ChatGPT, обяви Sora, нов модел за текст към видео

Post Images

OpenAI, компанията за изкуствен интелект, известна с ChatGPT, обяви Sora, нов модел за текст към видео, който е в състояние да генерира кратки 1080p видеоклипове от въведени бързи отговори.

Според компанията тези филмови сцени могат да включват множество герои и детайли на фона.

„Sora има дълбоко разбиране на езика, което му позволява точно да интерпретира подканите и да генерира завладяващи знаци, които изразяват живи емоции“, пише OpenAI в публикация в блог. „Моделът разбира не само, какво е поискал потребителят в подканата, но и как тези неща съществуват във физическия свят.“

Творенията на Сора са възхвалявани за тяхното високо видео качество, последователност, стилов диапазон и дължина. Публикациите на OpenAI в X включват генерирани от Sora клипове на вълнисти мамути, тичащи през снежна тундра, фотореалистична жена, която се разхожда по улиците на Токио през нощта, анимирано чудовище, което си играе със свещ и други.

За да създадете видео чрез Sora, което може да бъде с дължина до една минута - много по-дълго от всеки друг AI видеогенератор до момента - потребителите ще го правят чрез даване на  описание.

Според група изследователи на OpenAI, публикувана наскоро, наречена „Моделите за генериране на видео като световни симулатори“, Sora също има способността не само да генерира циклични видеоклипове и да редактира съществуващи видеоклипове, но и „симулира цифрови светове“, което означава, че Sora може да репликира видео.

Компанията също така работи с експерти за разработване на инструменти за откриване дали видеоклипът е генериран от Sora.

Новини

Онлайн инструменти за снабдяване, преценка и дропшипинг

Новини

Лошата информация за продукта кара 53 процента от купувачите да пазаруват другаде

Новини

Google Променя 20% от всички етикети на заглавията при търсене

Новини

Новости в B2B електронната търговия и мебелния бранш - 3D

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци - Стратегия

Социални мрежи

Meta планира да оспори антитръстовите обвинения, отправени срещу нея от Европейския съюз

Mаркетинг

Инструменти за онлайн арбитраж, за снабдяване, преоценяване и дропшипинг

SEO

SEO -оптимизация на търсенето и ползите от уеб извличането -Web Scraping

Mаркетинг

Как‌ ‌да ‌интегрира‌те ‌QR‌ ‌код ‌във ‌ваш‌ия ‌Електронен Бизнес ?

Новини

Във Facebook чатовете задвижват нови 48 милиарда долара