Онлайн цените се понижават

Post Images

Онлайн цените се понижиха на годишна база за седми пореден месец през март, но постоянната инфлация в категории като хранителни стоки продължава да оказва влияние върху разходите за артикули като електроника, играчки и подаръци и други.

Общият спад на цените се дължи на резки спадове в дискреционните категории(или „иска“ вместо „нужди“.). Цените на електрониката са паднали с около 12% на годишна база, докато цветята и свързаните с тях подаръци са намалели около 22%, играчките са с 6%, а уредите са с 4,9%.

Категорията на хранителни стоки обаче продължава да показва двуцифрена онлайн инфлация в сравнение с преди година, въпреки че темпът на нарастване се забавя.

Категориите, които показаха увеличение на цените на годишна база, бяха хранителни стоки, облекло, артикули за лична хигиена, офис консумативи, продукти за домашни любимци, лекарства без рецепта, инструменти и подобрения на дома, както и медицинско оборудване и консумативи.

Сега наблюдаваме лек спад и на хранителните стоки, това може да окаже влияние върху продажбата на други артикули. Да се надяваме, че този спад ще продължи и инфлацията постепенно ще намалява.

Новини

Платформи за плащане с едно кликване

Новини

Prometeia и Fabrick пускат решение за управление на цифрови активи

Новини

Google и класирането на страници и текст – кратко и ясно

Новини

Amazon и неговата Бонус програма за препоръчване на марката

Новини

Сблъсъка на Геополитическо и военно ниво и електронната търговия

Mаркетинг

Нови инструменти за маркетинг в социалните медии за популяризиране на вашата марка

Социални мрежи

Twitter продължава да работи по раздела - Нови пространства - добавя опции за редактиране.

E-commerce софтуер

Основен софтуер за вашия бизнес с електронна търговия

Новини

За Европейската Електронна Търговия - EuroCommerce

Новини

Полезни Връзки в ЕС