Един от културните странични ефекти

Post Images

Един от културните странични ефекти на пандемията на Ковид, е забележимото забавяне на темпото на нашия живот. Намираме се в нова ера на „бавен (спокоен) живот“ и много потребители го възприемат и одобряват.
Тенденцията „бавен, спокоен живот“ нараства експоненциално в YouTube и е тясно свързана с популярните теми за обикновен начин на живот и минимализъм.
Има зашеметяващо увеличение на гледанията на видеоклипове с „бавен живот“ в заглавията в YouTube през 2020/21 г. в сравнение с 2019 г. Много от нас са били вдъхновени да се занимават с хобита и да изследват интереси, на които преди не е обръщано голямо внимание.
Спокойният живот изисква ангажираност. Видеоклиповете често са дълги, с релаксираща музика. Някои видеоклипове дори мълчат. Нежното темпо придава на видеоклиповете медитативно качество. Създателите и техните зрители намират смисъл в това да обръщат внимание на детайлите. Действията се чувстват умишлени и целенасочени.
Съдържанието често се върти около задачи и хобита като градинарство или приготвяне на подходяща чаша кафе.
Междувременно печенето на хляб е нещо, което в някои случаи се обуславя с бавното движение - печеш си хляба и не бързаш за никаде.
Привлекателността на бавния живот: Ескапизъм, стремеж и постижения
Но най-големият урок за марките идва от признаването и разбирането, че има промяна в поведението и това отразява новите желания и нужди на потребителите. Тази бавна тенденция на живот дава представа за душевното състояние на потребителите в момента. Това може да помогне на маркетолозите да разберат доколко възприемат ключовите им аудитории към новите съобщения и да бъдат по-стратегически за постигане на целите си. Марките могат да използват тези прозрения, за да калибрират съответно своите медийни и творчески планове.
Дали тези тенденции вдъхновени от пандемия ще продължат, след като се върнем към нормалното (ако приемем, че се върнем към нормалното ... Ще го направим, нали?). Очакваме „нормално“ ще означава, че повече от нас ще работим гъвкаво и/или работим от вкъщи, оставяйки време и място за процъфтяване на тези нови хобита и навици за гледане и живот. Тази бавна тенденция на живот определено е тази, за която вярваме и се надяваме да остане.Все пак имаме нужда, от по-спокоен и здравословен начин на живот.

Социални мрежи

Как изглежда функцията за персонализация на eBay ?

Новини

Електронна Търговия – Събития през месец Май и Юни в Европа

Новини

Dropshipping компании без членски такси

Новини

Google и класирането на страници и текст – кратко и ясно

Социални мрежи

Фалшивото видео променя лицето на кибер заплахите - а отмъщението е - видео с порно

Mаркетинг

Търговци на дребно, време е да отворите и електронен магазин

Новини

30 години Linux и началото на дигитализацията

Новини

Трябва ли да оферирате безпланта доставка ?

Новини

Осъществена Електронна Търговия за Европа 2020 -2021

Mаркетинг

Създаване на B2B (бизнес за бизнес) електронната търговия