договорни клаузи, използвани от Meta, Google на Alphabet Inc.

Post Images

Един от водещите европейски органи за наблюдение на поверителността подготвя решение, което може да парализира трансатлантическите потоци от данни и да рискува милиарди приходи за технологичните гиганти.


Строгото предупреждение на Meta Platforms Inc. за оттегляне от Европа може да е само началото, тъй като един от най-важните наблюдатели на поверителността в региона подготвя решение, което може да парализира трансатлантическите потоци от данни и да рискува милиарди приходи за технологичните гиганти.

Ирландският орган за защита на данните, който контролира технологичните гиганти от Силиконовата долина, скоро ще прецени законността на така наречените стандартни договорни клаузи, използвани от Meta, Google на Alphabet Inc. и други за законно прехвърляне на данни в Съединените щати за обработка.

Експертите по поверителност казват, че предстоящото решение може да премахне една от единствените оставащи опции за Meta и потенциално хиляди други компании, които разчитат на изпращане на огромни количества търговски данни през Атлантическия океан.


Ирландските власти вече поставиха под съмнение законността на SCC в междинно становище, заявявайки, че са се провалили на ключов тест за защита на европейските граждани от любопитните очи на американските агенции. Напрежението около решението е такова, че Meta предупреди в последния си годишен доклад, че „вероятно няма да може“ да предлага услуги, включително Facebook и Instagram в ЕС, ако не може да използва SCC.(Стандартни договорни клаузи)

Сега очакваме решението на Ирландсите власти.Те трябва да защитят интересите на Европейските Граждани . Да се спре преноса на данни за Американските Агенции (включително и към разузнавателните агенции)

Какво ще стане скоро ще разберем. Но не е оправдано Американските агенции да получават данни за Европейските Граждани.

SEO

SEO оптимизацията с отлично съдържание примамва купувачите

E-commerce софтуер

Приставки за продажба на цифрови файлове

Социални мрежи

Няколко от най-добрите инструменти за публикуване в социалните медии

Новини

Потребителите намаляват несъществените покупки на дребно

Новини

Електронна търговия -Продажби: Многоканална или Мултивселенна?

Социални мрежи

Twitter работи върху нови папки в отметките, за да категоризира вашите запазени туитове

Новини

Google и класирането на страници и текст – кратко и ясно

Mаркетинг

Инструменти и софтуер за електронна търговия за стартиращи фирми

SEO

Важни тенденции за SEO за 2021 г., които трябва да знаете за електронната търговия

Mаркетинг

Новите инструменти за изкуствен интелект в електронната търговия