Индустрията на електронната търговия се разраства

Post Images

Индустрията на електронната търговия се разрасна скокообразно през последните години. В момента има повече от 20 милиона уебсайта за електронна търговия по целия свят, като всеки ден се създават все повече. Самият брой сочи към огромна конкуренция на пазара.

До края на 2021 г. пазарът на електронната търговия се очаква да генерира над 4 трилиона долара продажби годишно. Ако искате да вземете част от тези пари, трябва да се включите в електронната търговия възможно най -скоро. И умело да ползвате оптимизацията за търсачките (SEO) за да привлечете повече посещения и купувачи.
Идеята е да изградите и пуснете на пазара вашия уебсайт по такъв начин, че всеки потребител, който иска да купи подобни продукти или услуги, да може лесно да намери вашия уебсайт, когато търси със свързаните ключови думи.

Всъщност бъдещето на електронната търговия е повече от оптимистично.
Но трябва да знаете, че за да сте успешни на пазара не трябва да се ограничавате в продажбите само за България. Разширете вашите намерения към Общия Европейски Пазар.
Европейската Комисия улесни електронните продажби в ЕС, останалото зависи от Вас. В днешният свят дори може да продавате и на други пазари извън ЕС. Единственото, което трябва да направите е да се запознаете с правилата за продажби на съответния пазар, било то в Русия, Филипините, САЩ или Китай. В момента за Филипините дори може да ползвате и дропшипинг, това се отнася и за другите пазари.
Може да продавате и български стоки на тези пазари. Не забравяйте, че в България има качествени стоки, който биха се продавали успешно навсякаде по света.
И най-важното : трябва да решите какъв вид магазин да направите !?
Дали да бъде B2B или B2C.
За тези, които не знаят, какво означава B2B и B2C – прочетете статията : Думите, които вероятно трябва да знаете и разбирате ( SEO, е-магазин).

Като заключение ще пожелаем успех на всички предприемчиви хора, решили се, да се захванат с нелеката задача да продават стоки и услуги чрез електронна търговия.

Новини

Спокоен живот - Новата потребителска тенденция

Новини

Скрити опасности, които се крият в електронната търговия – за потребители

Новини

Бисквитките и Рекламата

Mаркетинг

Логистична интеграция за електронна търговия

Новини

Потребителите намаляват несъществените покупки на дребно

Новини

Мета и Google са изправени пред съдбовен ден, когато се задава ключово решение на ЕС за данните събирани от компаниите.

Mаркетинг

Бъдещето на електронната търговия - анализ в реално време

Mаркетинг

Електронните магазини и продажбите на живо

Новини

Европейският парламент с нови недомислени правила

Социални мрежи

TikTok идеи за електронна търговия