за технологията Multitask Unified Model

Post Images

Благодарение на технологията Multitask Unified Model (или MUM) на Google, скоро ще бъде възможно да се комбинират различни режими на търсене, за да се получи по-подходящ резултат. Например, търсещите могат да използват изображение на някой, облечен в риза с цветни шарки, и да го комбинират с думите „Вратовръзка с този модел“, за да намерят вратовръзки с подобен вид. Това е нещо, което не би било възможно само с текст или визуализация.

Оптимизиране за мултимодално търсене
Оптимизацията за мултимодално търсене ще означава, че марките трябва да имат ориентиран към потребителя, смислен креатив във всички канали.
Търговците на дребно ще трябва да открият нови граници, за да спечелят трафик от търсене. Използването на търговски ключови думи е неуспешна стратегия, тъй като такива като Amazon, eBay, Walmart и световни гиганти по света контролират по-голямата част от този трафик за търсене.


MUM може да подобри способността на Google да използва отделни параграфи, списъци, изображения, видео и т.н. от уеб страница и да комбинира това с материали от други страници, за да предостави изчерпателен и контекстуализиран отговор.


По принцип MUM е просто различна. Това е напълно различен подход към това какво представлява търсачката от традиционна гледна точка. MUM превръща SERP повече в портал за информация, отколкото в набор от ресурси сам по себе си. В много отношения сравняването на SERP, какъвто е сега, с това, което Google предвижда да стане с MUM, би било като сравняване на ябълки и портокали (или нещо подобно)

Това ще бъде нещо ново и как точно ще се извърши добра оптимизация - няма точна рецепта за сега.
Но явно ще се наложи на всички да оптимизират магазините си за това ново търсене.

Новини

Един тест с ChatGPT OpenAI

Mаркетинг

Новите инструменти за изкуствен интелект в електронната търговия

SEO

Защо изключителното SEO е от решаващо значение за успешния бизнес

SEO

Технически SEO практики за сайтове за електронна търговия – само за Google

Новини

Индустрията за красота насочва вниманието си към Югоизточна Азия

Mаркетинг

Как да продавате вашите картини и снимки онлайн ?

Социални мрежи

Как изглежда функцията за персонализация на eBay ?

Новини

Осъществена Електронна Търговия за Европа 2020 -2021

Mаркетинг

Съвети относно имената на домейните

SEO

SEO -оптимизация. 7 въпроса за вътрешни връзки-link