Онлайн цените се понижават

Post Images

Онлайн цените се понижиха на годишна база за седми пореден месец през март, но постоянната инфлация в категории като хранителни стоки продължава да оказва влияние върху разходите за артикули като електроника, играчки и подаръци и други.

Общият спад на цените се дължи на резки спадове в дискреционните категории(или „иска“ вместо „нужди“.). Цените на електрониката са паднали с около 12% на годишна база, докато цветята и свързаните с тях подаръци са намалели около 22%, играчките са с 6%, а уредите са с 4,9%.

Категорията на хранителни стоки обаче продължава да показва двуцифрена онлайн инфлация в сравнение с преди година, въпреки че темпът на нарастване се забавя.

Категориите, които показаха увеличение на цените на годишна база, бяха хранителни стоки, облекло, артикули за лична хигиена, офис консумативи, продукти за домашни любимци, лекарства без рецепта, инструменти и подобрения на дома, както и медицинско оборудване и консумативи.

Сега наблюдаваме лек спад и на хранителните стоки, това може да окаже влияние върху продажбата на други артикули. Да се надяваме, че този спад ще продължи и инфлацията постепенно ще намалява.

Социални мрежи

Instagram работи върху нова опция за плащане на бонуси

Новини

Доверителен знак за електронна търговия в Европа

Новини

Онлайн инструменти за снабдяване, преценка и дропшипинг

Новини

Документи и правила за пътуване в Англия за граждани на ЕС

Новини

МВФ предупреждава: Тази година се очаква да бъде дори „по-тежка“ от 2022 г

Новини

Промените в електранната търговия породени от енергиината криза

Новини

Прогнозите за икономическа стагнация са причина за безпокойство, казват експертите

Новини

AI генератори за изображения, видеоклипове, презентации и глас

Новини

Онлайн измами от киберпрестъпници (обновена)

Новини

Някои особености в eBay