Онлайн цените се понижават

Post Images

Онлайн цените се понижиха на годишна база за седми пореден месец през март, но постоянната инфлация в категории като хранителни стоки продължава да оказва влияние върху разходите за артикули като електроника, играчки и подаръци и други.

Общият спад на цените се дължи на резки спадове в дискреционните категории(или „иска“ вместо „нужди“.). Цените на електрониката са паднали с около 12% на годишна база, докато цветята и свързаните с тях подаръци са намалели около 22%, играчките са с 6%, а уредите са с 4,9%.

Категорията на хранителни стоки обаче продължава да показва двуцифрена онлайн инфлация в сравнение с преди година, въпреки че темпът на нарастване се забавя.

Категориите, които показаха увеличение на цените на годишна база, бяха хранителни стоки, облекло, артикули за лична хигиена, офис консумативи, продукти за домашни любимци, лекарства без рецепта, инструменти и подобрения на дома, както и медицинско оборудване и консумативи.

Сега наблюдаваме лек спад и на хранителните стоки, това може да окаже влияние върху продажбата на други артикули. Да се надяваме, че този спад ще продължи и инфлацията постепенно ще намалява.

Mаркетинг

Бъдещето на електронната търговия - анализ в реално време

Социални мрежи

Twitter започва да показва подкани-подсещане, преди хората да изпращат обидни отговори

Mаркетинг

Какво е инфлуенсър маркетинг?

Социални мрежи

Как изглежда функцията за персонализация на eBay ?

Новини

ДДС и Електронната Търговия в ЕС – нови ДДС правила

Новини

Електронната търговия в Русия

Новини

Онлайн инструменти за снабдяване, преценка и дропшипинг

Новини

Мъртъв ли е Дропшипинга ? Можете ли все още да печелите през 2021 и 2022 г.?

Новини

Вие сте на 16 години и искате да имате собствен електронен магазин ?

Новини

Електронната Търговия през 2023 година