Точната информация за продукта е важна

Post Images

Точната информация за продукта е важна при онлайн пазаруването, според 94 процента от потребителите. Спрямо миналата година това е ръст от 11 процента. Липсата на добра информация за продукта дори кара 53 процента от купувачите да искат да пазаруват другаде.

Миналата година проучване показва, че 83 процента от онлайн купувачите намират информацията за продукта важна при решенията си за покупка.

Данните за екология също са важни.

Данните показват, че 82 процента от купувачите смятат, че виждането на екологичните данни на даден продукт е важно или съществено при пазаруване онлайн. Ясно е, че марките трябва да превърнат устойчивостта в основен принцип на всеки дигитален рафт, с екологичните характеристики на продукта.

Това включва снабдяване със суровини, трудови практики и всякакви рециклирани материали. Той трябва също да включва местни разпоредби за устойчивост, ако е приложимо. Но устойчивостта надхвърля цифровия рафт. Според доклада марките трябва да обмислят рециклируеми опаковки и въглеродно неутрални куриери, за да направят пътуването в електронната търговия по-устойчиво.

Опции при представяне на детайлите на продукта

Освен че разполагат с точна информация за продукта, магазините могат да помислят и за различните начини за представяне на подробности за продукта. Малко мнозинство от 39 процента от потребителите предпочитат писмените описания на продуктите. Изображенията са на второ място (25 процента), следвани от оценките на клиентите (18 процента). Още по-малка група предпочита видеоклипове на продукти (12%).

Може би трябва комбинирано представяне на даден продукт за да има повече продажби !

Новини

Европейският парламент с нови недомислени правила

Новини

Плюсове при пазаруване с кредитна или дебитна карта и опитите за измами в електронната търговия

SEO

SEO оптимизацията с отлично съдържание примамва купувачите

Mаркетинг

Как да изградим марка за електронна търговия?

Новини

Един тест с ChatGPT OpenAI

SEO

ChatGPT и вашия електронен магазин

Новини

Новости в електронните продажби

Новини

Индустрията за красота насочва вниманието си към Югоизточна Азия

Новини

Четито Рождество Христово и Бъдни вечер

Новини

30 години Linux и началото на дигитализацията