Точната информация за продукта е важна

Post Images

Точната информация за продукта е важна при онлайн пазаруването, според 94 процента от потребителите. Спрямо миналата година това е ръст от 11 процента. Липсата на добра информация за продукта дори кара 53 процента от купувачите да искат да пазаруват другаде.

Миналата година проучване показва, че 83 процента от онлайн купувачите намират информацията за продукта важна при решенията си за покупка.

Данните за екология също са важни.

Данните показват, че 82 процента от купувачите смятат, че виждането на екологичните данни на даден продукт е важно или съществено при пазаруване онлайн. Ясно е, че марките трябва да превърнат устойчивостта в основен принцип на всеки дигитален рафт, с екологичните характеристики на продукта.

Това включва снабдяване със суровини, трудови практики и всякакви рециклирани материали. Той трябва също да включва местни разпоредби за устойчивост, ако е приложимо. Но устойчивостта надхвърля цифровия рафт. Според доклада марките трябва да обмислят рециклируеми опаковки и въглеродно неутрални куриери, за да направят пътуването в електронната търговия по-устойчиво.

Опции при представяне на детайлите на продукта

Освен че разполагат с точна информация за продукта, магазините могат да помислят и за различните начини за представяне на подробности за продукта. Малко мнозинство от 39 процента от потребителите предпочитат писмените описания на продуктите. Изображенията са на второ място (25 процента), следвани от оценките на клиентите (18 процента). Още по-малка група предпочита видеоклипове на продукти (12%).

Може би трябва комбинирано представяне на даден продукт за да има повече продажби !

Новини

eBay забранява на продавачите да обявяват ремонтирани телефони за продажба

Mаркетинг

Как да изградим марка за електронна търговия?

Mаркетинг

Dropshipping - Дропшипинг

Новини

Доверителен знак за електронна търговия в Европа

Новини

Скрити опасности, които се крият в електронната търговия – за потребители

Новини

Тенденции за електронна търговия – Гласови команди

Новини

Google Променя 20% от всички етикети на заглавията при търсене

SEO

Какво е SEO за електронната търговия - структуриране на първа страница

Социални мрежи

Концепцията за социална търговия-Как се превръща в необходим бизнес модел за марките

Новини

Европейската комисия публикува съобщение относно данъчното облагане на бизнеса за 21 -ви век