Каде е България ?!

Post Images

Електронната търговия в Европа ще преживее основен етап през 2021 г., тъй като броят на потребителите на електронна търговия вероятно ще премине 500 милиона. Прогнозира се също, че степента на покритие ще достигне почти 60 процента.

Електронната търговия в Европа става все по-популярна в целия континент и в останалия свят. Данните, представени от TradingPlatforms, показват, че миналата година в Европа е имало 480,9 милиона потребители на цифрова търговия. И този брой се очаква да нарасне до 506,9 милиона  до края на тази година.

Тази година се очаква електронната търговия в Европа да надхвърли границата от 500 милиона потребители за първи път и дори да достигне почти 507 милиона. В същото време се очаква степента на покритие да достигне 59,7 процента. Този процент надхвърли границата от 50 процента преди три години и сега се очаква да достигне 67,1 процента до 2025 година.

Тази година има по-висока стойност на транзакциите, отколкото през 2019 г. Според TradingPlatforms общата стойност на транзакциите на цялата дейност в областта на дигиталната търговия в Европа се е свила с 12% през миналата година и е отчела обща стойност от около 573 милиарда евро. Тази година се очаква онлайн индустрията на дребно да отскочи, като се увеличи с 22% на годишна база, достигайки почти 700 милиарда евро, което би било по-високо от общата стойност на транзакциите през 2019 година.

Каде е България ?!

В контекста на разглежданите данни Българските Електронни Търговци ще трябва да се ориентират и да утвърдят своето присъствие на Европейският Пазар. Целта не трябва да бъде само участието и продажбите на нашия вътрешен пазар. Български стоки може успешно да се продават от Португалия до Литва. Съгласно новите правила на ЕС няма никакви пречки, за участие на Българските Електронни Търговци в Общия Дигитален Пазар.

SEO

Няколко неща - които трябва да планирате в глобалното развитие за вашата електронна търговия

SEO

SEO -оптимизация на търсенето и ползите от уеб извличането -Web Scraping

Новини

Прогнозите за икономическа стагнация са причина за безпокойство, казват експертите

Новини

Доверителен знак за електронна търговия в Европа

SEO

Препоръки за начинаещи електронни търговци

Mаркетинг

Инструменти и софтуер за електронна търговия за стартиращи фирми

Новини

Защо да се инвестира в електронната търговия ?

Новини

Новина от ЕК за електронната търговия

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци

Новини

Във Facebook чатовете задвижват нови 48 милиарда долара