Суматата пари, която можете да спечелите

Post Images

Суматата пари, която можете да спечелите, работейки в електронната търговия, обикновено зависи от вашата конкретна професия.


1. Уеб програмист за електронна търговия

Уеб програмистът за електронна търговия е отговорен за планирането, изграждането и поддържането на онлайн платформи, които позволяват на бизнеса да продава своите продукти и услуги ефективно. В наши дни голяма част от успеха на магазина за електронна търговия е свързан с това как е проектиран и поддържан уебсайтът му, така че един опитен уеб разработчик за електронна търговия трябва да създаде лесен за използване интерфейс, да измисли сигурни начини за обработка на онлайн плащания и начини за безпроблемно пазаруване.

2. IT специалист

В електронната търговия ИТ специалистите са отговорни за поддръжката на хардуерната инфраструктура на организацията и поддържането на нейната софтуерна технология в перфектно работно състояние. Тези специалисти може да идват от различни технологични области, но основните им задължения се въртят около управлението на сложни, но надеждни ИТ системи и отстраняването на всички мрежови проблеми, които могат да възникнат. Поради тази причина понякога може да срещнете ИТ специалисти, които носят шапката на софтуерни инженери, системни анализатори, администратори на бази данни, мрежови анализатори и експерти по киберсигурност.

3.Оперативен мениджър

Оперативният мениджър на електронната търговия е архитектът на операциите на дребно. Най-общо казано, те отговарят за надзора на управлението на склада, снабдяването с продукти, изпълнението на поръчките, доставката, бюджетирането, фирмените политики, оперативните процедури, човешките ресурси и взаимоотношенията с клиентите.

4.Продуктов мениджър за електронна търговия

Мениджърът на продукти за електронна търговия отговаря за разработването, проучването и оптимизацията на продукта. Те създават стратегии за продуктови линии, проектират нови функции и анализират технологичните предизвикателства. Те също така наблюдават продуктовия екип и се опитват да намерят баланс между поставянето на нуждите на клиента на първо място и управлението на печеливш бизнес.


5.Мениджър на веригата за доставки

Много задължения и отговорности ще се припокриват между оперативните мениджъри, продуктовите мениджъри и мениджърите на веригата за доставки, но ролите далеч не са еднакви. Мениджърът на веригата за доставки за електронна търговия е отговорен за контролирането и поддържането на целия жизнен цикъл на продукта. С други думи, мениджърът на веригата за доставки гарантира, че нещата, които клиентите купуват, пристигат на правилното им местоназначение неповредени и навреме. Докато правят това, те трябва да поддържат отворени комуникационни канали с мениджъри на складове, специалисти по дистрибуция и в редки случаи с крайния клиент.

6.Директор

Най-големите плащания в електронната търговия идват, когато седите начело на масата. В този случай това е, когато сте директор на електронната търговия.


Обобщение

Няма тайни, гаранции или преки пътища, ако искате да успеете в сферата на електронната търговия. Все още обаче има много добри възможности, ако искате да започнете откъдето можете и да се изкачите до върха на стълбата. Някои от най-добрите роли в електронната търговия, които могат да ви отведат там, включват уеб програмист за електронна търговия, ИТ специалист, оперативен мениджър, продуктов мениджър за електронна търговия, мениджър на веригата за доставки и евентуално директор.

Новини

За Европейската Електронна Търговия - EuroCommerce

Mаркетинг

Ползването на Уикипедия като Маркетинг за Оптимизация ,SEO

Новини

Бисквитките и Рекламата

Новини

SEO конференцията, която може би не искате да пропуснете

Социални мрежи

Instagram работи върху нова опция за плащане на бонуси

Новини

Електронната търговия е новото нормално

Mаркетинг

Това, което е старо, е ново

E-commerce софтуер

Основен софтуер за вашия бизнес с електронна търговия

Новини

ДДС и Електронната Търговия в ЕС – нови ДДС правила

Новини

Новина за електронната търговия от България