Въпрос за Електронните търговци

Post Images

Някои продавачи са категорични по въпроса дали да предлагат безплатна доставка в своите обяви. Други не са сигурни и спешно търсят съвет от колеги дали да го предложат или не.

Много продавачи посочват, че няма такова нещо като "безплатна" доставка - което е вярно. Независимо от това, продавачите трябва да решат как да определят цената на своите артикули при обявяване.
На пазари като eBay и Etsy продавачите плащат комисионна за цена плюс доставка, така че няма предимство да разбивате таксите за доставка отделно - от гледна точка на таксата, т.е.
Това, където може да има разлика, е ако продавате артикули, които често се купуват в множество количества. Ако купувач купи 5 неща от един продавач и всяка от тях има такса за доставка, продавачите често са готови да предложат комбинирана доставка с намаление. Но ако продавачът вгради цената на доставката в цената, купувачът може да плаща повече и да търси другаде същия продукт.

Това, което продавачите наистина искат да знаят, е влиянието на безплатната доставка върху поведението на купувача. По-вероятно ли е купувачите да натиснат бутона за покупка, ако на артикула пише „безплатна доставка“, или купувачите отделят време, за да направят изчисленията? Защото в даден случай е възможно да открие разлика и да отдаже покупката.

Ако един артикул е 12 лв. с безплатна доставка и друг 7лв. и доставка 5лв, кой би бил по-склонен да закупи купувачът, при равни други условия? Различава ли се психологията в зависимост от вида на артикула или цената? Икономическите условия играят ли роля? С извънредните разходи за доставка въпросът е по-важен от всякога.
Въпроса е важен. Но явно всеки продавач трябва да решава сам, как да оферира продуктите си.

Вие какво мислите по въпроса – предлагате безплатна доставка или я включвате в цената на артикула?

Новини

Алтернативи на Alibaba: няколко други начина за източник на продукти от Китай

SEO

Инструменти за тестване за подобряване на Вашия SEO рейтинг през 2021 г.

Новини

Устойчивата и екологична опаковка е конкурентно предимство

Новини

Събития за електронна търговия 2022

Новини

Dropshipping компании без членски такси

Mаркетинг

Ползването на Уикипедия като Маркетинг за Оптимизация ,SEO

E-commerce софтуер

Какъв софтуер да изберем?

Новини

Google Podcasts се затваря скоро, потребителите са призовани да преминат към YouTube Music

Новини

Работни места в ЕС – електронна търговия

Mаркетинг

Иновативен начин за привличане на клиенти