Web3 има потенциала да промени онлайн света

Post Images

Много от неговите поддръжници прогнозират, че web3 ще революционизира онлайн пазаруването за клиентите и ще предложи доходоносни възможности за бизнеса.

Как Web3 ще направи нещата по-лесни?

Web3 има потенциала да промени толкова много неща в онлайн света, какъвто го познаваме. В момента все още са водещи идеите и възможностите. Вероятно ще минат още няколко години, преди да видим кои от тях ще станат широко разпространени, конкретни реалности, които са от полза за всички онлайн. Но това, че не можем да сме сигурни как точно ще се развият нещата, не означава, че нямаме добра представа, какви възможности могат да се открият в електронната търговия.

По един или друг начин изглежда сигурно, че блокчейн технологията ще промени света през следващите години. Самоизпълняващият се код, който е в основата на тази технология, напълно ще промени идеята за доверие в търговията.

Досега изглеждаше като непрекъсната борба между новите техники за удостоверяване и все по-усъвършенствания свят на зловреден софтуер и измами. Безкрайната битка означава, че въпреки че интернет вече е навлязъл в повечето домове по света, все още има много хора, които се чувстват неудобно да пазаруват онлайн.

Използването на блокчейн ще означава, че транзакциите са извън ръцете на лица или компании. Първоначално това може да е малко потресаваща идея за непосветените. Въпреки това, след като хората започнат да разбират технологията и осъзнаят, че всеки компютър в мрежата наблюдава и извършва транзакциите, притесненията относно транзакциите в електронната търговия ще отшумят.

Това потенциално би могло да ускори продължаващото преминаване от физическо пазаруване към онлайн пазаруване. Освен това ще направи самия пазар на електронна търговия по-ефективен с по-малко пари, изтекли чрез непродуктивни разходи като измами и такси за връщане на плащания. Рационализирането на финансовата администрация може потенциално да бъде огромна полза в електронната търговия, която освобождава ресурси за инвестиции в други иновативни области.

Ние ще наблюдаваме бъдещето на Web3 ,което е може би съвсем скоро. Дали ще оправдае надеждите на бизнеса или няма ! Кой знее ?

Mаркетинг

Как технологиите променят рекламната индустрия ?

Новини

DMEXCO 2022: Изживейте новата ера на цифровите иновации

Новини

Електронната търговия е новото нормално

E-commerce софтуер

Какъв софтуер да изберем?

Новини

ЕС се нуждае от нови правила за ДДС

Mаркетинг

Бъдещето на електронната търговия - анализ в реално време

Новини

Най-добрите доставчици на дропшипинг в електронната търговия

SEO

B2B Бизнес за Бизнес 32 процента от купувачите срещат трудности при намирането на продукти онлайн

Новини

Какво е coviewing (съвместното гледане) ?

Новини

Prometeia и Fabrick пускат решение за управление на цифрови активи