договорни клаузи, използвани от Meta, Google на Alphabet Inc.

Post Images

Един от водещите европейски органи за наблюдение на поверителността подготвя решение, което може да парализира трансатлантическите потоци от данни и да рискува милиарди приходи за технологичните гиганти.


Строгото предупреждение на Meta Platforms Inc. за оттегляне от Европа може да е само началото, тъй като един от най-важните наблюдатели на поверителността в региона подготвя решение, което може да парализира трансатлантическите потоци от данни и да рискува милиарди приходи за технологичните гиганти.

Ирландският орган за защита на данните, който контролира технологичните гиганти от Силиконовата долина, скоро ще прецени законността на така наречените стандартни договорни клаузи, използвани от Meta, Google на Alphabet Inc. и други за законно прехвърляне на данни в Съединените щати за обработка.

Експертите по поверителност казват, че предстоящото решение може да премахне една от единствените оставащи опции за Meta и потенциално хиляди други компании, които разчитат на изпращане на огромни количества търговски данни през Атлантическия океан.


Ирландските власти вече поставиха под съмнение законността на SCC в междинно становище, заявявайки, че са се провалили на ключов тест за защита на европейските граждани от любопитните очи на американските агенции. Напрежението около решението е такова, че Meta предупреди в последния си годишен доклад, че „вероятно няма да може“ да предлага услуги, включително Facebook и Instagram в ЕС, ако не може да използва SCC.(Стандартни договорни клаузи)

Сега очакваме решението на Ирландсите власти.Те трябва да защитят интересите на Европейските Граждани . Да се спре преноса на данни за Американските Агенции (включително и към разузнавателните агенции)

Какво ще стане скоро ще разберем. Но не е оправдано Американските агенции да получават данни за Европейските Граждани.

Новини

Някои особености в eBay

Социални мрежи

TikTok пуска нова станция-TikTok Radio-в партньорство със SiriusXM и Pandora

SEO

Съвети за оптимизирането за търсачките – DuckDuckGo

Новини

Липсата на начини на плащане води до загуба на пари

Новини

Потребителите вече могат да монетизират личните си данни, за да печелят пасивен доход !?

Социални мрежи

Facebook обявява набор от нови функции за електронна търговия

SEO

SEO -оптимизация на търсенето и ползите от уеб извличането -Web Scraping

Новини

Трябва ли да оферирате безпланта доставка ?

Mаркетинг

Логистична интеграция за електронна търговия

Новини

Събитията за електронната търговия – важни ли са ?