Потребителите смятат, че високите нива на инфлация ще се задържат още близо две години.

Post Images

Тъй като цените се увеличават с най-бързия темп от 1981 г. насам, американците изпитват затруднения. Направено проучване разкрива, че 86% от потребителите в Съединените щати вярват, че са загубили покупателна способност през последната година, а повече от половината казват, че финансовото им състояние се е влошило.

Но може би най-голямата опасност за икономиката е ефектът на богатството, феномен, при който потребителите, които са загубили активи поради инфлация, е по-малко вероятно да харчат, създавайки отрицателен цикъл. Данни откриват доказателства, че потребителите, които са нарушили цикъла от заплата до заплата, вече намаляват разходите, особено при покупките на дребно, което може да има дълготраен ефект.

Потребителите смятат, че високите нива на инфлация ще се задържат още близо две години.

Изследването на възприятията на потребителите за това колко дълго пандемията COVID-19 ще повлияе на икономиката се оказва доста далновидно, тъй като потребителите точно прогнозираха период от години, докато експертите все още предвиждаха седмици и месеци, което показва, че предстоят трудни времена за американските потребители и бизнеса като потребителите променят навиците си за харчене, за да се справят с по-малко средства и да оцелеят.

Това изследване е валидно и за ЕС като цяло. Дори може да се предположи , че тук в ЕС трудните времена ще бъдат по-трудни.

Новини

Wix придобива платформата за дропшипинг Modalyst

Mаркетинг

Логистична интеграция за електронна търговия

Новини

ParcelLab набра капитал от 92 милиона евро

Mаркетинг

Няколко елемента за жизнеспособен бизнес план

Новини

Как да приемете плащане в биткойни на вашия уебсайт ?

Новини

Електронната търговия в Европа

Новини

Приложения за Android, които ви плащат реални пари

Новини

Потребителите вече могат да монетизират личните си данни, за да печелят пасивен доход !?

Социални мрежи

Instagram пуска функция „DROP“, за да подобри онлайн пазаруването

Mаркетинг

Как технологиите променят рекламната индустрия ?