Това е цензура от корпоративен диктат

Post Images

PayPal може да бъде възпрепятстван от закона да забранява хора заради техните политически възгледи, след като компанията се сблъска с обратна реакция след решението си да прекрати акаунтите на няколко високопоставени групи.

Въпреки, че PayPal забранява консерватори и десничари от години, неотдавнашният му ход да прекрати акаунти, управлявани от Съюза за свобода на словото и други групи в Обединеното кралство, които се противопоставиха на блокирането и мандатите за ваксини, очевидно с тази стъпка отиват твърде далеч.

След спора десетки депутати от Консервативната партия, включително Майкъл Гоув, Дейвид Дейвис и сър Иън Дънкан Смит, подписаха отворено писмо до бизнес отдела на Джейкъб Рийс-Мог, изисквайки PayPal да бъде законово забранено да налага дискриминационни практики.

В писмото се твърди, че е „трудно да се избегне тълкуването на действията на PayPal като оркестриран, политически мотивиран ход за заглушаване на критични или несъгласни мнения по тези теми в рамките на Обединеното кралство“
Тази сутрин London Times също публикува мощен материал от Jawad Iqbal, който подчертава опасностите от позволяването на PayPal да злоупотребява с такива правомощия.


„Това е цензура от корпоративен диктат: компанията определя свои собствени правила и ги тълкува, както намери за добре. Изглежда не обръща внимание на идеята, че по принцип е погрешно да се отнемат жизненоважни услуги от хората поради техните политически възгледи. Би ли било приемливо за супермаркет да откаже да обслужи клиент поради тяхната политика или за главна банка да откаже да извърши плащане на компания, която смята за политически неприемлива?“ – попита Икбал.

След като в парламента бяха зададени въпроси по въпроса, може да се появи нов закон, който ще сложи край на кръстоносния поход на PayPal срещу дисидентските гледни точки.
PayPal се регулира от Органа за финансово поведение (FCA), който налага „Всички фирми трябва да могат да показват последователно, че справедливото отношение към клиентите е в основата на техния бизнес модел“. Справедливото отношение към клиентите очевидно не е в основата на бизнес модела на PayPal, то е буквално точно обратното.

от Пол Джоузеф Уотсън
Публикувано в Информационна Война.

Новини

YouTube също се включи в пазаруването на живо

Социални мрежи

Концепцията за социална търговия-Как се превръща в необходим бизнес модел за марките

Новини

Google и класирането на страници и текст – кратко и ясно

Новини

Платформи за плащане с едно кликване

Новини

Защо електронната търговия може да процъфтява с почти нулеви данни за клиентите си ?!

Социални мрежи

Instagram пуска функция „DROP“, за да подобри онлайн пазаруването

Новини

PayPal и таксите за транзакции

Новини

Бъдещето на пазаруването през 2035 г - Няколко спекулативни прогнози

Mаркетинг

Амазон или Уолмарт

Новини

Накратко за Office Depot и Staples– какво става ? (обновена)