Представете си онлайн магазина на бъдещето

Post Images

Представете си онлайн магазин, където клиентите могат да видят желаните от тях продукти пред себе си - проявяват интерес към нов диван ?! Поставете го практически в собстената си стая, за да видите как ще изглежда заобиколен от останалите ви мебели. !

Това може да звучи пресилено, но е реално и се случва.

Тази технология се нарича разширена реалност ( наричана AR); това е най-удобната и бързо развиваща се нова технология, достъпна за клиентите. AR съществува отдавна, като най -ранните примери са разработени в началото на 90 -те години от американските военновъздушни сили, но AR не е била готова за масовия потребителски пазар -досега.

Най -големият и най -известен пример за AR консуматорство е мобилното приложение Pokemon Go. Направена през 2016 г., тази мобилна игра използва разширената реалност за показване на колекционерски чудовища в реалния свят, видими само през обектива на камерата на телефона ви.
Оттогава AR технологията се развива но няма големи успехи, подражаващи на успеха на Pokemon Go, но изглежда, че AR ще намери нов дом - електронната търговия. Поставянето на холограми, интерактивни експонати и виртуални 3D модели са идеално подходящи за онлайн магазини, особено след като подражава на физическото пазаруване на дребно.

Използването на 3D технологии като подобрена реалност може да увеличи ангажираността на потребителите на вашия уебсайт до 50 %. По -високата ангажираност означава, че клиентите прекарват повече време във вашия магазин – а това ще доведе директно до повече продажби.

Предлагайки много повече информация от обикновените изображения и текст, 3D изгледът на продукта позволява на потребителите да видят точно как изглежда продуктът-което води до по-лесни продажби.

Как мога да използвам AR в моя онлайн магазин ?

В зависимост от това, което продавате, разширената реалност може да се използва по безкрайно много творчески начини особенно за продукти, които са по-големи като дивани, килими, бюра, столове, и други подобни, които би било трудно да се върнат, ако не отговарят на желанието на клиента. Дори си мисля, че скоро може и дрехи и обувки да се мерят с подобни приложения – кой знае ? Всичко може да се случи.

Използвайки само камерата на телефона си, приложението сканира и анализира стаята, след което поставя мебелите така, както би трябвало с изключителна точност и реалност.


Как мога да добавя AR към моя онлайн магазин?

Прилагането на AR изисква сравнително скромна инвестиция на време и пари, но крайният резултат си заслужава. Ето как да го добавите към вашия онлайн магазин:

Изберете AR софтуер по ваш избор. Налични са различни решения за AR, в зависимост от това, от което се нуждае вашият магазин.

Съберете необходимите ви файлове. Вашите виртуални стоки трябва да са изградени от нещо - това е мястото, където CAD файловете се поставят на мястото си. CAD (computer-aided design-компютърно проектиране ) е софтуер за 3D моделиране, който ви позволява да трансформирате вашите реални продукти в цифрово представяне. Има и други софтуерни решения за 3D моделиране, но CAD е най -популярният, за сега.

Стартирайте процеса на настройка. В зависимост от това кое AR решение сте решили да използвате, процесът на настройка ще бъде различен - но ако имате правилните файлове, той трябва да бъде бърз и лесен.

Най -накрая признат, AR е мощен инструмент за всеки онлайн търговец. Имитирането на физически магазини е идеално средство за по-успешни продажби. Готови ли сте да стартирате вашия онлайн магазин с AR възможности ?!
Но все пак трябва да имате технологични познания за да се справите сами. !

Социални мрежи

Концепцията за социална търговия-Как се превръща в необходим бизнес модел за марките

Mаркетинг

Ползата от интернет рекламата за електронните търговци

Социални мрежи

Instagram пуска функция „DROP“, за да подобри онлайн пазаруването

Социални мрежи

Twitter продължава да работи по раздела - Нови пространства - добавя опции за редактиране.

Новини

Доверителен знак за електронна търговия в Европа

Новини

Новости в електронните продажби

Новини

Klarna предлага безлихвено пазаруване за всички онлайн търговци

Mаркетинг

Цифровата трансформация и Българските производители

Новини

Новости в B2B електронната търговия и мебелния бранш - 3D

Социални мрежи

Фейсбук публикува ново ръководство за ползване на събития на живо