за технологията Multitask Unified Model

Post Images

Благодарение на технологията Multitask Unified Model (или MUM) на Google, скоро ще бъде възможно да се комбинират различни режими на търсене, за да се получи по-подходящ резултат. Например, търсещите могат да използват изображение на някой, облечен в риза с цветни шарки, и да го комбинират с думите „Вратовръзка с този модел“, за да намерят вратовръзки с подобен вид. Това е нещо, което не би било възможно само с текст или визуализация.

Оптимизиране за мултимодално търсене
Оптимизацията за мултимодално търсене ще означава, че марките трябва да имат ориентиран към потребителя, смислен креатив във всички канали.
Търговците на дребно ще трябва да открият нови граници, за да спечелят трафик от търсене. Използването на търговски ключови думи е неуспешна стратегия, тъй като такива като Amazon, eBay, Walmart и световни гиганти по света контролират по-голямата част от този трафик за търсене.


MUM може да подобри способността на Google да използва отделни параграфи, списъци, изображения, видео и т.н. от уеб страница и да комбинира това с материали от други страници, за да предостави изчерпателен и контекстуализиран отговор.


По принцип MUM е просто различна. Това е напълно различен подход към това какво представлява търсачката от традиционна гледна точка. MUM превръща SERP повече в портал за информация, отколкото в набор от ресурси сам по себе си. В много отношения сравняването на SERP, какъвто е сега, с това, което Google предвижда да стане с MUM, би било като сравняване на ябълки и портокали (или нещо подобно)

Това ще бъде нещо ново и как точно ще се извърши добра оптимизация - няма точна рецепта за сега.
Но явно ще се наложи на всички да оптимизират магазините си за това ново търсене.

Mаркетинг

B2b - бизнес за бизнес - електронна търговия

Новини

Лошата информация за продукта кара 53 процента от купувачите да пазаруват другаде

Новини

Технологии и бъдещето на електронната търговия

Новини

МВФ предупреждава: Тази година се очаква да бъде дори „по-тежка“ от 2022 г

Новини

Септември: събитията за електронна търговия в Европа

Новини

Българският електронен пазар

Новини

Европейският парламент с нови недомислени правила

Новини

Потребители на електронна търговия в Европа през 2021 г. - над 500 милиона

SEO

Думите, които вероятно трябва да знаете и разбирате ( SEO, е-магазин).

Социални мрежи

TikTok идеи за електронна търговия