Руските потребители обикновено не се доверяват

Post Images

Това е една от страните, които заедно със САЩ, Китай и Обединеното кралство доминират в международната политика, икономика и спорт. А всички знаем, че между Русия и България има традиционно добри връзки, въпреки всичко, което се случва напоследък.

Повече от 143,7 милиона души живеят в Русия, което я прави 9-та по големина държава в света. Малко повече от 45 процента от всички руснаци са на възраст между 25 и 54 години. В началото на 2014 г. 59% от пълнолетното население (69 милиона души) имаха достъп до Интернет, което направи Русия номер едно в Европа по отношение на потребителите на интернет.


Руските потребители обикновено не се доверяват на онлайн транзакциите и в някои случаи на честността на онлайн търговците (по този показател може да се каже, че си приличаме). Ето защо наложеният платеж е основният начин на плащане (около 85%), що се отнася до физическите стоки. Банковите карти не се използват много често за покупки дори в обикновени физически магазини, така и онлайн също представляват ниска част от общите онлайн потребителски разходи. Най-популярните местни електронни начини на плащане са Yandex Money, Webmoney и QIWI Wallet. PayPal започва да обслужва вътрешни транзакции едва в края на 2013 г. 93% от всички вътрешни покупки, направени онлайн, са с наложен платеж, според SPSR Express.


Най-големият играч на руския пазар е Ulmart.ru, с разнообразен асортимент от електроника до предмети за дома и градината. Неговият оборот за 2015 г. е достигнал 510 милиарда евро. Сред другите важни играчи са Ozon, който може да се разглежда като руски еквивалент на Amazon, KupiVIP (собственост на Yandex ) , платформа за групови покупки Biglion, платформа Avito и онлайн услугите на германската Otto Group. Няколко турски компании за електронна търговия също навлязоха на руския пазар. Сред тях са Hepsiburada, N11.com и Ziylan Group, с подкрепата на Bringly, новата трансгранична платформа, стартирана от Yandex. Data Insight и Ruward публикуваха топ 100 на онлайн магазините в Русия.
За сега не се наблюдава присъствие на Български Електронни Търговци. А би трябвало !
Мисля, че е време и наши търговци да вземат участие на този пазар !

 

Mаркетинг

B2b - бизнес за бизнес - електронна търговия

Новини

Какво е coviewing (съвместното гледане) ?

Новини

Цената на Доставката е най-важният фактор при избора на онлайн магазин

Mаркетинг

Иновативен начин за привличане на клиенти

SEO

Какво е SEO за електронната търговия - структуриране на първа страница

Новини

Разширена реалност: Следващата голяма тенденция в електронната търговия

Новини

Осъществена Електронна Търговия за Европа 2020 -2021

Новини

Глобален Стандарт за онлайн продажба на Алкохол

Mаркетинг

Инструменти и софтуер за електронна търговия за стартиращи фирми

Mаркетинг

Откриване на магазин за стикери - добра идея ли е ?!