Нова митническа служба

Post Images

Европейската комисия предложи реформа на митническите правила поради нарастването на входящите пакети, поръчани онлайн, и за справяне с повишените екологични и трудови стандарти и санкции за вносни стоки.

Съгласно предложението Европейският съюз ще има нов митнически орган и единна онлайн система за данни. Понастоящем вносителите трябва да работят с 27 национални митнически власти и повече от 100 отделни интерфейса и ИТ системи.

Реформата, която все още се нуждае от подкрепата на Европейския парламент и правителствата на ЕС, ще даде възможност на търговците да предоставят информация за вноса чрез Центъра за митнически данни на ЕС, давайки преглед на отделните вериги за доставки.


Опростената система, включваща търговци „Доверете се и проверявайте“ от 2032 г., ще намали документацията и може да спести на бизнеса 2,6 милиарда евро годишно в разходи за съответствие, като същевременно позволява на митническите органи да се съсредоточат по-малко върху обработката на всяка пратка и повече върху проблемния внос .

За електронната търговия ще бъде премахнато освобождаването от мита за стоки на стойност под 150 евро. Комисията казва, че приблизително 65% от колетите, влизащи в ЕС, са били умишлено занижени или разделени, за да се избегне плащането на мито.

Платформите, продаващи стоки от страни извън ЕС, също в бъдеще ще отговарят за гарантирането на плащането на митата и ДДС при покупката, като митата ще бъдат разделени в четири категории. В момента потребителите могат да бъдат засегнати от скрити такси и документи, преди пратката да бъде доставена.

Тази нова система за внос може би ще заработи 2032 г., зависи дали ще бъде приета. Така митата директно ще постъпват в сметка на ЕК. Но дали няма да се отвори възможност за внос на дрога ? Ако пратките не бъдат проверявани редовно е една възможност за осъществяване на подобен внос . Това предложение ще удари също и дребните пратки като увеличи цената им но ще запълни бюджета на ЕК.

Новини

Предпочитани начини на плащане в Европа 2021 г.

Новини

Лошата информация за продукта кара 53 процента от купувачите да пазаруват другаде

Социални мрежи

Концепцията за социална търговия-Как се превръща в необходим бизнес модел за марките

Mаркетинг

Как да изградим марка за електронна търговия?

Mаркетинг

Dropshipping - Дропшипинг

Новини

Яндекс придобива KupiVIP

Новини

30 години Linux и началото на дигитализацията

Mаркетинг

WordPress добавки за маркетинг на съдържание

Mаркетинг

Как технологиите променят рекламната индустрия ?

E-commerce софтуер

Софтуер за електронна търговия