да вземат участие на този пазар !

 

Новини

Wix придобива платформата за дропшипинг Modalyst

Новини

SEO конференцията, която може би не искате да пропуснете

Новини

Липсата на начини на плащане води до загуба на пари

Новини

Електронната търговия е новото нормално

SEO

Защо изключителното SEO е от решаващо значение за успешния бизнес

Новини

Най-добрите доставчици на дропшипинг в електронната търговия

Новини

Доверителен знак за електронна търговия в Европа

Mаркетинг

Причини за използване на динамични реклами - Dynamic Search Ads

Социални мрежи

Instagram пуска функция „DROP“, за да подобри онлайн пазаруването

Новини

Мъртъв ли е Дропшипинга ? Можете ли все още да печелите през 2021 и 2022 г.?