Eлекторнния пазар на Югоизточна Азия

Post Images

В Тайланд повече от половината електронна търговия минава през социална медия или чатовете на Facebook, WhatsApp или Line’s-app. Социалната Търговия акумулира 44% от 109 милиарда в електорнния пазар на Югоисточна Азия по данни от Bain&Co.

Този пазар обхваща широк спектър от стоки и услуги , като : Конфитюри , Био зеленчуци , сирене и много други хранителни стоки и различни услуги. За разлика от САЩ и Китай ,кадето повечето потребители ползват платформите на Амазон и Алибаба , в Тайланд повече от половината електронна търговия минава през Социалните Медии или чата на Facebook, WhatsApp or Line’s app. Малките търговци държат лаптопите или смарт телефоните постоянно свързани с Facebook за получаване на поръчки от клиентите си.

Така клиентите може да говорят директно със служителите на магазина или със собственика за цените и продажбата , установява се приятелско отношение между двете страни и то помага за придобиване на популярност на този вид търговия.

„Чат търговията се превърна в разрушител“. Не само малките и средни предприятия вече предпочитат социалната електронна търговия но така също и Глобалните и Локални големи производители.

Mаркетинг

Ползата от интернет рекламата за електронните търговци

Новини

Новости в електронните продажби

Социални мрежи

Instagram работи върху нова опция за плащане на бонуси

Новини

Платформи за плащане с едно кликване

Новини

Цената на Доставката е най-важният фактор при избора на онлайн магазин

Новини

Lightspeed Payments стартира в Европа

Новини

Спокоен живот - Новата потребителска тенденция

Новини

Яндекс придобива KupiVIP

Новини

Правила за електронна търговия в Европейски Съюз

Социални мрежи

Twitter започва да показва подкани-подсещане, преди хората да изпращат обидни отговори