Един от културните странични ефекти

Post Images

Един от културните странични ефекти на пандемията на Ковид, е забележимото забавяне на темпото на нашия живот. Намираме се в нова ера на „бавен (спокоен) живот“ и много потребители го възприемат и одобряват.
Тенденцията „бавен, спокоен живот“ нараства експоненциално в YouTube и е тясно свързана с популярните теми за обикновен начин на живот и минимализъм.
Има зашеметяващо увеличение на гледанията на видеоклипове с „бавен живот“ в заглавията в YouTube през 2020/21 г. в сравнение с 2019 г. Много от нас са били вдъхновени да се занимават с хобита и да изследват интереси, на които преди не е обръщано голямо внимание.
Спокойният живот изисква ангажираност. Видеоклиповете често са дълги, с релаксираща музика. Някои видеоклипове дори мълчат. Нежното темпо придава на видеоклиповете медитативно качество. Създателите и техните зрители намират смисъл в това да обръщат внимание на детайлите. Действията се чувстват умишлени и целенасочени.
Съдържанието често се върти около задачи и хобита като градинарство или приготвяне на подходяща чаша кафе.
Междувременно печенето на хляб е нещо, което в някои случаи се обуславя с бавното движение - печеш си хляба и не бързаш за никаде.
Привлекателността на бавния живот: Ескапизъм, стремеж и постижения
Но най-големият урок за марките идва от признаването и разбирането, че има промяна в поведението и това отразява новите желания и нужди на потребителите. Тази бавна тенденция на живот дава представа за душевното състояние на потребителите в момента. Това може да помогне на маркетолозите да разберат доколко възприемат ключовите им аудитории към новите съобщения и да бъдат по-стратегически за постигане на целите си. Марките могат да използват тези прозрения, за да калибрират съответно своите медийни и творчески планове.
Дали тези тенденции вдъхновени от пандемия ще продължат, след като се върнем към нормалното (ако приемем, че се върнем към нормалното ... Ще го направим, нали?). Очакваме „нормално“ ще означава, че повече от нас ще работим гъвкаво и/или работим от вкъщи, оставяйки време и място за процъфтяване на тези нови хобита и навици за гледане и живот. Тази бавна тенденция на живот определено е тази, за която вярваме и се надяваме да остане.Все пак имаме нужда, от по-спокоен и здравословен начин на живот.

Новини

Доверителен знак за електронна търговия в Европа

Социални мрежи

Snapchat публикува нов доклад относно нарастващите тенденции за одобрението на AR или Обогатена реалност.

Новини

Скрити опасности, които се крият в електронната търговия – за потребители

Mаркетинг

Много директори са скептични към маркетинга в социалните медии

Новини

Мета и Google са изправени пред съдбовен ден, когато се задава ключово решение на ЕС за данните събирани от компаниите.

Новини

Един тест с ChatGPT OpenAI

Новини

Amazon е първата американска фирма, която оспорва цифровите правила на ЕС

SEO

SEO оптимизацията с отлично съдържание примамва купувачите

SEO

Препоръки за начинаещи електронни търговци

Новини

Изкуствения Интелект и електронната търговия