Европейската комисия премахва онлайн бариерите

Post Images

Европейската комисия премахва онлайн бариерите, така че хората да могат да се ползват с пълен достъп до всички стоки и услуги, предлагани онлайн от бизнеса в ЕС.
ЕС направи по-лесно и по-безопасно за европейските потребители да пазаруват онлайн, независимо къде се намират в ЕС. За да достигне пълния потенциал на електронната търговия, ЕС работи по:
1.ревизираната Директива за платежните услуги и новите правила за услугите за трансгранична доставка на колети, които вече са в сила;
2.нови правила за спиране на неоправданото геоблокиране;
3.ревизирани правила за защита на потребителите;
4.нови правила за ДДС за онлайн продажба на стоки и услуги.

Новите правила за прекратяване на неоправданото геоблокиране в ЕС

Географското-блокиране ни пречи да купуваме от уебсайт, базиран в друга държава-членка на ЕС. Това създава бариери за потребителите при трансгранично пазаруване.

Какво прави Комисията по въпроса?

Комисията обяви общоевропейски правила за прекратяване на онлайн дискриминацията, въз основа на националност или място на пребиваване.

Комисията също така въвежда правила, за да гарантира, че вече няма да се сблъскваме с неоправдани бариери, като например да бъдем пренасочени обратно към уебсайтове, специфични за дадена държава, или да се налага да плащаме с дебитни или кредитни карти от определена държава.
Тези правила ще помогнат да се гарантира, че онлайн продавачите се отнасят еднакво към всички потребители в ЕС, независимо къде избират да пазаруват.

С тези правила се улесняват и трансграничните доставки на колети.

Цените за трансгранична колетна доставка са средно 3 до 5 пъти по-високи от вътрешните цени за доставка на всички продукти. Около 62 процента от компаниите, които искат да продават онлайн, определят високите разходи за доставка като проблем. Това е пречка за развитието на трансграничната електронна търговия.
Новите правила за онлайн трансграничните услуги за доставка на колети, улесняват намирането на най-евтиния начин за изпращане на колет от една държава-членка до друга.
Няма ограничение на цените за доставка, но сега предприятията трябва ясно да оповестяват цените си, така че потребителят може лесно да сравнява . Потребителите могат да се консултират с цените за доставка на колети, на специална уеб страница на уебсайта на Европейската комисия.

Защита на вашите права като онлайн потребител.

Правилата за целия ЕС улесняват държавите-членки да защитават потребителите онлайн. Тези правила позволяват премахването на сайтове или акаунти в социални медии, където са установени измами. Те също така дават възможност да се изисква информация от доставчици на интернет услуги или банки, за да се проследи самоличността на измамни онлайн търговци.
Комисията предложи нови правила за цифрови договори, които ще започнат да се прилагат в края на 2021 г. Правилата ще създадат по-ясни права за потребителите при достъп до цифрово съдържание и цифрови услуги.

Новини

Бързият растеж прави Amazon лидер в стрийминг видео пазара

Новини

Скрити опасности, които се крият в електронната търговия – за потребители

Mаркетинг

Съвети относно имената на домейните

Mаркетинг

За вашия електронен магазин – SEO и доверието !?

Новини

Четито Рождество Христово и Бъдни вечер

Mаркетинг

Ползването на Уикипедия като Маркетинг за Оптимизация ,SEO

Mаркетинг

По -тъмна страна на маркетинга с влияние в електронната търговия

Mаркетинг

Причини за използване на динамични реклами - Dynamic Search Ads

Новини

Лошата информация за продукта кара 53 процента от купувачите да пазаруват другаде

Новини

МВФ предупреждава: Тази година се очаква да бъде дори „по-тежка“ от 2022 г