Последните оплаквания са насочени към цените на услугите на Google Flights и Google Hotels.

Post Images

Google (Alphabet Unveils Cybersecurity ) разполага с два месеца, за да подобри начина, по който представя резултатите от търсенето в интернет за полети и хотели и да обясни как ги класира или е изправен пред възможни санкции, съобщиха в понеделник (26 юли) Европейската комисия и потребителските власти на ЕС.


Най -популярната интернет търсачка в света отдавна е подложена на проверка от страна на антимонополните органи и потребителските групи по целия свят върху нейните бизнес практики, които в някои случаи я облагат с големи глоби.

Последните оплаквания са насочени към цените на услугите на Google Flights и Google Hotels.

Крайните цени за тях трябва да включват такси или данъци, които могат да бъдат изчислени предварително, докато референтните цени, използвани за изчисляване на насърчаваните отстъпки, трябва да бъдат ясно идентифицирани.

Потребителите от ЕС не могат да бъдат подвеждани, когато използват търсачки за планиране на ваканциите си. Трябва да дадем възможност на потребителите да направят своя избор въз основа на прозрачна и безпристрастна информация

Агенциите също така казаха на Google да преразгледа стандартните условия на своя Google Store, защото някои случаи показват, че търговците имат повече права от потребителите.

Google заяви: „Приветстваме този диалог и работим в тясно сътрудничество с агенциите за защита на потребителите и Европейската комисия, за да видим как можем да направим подобрения, които ще бъдат добри за нашите потребители и ще осигурят още по -голяма прозрачност.“

Винаги съм се съмнявал в точността и приоритетите за търсене в Гугъл. На преден план винаги излизат големите в даден бранш. Въпреки, че малките и средни електронни търговци имат по-добри настройки за търсачките. И дори кагото си купите нов домейн и решите да го потърсите като използвате пълното изписване, то няма да го видите на първа страница. Дори може да получите предложение за друго име !!?

 

Социални мрежи

TikTok идеи за електронна търговия

Новини

Осъществена Електронна Търговия за Европа 2020 -2021

SEO

Важни тенденции за SEO за 2021 г., които трябва да знаете за електронната търговия

Новини

Във Facebook чатовете задвижват нови 48 милиарда долара

Mаркетинг

Новите инструменти за изкуствен интелект в електронната търговия

Социални мрежи

Instagram се опитва да направи маркетинга на инфлуенсъра по-забележим

Новини

Всичко, което трябва да знаете за One Stop Shop и ДДС в ЕС

Новини

Събитията за електронната търговия – важни ли са ?

Mаркетинг

Как да привлечете повече купувачи и трафик към вашия сайт ?

Новини

Копенхаген ще бъде домакин на Международната среща на върха за мобилност през 2021 и 2022 г.