Настоящите правилата не включват съхранение на стоки в складовете

Post Images

Ecommerce Europe и EuroCommerce, най-големите браншови организации за европейска онлайн търговия на дребно, призовават Европейския съюз да издаде единна регистрация по ДДС. Компаниите, които продават през граница, вече могат да се регистрират за данъци в една държава от ЕС. Това обаче не се отнася за тези, които имат складове със стоки в множество страни, казват организациите.
Защитниците на клоновете Ecommerce Europe и EuroCommerce изразиха опасенията си в общ документ миналия месец. Наскоро те пуснаха и нов уебсайт, който се застъпва за единна регистрация по ДДС за собствениците на онлайн магазини.

Настоящите правилата не включват съхранение на стоки в складовете.

От юли компаниите за електронна търговия могат по-лесно да се регистрират, подават и плащат данъци с ДДС за множество държави от ЕС само чрез една държава-членка. Въпреки, че това значително опрости спазването на данъците за трансграничните продавачи, пишат от браншовите организации, така нареченото „обслужване на едно гише с ДДС“ (OSS) е предназначено само за продажба на продукти или услуги на крайни потребители.
Компаниите, които поддържат складови наличности и изпълняват оферти, не са включени.
Тези търговци ще трябва да се регистрират за ДДС и да подават декларации във всяка оперираща държава, пишат Ecommerce Europe и EuroCommerce.
Което е 8 000 евро годишно за държава. Според вестника това струва на търговците 8 000 евро годишно за всяка страна, в която се съхраняват наличности. Организациите го наричат скъпо и отнемащо време. Отнема приблизително 100 дни, за да се регистрирате за номер по ДДС, казват авторите, и до 60 заявления за ДДС на държава годишно.
Отнема приблизително 100 дни, за да се регистрирате за ДДС номер.

Браншовите организации в ЕС се надяват на ревизия преди 2023 г.

Новини

Производители и B2B платформи

Новини

Бизнес шоуто 2022

Новини

Вие сте на 16 години и искате да имате собствен електронен магазин ?

Mаркетинг

Инструменти за онлайн арбитраж, за снабдяване, преоценяване и дропшипинг

Социални мрежи

Facebook обявява набор от нови функции за електронна търговия

Mаркетинг

Логистична интеграция за електронна търговия

Mаркетинг

B2b - бизнес за бизнес - електронна търговия

SEO

Съвети за оптимизирането за търсачките – DuckDuckGo

Новини

Платформи за плащане с едно кликване

Mаркетинг

Няколко елемента за жизнеспособен бизнес план