договорни клаузи, използвани от Meta, Google на Alphabet Inc.

Post Images

Един от водещите европейски органи за наблюдение на поверителността подготвя решение, което може да парализира трансатлантическите потоци от данни и да рискува милиарди приходи за технологичните гиганти.


Строгото предупреждение на Meta Platforms Inc. за оттегляне от Европа може да е само началото, тъй като един от най-важните наблюдатели на поверителността в региона подготвя решение, което може да парализира трансатлантическите потоци от данни и да рискува милиарди приходи за технологичните гиганти.

Ирландският орган за защита на данните, който контролира технологичните гиганти от Силиконовата долина, скоро ще прецени законността на така наречените стандартни договорни клаузи, използвани от Meta, Google на Alphabet Inc. и други за законно прехвърляне на данни в Съединените щати за обработка.

Експертите по поверителност казват, че предстоящото решение може да премахне една от единствените оставащи опции за Meta и потенциално хиляди други компании, които разчитат на изпращане на огромни количества търговски данни през Атлантическия океан.


Ирландските власти вече поставиха под съмнение законността на SCC в междинно становище, заявявайки, че са се провалили на ключов тест за защита на европейските граждани от любопитните очи на американските агенции. Напрежението около решението е такова, че Meta предупреди в последния си годишен доклад, че „вероятно няма да може“ да предлага услуги, включително Facebook и Instagram в ЕС, ако не може да използва SCC.(Стандартни договорни клаузи)

Сега очакваме решението на Ирландсите власти.Те трябва да защитят интересите на Европейските Граждани . Да се спре преноса на данни за Американските Агенции (включително и към разузнавателните агенции)

Какво ще стане скоро ще разберем. Но не е оправдано Американските агенции да получават данни за Европейските Граждани.

Новини

Бързият растеж прави Amazon лидер в стрийминг видео пазара

Новини

Устойчивата и екологична опаковка е конкурентно предимство

SEO

Инструменти за Оптимизация на YouTube

Новини

Как може електронната търговия да се възползва от Web3

Новини

Секторът за Електронна търговия приветства Комисията за приоритизиране на глобалната данъчна реформа

Новини

PayPal може да бъде законно възпрепятстван да забранява хора заради техните политически възгледи

Mаркетинг

B2b - бизнес за бизнес - електронна търговия

Социални мрежи

Instagram пуска функция „DROP“, за да подобри онлайн пазаруването

Mаркетинг

Няколко елемента за жизнеспособен бизнес план

SEO

SEO -оптимизация на търсенето и ползите от уеб извличането -Web Scraping