Temu Marketplace вече е отворен за вас!

Post Images

Temu официално кани европейските търговци да се регистрират като продавачи на своята платформа. Търговците са отговорни за продуктовия си асортимент, управлението на инвентара и доставката на продадените продукти.

 

След като бързо се разрасна с консигнационен модел, Temu допълнително премина от локален към местен модел по-рано тази година. При тази алтернативна настройка партньорите по продажбите сами се справят с доставката на продуктите. Новият модел предлага на международните търговци възможността да се възползват от местната популярност на Temu. За неговия собственик, PDD Holdings, пазарът предоставя възможности за по-бърза доставка на западните потребители и за включване на по-големи артикули във виртуалните рафтове.

Temu стартира новия пазарен модел тази пролет в Съединените щати, където сега значителна част от поръчките на Temu се доставят на местно ниво. Наскоро пазарът стана „официално отворен за регистрация за бизнеси с юридически лица от ЕС, Германия, Франция, Италия, Испания, Обединеното кралство и Холандия“, според мениджъра по придобиване на продавачи Zixia Yi в LinkedIn. Тя говори за „вълнуващи новини за продавачите в ЕС“:

Temu Marketplace вече е отворен за вас!

За да привлече търговци, Temu в момента не начислява никакви основни такси или комисионни за продажби. Продавачите могат дори да рекламират своите обяви на платформата безплатно. Все още не е известно колко дълго ще продължи този въвеждащ период.

Temu е активен в Европа едва от пролетта на миналата година, бързо набра популярност на континента. В рамките на една година  един на всеки трима германци например вече е купил нещо от платформата. Тази пролет Европейската комисия добави Temu към списъка VLOP (Very Large Online Platforms), като по този начин го задължи да спазва строги правила съгласно Закона за цифровите услуги.

Новини

Секторът за Електронна търговия приветства Комисията за приоритизиране на глобалната данъчна реформа

Новини

Мобилните устройства подзаплаха от киберпрестъпници (обновена)

Новини

Накратко за Office Depot и Staples– какво става ? (обновена)

Социални мрежи

Концепцията за социална търговия-Как се превръща в необходим бизнес модел за марките

Новини

Липсата на начини на плащане води до загуба на пари

Новини

ДДС и Електронната Търговия в ЕС – нови ДДС правила

Новини

AI генератори за изображения, видеоклипове, презентации и глас

Новини

Lightspeed Payments стартира в Европа

Mаркетинг

Използване на електронна книга (ebook) от B2B за нови потенциални клиенти

Новини

Предпочитани начини на плащане в Европа 2021 г.