Изобщо има ли такъв бизнес ?

Post Images

Изобщо има ли такъв бизнес ?


Погледнато реално на ситуацията в България има онлайн поръчки но не и истинска Електронна Търговия. Всички онлайн поръчки са ограничени в методите на плащане или директно казано, плащането е само при получаване на стоката. Този метод на плащане има плюсове но има и негативи. Комплекс от платежни инструменти няма дори на постоянно рекламираните електронни магазини по телевизиите. Всичко опира до плащане при получаване. Това доста прилича на покупка от обикновен физически магазин. Доставчиците на куриерски услуги се превръщат в място на преглед на получените стоки и дори на мерене на дрехи и обувки и т.н. Както вървят нещата на куриерите ще им се наложи да правят специални кабинки за тази цел.

За постигане на истинска електронна търговия всички играчи ще трябва да променят мисленето и стратегиите си. Съществуващите платежни инструменти гарантират изцяло сигурността на купувача, както и получаването на стоката. При преминаване към електронна търговия и плащане неминуемо ще има и поне с около 1-2 процента намаляване и на цената на стоките. Ще отпаднат поръчаните но неполучени стоки, който са не малък процент от общия брой на покупките. Електронните Търговци ще намалят разходите си, когато нямат разходи за неполучени стоки.

Какво трябва да се случи, за да има истинска електронна търговия в България ?

На първо място всички електронни търговци ще трябва да преминат към електронен начин на плащане. Да публикуват на сайтовете си всички данни за фирмата. Да гарантират на купувачите сигурност и доверие. Освен това в платежните иструменти има и опция да си получат парите по поръчката, когато клиента получи стоката.

Изобщо в света на Електронната Търговия има достатъчно изградени структори и платформи, които да гарантират, както на клиентите така и на търговците правата им.

Остава открит въпроса : Кога в България ще се появи истинска Електронна Търговия,
с използването на модерни и иновативни платформи и методи на плащане ?

Новини

Производители и B2B платформи

Mаркетинг

Как да изградим марка за електронна търговия?

Социални мрежи

Фейсбук публикува ново ръководство за ползване на събития на живо

Mаркетинг

Застраховането и електронната търговия

Mаркетинг

B2b - бизнес за бизнес - електронна търговия

Социални мрежи

Meta планира да оспори антитръстовите обвинения, отправени срещу нея от Европейския съюз

Mаркетинг

Примери и идеи за вашия уебсайт

Новини

Разширена реалност: Следващата голяма тенденция в електронната търговия

Новини

Прогнозите за икономическа стагнация са причина за безпокойство, казват експертите

Новини

Новите правила на Gmail