Web3 има потенциала да промени онлайн света

Post Images

Много от неговите поддръжници прогнозират, че web3 ще революционизира онлайн пазаруването за клиентите и ще предложи доходоносни възможности за бизнеса.

Как Web3 ще направи нещата по-лесни?

Web3 има потенциала да промени толкова много неща в онлайн света, какъвто го познаваме. В момента все още са водещи идеите и възможностите. Вероятно ще минат още няколко години, преди да видим кои от тях ще станат широко разпространени, конкретни реалности, които са от полза за всички онлайн. Но това, че не можем да сме сигурни как точно ще се развият нещата, не означава, че нямаме добра представа, какви възможности могат да се открият в електронната търговия.

По един или друг начин изглежда сигурно, че блокчейн технологията ще промени света през следващите години. Самоизпълняващият се код, който е в основата на тази технология, напълно ще промени идеята за доверие в търговията.

Досега изглеждаше като непрекъсната борба между новите техники за удостоверяване и все по-усъвършенствания свят на зловреден софтуер и измами. Безкрайната битка означава, че въпреки че интернет вече е навлязъл в повечето домове по света, все още има много хора, които се чувстват неудобно да пазаруват онлайн.

Използването на блокчейн ще означава, че транзакциите са извън ръцете на лица или компании. Първоначално това може да е малко потресаваща идея за непосветените. Въпреки това, след като хората започнат да разбират технологията и осъзнаят, че всеки компютър в мрежата наблюдава и извършва транзакциите, притесненията относно транзакциите в електронната търговия ще отшумят.

Това потенциално би могло да ускори продължаващото преминаване от физическо пазаруване към онлайн пазаруване. Освен това ще направи самия пазар на електронна търговия по-ефективен с по-малко пари, изтекли чрез непродуктивни разходи като измами и такси за връщане на плащания. Рационализирането на финансовата администрация може потенциално да бъде огромна полза в електронната търговия, която освобождава ресурси за инвестиции в други иновативни области.

Ние ще наблюдаваме бъдещето на Web3 ,което е може би съвсем скоро. Дали ще оправдае надеждите на бизнеса или няма ! Кой знее ?

Новини

Новина за електронната търговия от България

Новини

Накратко за Office Depot и Staples– какво става ? (обновена)

Новини

Какво представлява Интернет на нещата ? (въпроси и отговори)

SEO

Инструменти за създаване на резюмета на SEO съдържание

Новини

30 години Linux и началото на дигитализацията

SEO

Важни тенденции за SEO за 2021 г., които трябва да знаете за електронната търговия

Новини

Сенчестия код - създава риск за деветдесет и девет процента от уебсайтовете – кой нарича така Отворения Код

Новини

Онлайн измами от киберпрестъпници (обновена)

Новини

За Европейската Електронна Търговия - EuroCommerce

Mаркетинг

Нови инструменти за маркетинг в социалните медии за популяризиране на вашата марка