Ще бъде ли рентабилно ?

Post Images

Онлайн търговията, базирана на минималното използване на данни, би могла да позволи на предприятията за електронна търговия да намалят структурно своите разходи. Те могат да спестят от разходите си за киберсигурност, да намалят до минимум щетите на репутацията, причинени от нарушаване на данните, и да повишат цифровото доверие, като същевременно предлагат същото потребителско изживяване и потенциал за приходи.

Ползите от събирането и разпространението на лична информация са очевидни, но защитата на същата тази лична информация става все по-скъпа за компаниите за електронна търговия от гледна точка на сигурността на информацията.

От Innopay предлагат алтернатива да се ползва платформа като тяхната и те вярват, че електронната търговия с почти нулеви данни може да осигури печеливш сценарий на бизнеса с електронна търговия.
Защо е нужно това ?
Защото Кражбата на данни е възможна
Съвсем наскоро, по-рано тази година, най-голямото нарушение на данните в Холандия досега доведе до това, че бизнесът с електронна търговия Allekabels загуби лични данни от 3,6 милиона холандски и белгийски потребители.

Възможно е да има различни оперативни причини, поради които Allekabels са претърпели тези нарушения (например липса на киберсигурност, лошо управление, незнание), но в крайна сметка те са възникнали само защото събраната от тях информация за клиентите ги е направила интересни мишени за киберпрестъпници. И тъй като Allekabels далеч не са уникални в събирането на лична информация за своите клиенти, следващото голямо нарушение е само въпрос на време.

Всъщност фирмите за електронна търговия от всякакъв мащаб в момента събират лична информация, за да изпълняват широката гама от функции за електронната си търговия и да управляват свързаните с тях рискове.
Например, лични данни като име и адрес се използват за обработка на пратки, данните за плащане се използват за улесняване на транзакциите на постоянните клиенти, а датата на раждане на клиента може да се използва за изпращане на персонализиран подарък за рожден ден, като например ваучер. Личната информация може също да се използва за изграждане на цялостни потребителски профили за маркетингови цели, предлагане на платежни продукти и други услуги с добавена стойност, както и за управление на рискове, свързани с плащания или измами.
Освен това, тъй като предприятията за електронна търговия работят с множество специализирани партньори и доставчици, личната информация, която те натрупват, често се споделя и по този начин се дублира. Например, Amazon потенциално може да споделя лична информация с цяла мрежа от доставчици на трети страни.


Заради нарастващи разходи за ИТ сигурност от Innopay предлагат да се ползва друг метод на работа за електронните търговци.
Ето тяхното предложение : по искане на клиента доставчикът на самоличност създава токен, който да се използва в екосистемата за електронна търговия. Този знак дава възможност на бизнеса с електронна търговия и други доставчици на услуги да разпознават клиента и да изискват от доставчика на самоличност личната информация, необходима за извършване на тяхната услуга.

Но тук възниква въпроса : Как тези доставчици на самоличност ще усигурят подходяща защита от кибер атаки ?
Нима няма да станат цел на кибер престъпниците ?
Отчасти това предложение има нещо общо с едно предложение на „Invisibly“.
Прочетете статията: “ Потребителите вече могат да монетизират личните си данни, за да печелят пасивен доход !? “

Следващият въпрос който изниква е : Колко ще трябва да плащат електронните търговци за да ползват тази услуга тиражирана от Innopay ?
Дали няма да бъде по-евтино на електронните търговци да пазят информацията за клиентите си на компютър, който няма връзка с интернет ?
И при нужда да правят справка от там или да го включват в мрежата само когато им потрябва

Всъщност в света на електронната търговия винаги ще има иновативни предложения но дали ще бъдат удобни и и нетолкова скъпи за бизнеса не се знае.За всеки бизнес целта е да печели.
В повечето случаи е за сметка на друг бизнес.
Всеки електронен търговец трябва да усигури по някакъв начин защита на данните за клиентите си. Глобите са доста големи за компаниите, които имат проблеми със загуба – кражба на данни.
Затова всеки Електронен Търговец трябва да помисли сериозно за защита на тези данни.

 

SEO

ChatGPT и вашия електронен магазин

Социални мрежи

Няколко от най-добрите инструменти за публикуване в социалните медии

Новини

FinXP стартира плащания в реално време

SEO

Съвети за оптимизирането за търсачките – DuckDuckGo

Mаркетинг

Важни ли са телефонът и електронната поща в електронния бизнес ?! (анализ и препоръки)

Новини

Индустрията за красота насочва вниманието си към Югоизточна Азия

Новини

Едно интервю за финансите и инфлацията с Питър Шиф

Новини

Четито Рождество Христово и Бъдни вечер

Новини

Инфлацията в електронната търговия намалява, но купувачите все още не са готови да увеличат разходите си

E-commerce софтуер

Основен софтуер за вашия бизнес с електронна търговия