за технологията Multitask Unified Model

Post Images

Благодарение на технологията Multitask Unified Model (или MUM) на Google, скоро ще бъде възможно да се комбинират различни режими на търсене, за да се получи по-подходящ резултат. Например, търсещите могат да използват изображение на някой, облечен в риза с цветни шарки, и да го комбинират с думите „Вратовръзка с този модел“, за да намерят вратовръзки с подобен вид. Това е нещо, което не би било възможно само с текст или визуализация.

Оптимизиране за мултимодално търсене
Оптимизацията за мултимодално търсене ще означава, че марките трябва да имат ориентиран към потребителя, смислен креатив във всички канали.
Търговците на дребно ще трябва да открият нови граници, за да спечелят трафик от търсене. Използването на търговски ключови думи е неуспешна стратегия, тъй като такива като Amazon, eBay, Walmart и световни гиганти по света контролират по-голямата част от този трафик за търсене.


MUM може да подобри способността на Google да използва отделни параграфи, списъци, изображения, видео и т.н. от уеб страница и да комбинира това с материали от други страници, за да предостави изчерпателен и контекстуализиран отговор.


По принцип MUM е просто различна. Това е напълно различен подход към това какво представлява търсачката от традиционна гледна точка. MUM превръща SERP повече в портал за информация, отколкото в набор от ресурси сам по себе си. В много отношения сравняването на SERP, какъвто е сега, с това, което Google предвижда да стане с MUM, би било като сравняване на ябълки и портокали (или нещо подобно)

Това ще бъде нещо ново и как точно ще се извърши добра оптимизация - няма точна рецепта за сега.
Но явно ще се наложи на всички да оптимизират магазините си за това ново търсене.

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци - Стратегия

Mаркетинг

Примери за бизнес етика и най-добри практики при рекламиране

Социални мрежи

Instagram пуска функция „DROP“, за да подобри онлайн пазаруването

Новини

Потребителите вече могат да монетизират личните си данни, за да печелят пасивен доход !?

Mаркетинг

Няколко елемента за жизнеспособен бизнес план

Mаркетинг

Dropshipping - Дропшипинг

Социални мрежи

Няколко от най-добрите инструменти за публикуване в социалните медии

Новини

Новини от Германия и Нидерландия

Социални мрежи

Pinterest представя нов преглед на развиващите се процеси за откриване и деактивиране на измами.

E-commerce софтуер

Какъв софтуер да изберем?