Въпрос за Електронните търговци

Post Images

Някои продавачи са категорични по въпроса дали да предлагат безплатна доставка в своите обяви. Други не са сигурни и спешно търсят съвет от колеги дали да го предложат или не.

Много продавачи посочват, че няма такова нещо като "безплатна" доставка - което е вярно. Независимо от това, продавачите трябва да решат как да определят цената на своите артикули при обявяване.
На пазари като eBay и Etsy продавачите плащат комисионна за цена плюс доставка, така че няма предимство да разбивате таксите за доставка отделно - от гледна точка на таксата, т.е.
Това, където може да има разлика, е ако продавате артикули, които често се купуват в множество количества. Ако купувач купи 5 неща от един продавач и всяка от тях има такса за доставка, продавачите често са готови да предложат комбинирана доставка с намаление. Но ако продавачът вгради цената на доставката в цената, купувачът може да плаща повече и да търси другаде същия продукт.

Това, което продавачите наистина искат да знаят, е влиянието на безплатната доставка върху поведението на купувача. По-вероятно ли е купувачите да натиснат бутона за покупка, ако на артикула пише „безплатна доставка“, или купувачите отделят време, за да направят изчисленията? Защото в даден случай е възможно да открие разлика и да отдаже покупката.

Ако един артикул е 12 лв. с безплатна доставка и друг 7лв. и доставка 5лв, кой би бил по-склонен да закупи купувачът, при равни други условия? Различава ли се психологията в зависимост от вида на артикула или цената? Икономическите условия играят ли роля? С извънредните разходи за доставка въпросът е по-важен от всякога.
Въпроса е важен. Но явно всеки продавач трябва да решава сам, как да оферира продуктите си.

Вие какво мислите по въпроса – предлагате безплатна доставка или я включвате в цената на артикула?

Новини

Някои особености в eBay

SEO

Думите, които вероятно трябва да знаете и разбирате ( SEO, е-магазин).

Социални мрежи

Правенето на бизнес с Amazon може да струва част от вашия собствен бизнес

Социални мрежи

Twitter продължава да работи по раздела - Нови пространства - добавя опции за редактиране.

Новини

Klarna предлага безлихвено пазаруване за всички онлайн търговци

Новини

Секторът за Електронна търговия приветства Комисията за приоритизиране на глобалната данъчна реформа

Социални мрежи

Twitter работи върху нови папки в отметките, за да категоризира вашите запазени туитове

Новини

Електронна търговия -Продажби: Многоканална или Мултивселенна?

Новини

Какво е coviewing (съвместното гледане) ?

Новини

Lightspeed Payments стартира в Европа