Eлекторнния пазар на Югоизточна Азия

Post Images

В Тайланд повече от половината електронна търговия минава през социална медия или чатовете на Facebook, WhatsApp или Line’s-app. Социалната Търговия акумулира 44% от 109 милиарда в електорнния пазар на Югоисточна Азия по данни от Bain&Co.

Този пазар обхваща широк спектър от стоки и услуги , като : Конфитюри , Био зеленчуци , сирене и много други хранителни стоки и различни услуги. За разлика от САЩ и Китай ,кадето повечето потребители ползват платформите на Амазон и Алибаба , в Тайланд повече от половината електронна търговия минава през Социалните Медии или чата на Facebook, WhatsApp or Line’s app. Малките търговци държат лаптопите или смарт телефоните постоянно свързани с Facebook за получаване на поръчки от клиентите си.

Така клиентите може да говорят директно със служителите на магазина или със собственика за цените и продажбата , установява се приятелско отношение между двете страни и то помага за придобиване на популярност на този вид търговия.

„Чат търговията се превърна в разрушител“. Не само малките и средни предприятия вече предпочитат социалната електронна търговия но така също и Глобалните и Локални големи производители.

Mаркетинг

Бъдещето на електронната търговия - анализ в реално време

Mаркетинг

Много директори са скептични към маркетинга в социалните медии

Новини

Мъртъв ли е Дропшипинга ? Можете ли все още да печелите през 2021 и 2022 г.?

Новини

Нови стратегии за реклама без бисквитки и причините затова

Новини

Wix придобива платформата за дропшипинг Modalyst

Новини

Потребители на електронна търговия в Европа през 2021 г. - над 500 милиона

Mаркетинг

Създаване на B2B (бизнес за бизнес) електронната търговия

Новини

Накратко за Office Depot и Staples– какво става ? (обновена)

Новини

Бисквитките и Рекламата

Новини

ЕС се нуждае от нови правила за ДДС