договорни клаузи, използвани от Meta, Google на Alphabet Inc.

Post Images

Един от водещите европейски органи за наблюдение на поверителността подготвя решение, което може да парализира трансатлантическите потоци от данни и да рискува милиарди приходи за технологичните гиганти.


Строгото предупреждение на Meta Platforms Inc. за оттегляне от Европа може да е само началото, тъй като един от най-важните наблюдатели на поверителността в региона подготвя решение, което може да парализира трансатлантическите потоци от данни и да рискува милиарди приходи за технологичните гиганти.

Ирландският орган за защита на данните, който контролира технологичните гиганти от Силиконовата долина, скоро ще прецени законността на така наречените стандартни договорни клаузи, използвани от Meta, Google на Alphabet Inc. и други за законно прехвърляне на данни в Съединените щати за обработка.

Експертите по поверителност казват, че предстоящото решение може да премахне една от единствените оставащи опции за Meta и потенциално хиляди други компании, които разчитат на изпращане на огромни количества търговски данни през Атлантическия океан.


Ирландските власти вече поставиха под съмнение законността на SCC в междинно становище, заявявайки, че са се провалили на ключов тест за защита на европейските граждани от любопитните очи на американските агенции. Напрежението около решението е такова, че Meta предупреди в последния си годишен доклад, че „вероятно няма да може“ да предлага услуги, включително Facebook и Instagram в ЕС, ако не може да използва SCC.(Стандартни договорни клаузи)

Сега очакваме решението на Ирландсите власти.Те трябва да защитят интересите на Европейските Граждани . Да се спре преноса на данни за Американските Агенции (включително и към разузнавателните агенции)

Какво ще стане скоро ще разберем. Но не е оправдано Американските агенции да получават данни за Европейските Граждани.

Новини

За Европейската Електронна Търговия - EuroCommerce

Новини

Секторът за Електронна търговия приветства Комисията за приоритизиране на глобалната данъчна реформа

Социални мрежи

Няколко от най-добрите инструменти за публикуване в социалните медии

Социални мрежи

Instagram пуска функция „DROP“, за да подобри онлайн пазаруването

Mаркетинг

Много директори са скептични към маркетинга в социалните медии

Новини

Защо електронната търговия може да процъфтява с почти нулеви данни за клиентите си ?!

SEO

Инструменти за Оптимизация на YouTube

Новини

FinXP стартира плащания в реално време

Социални мрежи

Meta планира да оспори антитръстовите обвинения, отправени срещу нея от Европейския съюз

Новини

В онлайн магазините 16 процента от продуктите са изчерпани.