Или как да подобрим продажбите

Post Images

Докато B2B продавачите все повече се обръщат към решения за електронна търговия, клиентите все още срещат проблеми, когато се опитват да поръчат онлайн. Най-малко 32 процента от B2B купувачите казават, че намирането на продукти е най-големият онлайн проблем. По-персонализираното търсене може да реши този проблем

Тези данни идват от Intershop, доставчик на B2B платформа за електронна търговия. Докладът на компанията от миналата година отбелязва, че B2B клиентите предпочитат дигитални взаимодействия с производителите, самообслужване и онлайн покупки за големи транзакции и сложни продукти.

Въпреки това, тъй като клиентите все още срещат проблеми, когато се опитват да поръчват онлайн, B2B продавачите трябва да намерят начини да подобрят и оптимизират времето за пазаруване на онлайн клиентите. Intershop разглежда ефектите от персонализирането в B2B. С персонализирането продавачите се приспособяват с купувача в рамките на организация въз основа на събиране и персонализиране на данни за това лице или организация.

Най-лесният начин за прилагане на персонализация е с AI(изкуствен интелект). Онлайн търсене, управлявано от AI, може да показва персонализирани резултати от търсенето, което помага на клиентите да намерят това, което търсят. Според проучване това може да увеличи конверсията средно с 21 процента.

Но според наши изслездания тук в България не би трябвало да се „тревожим“ за подобни проблеми поради факта, че тази търговия в България не е особенно развита. Факт е, че големите производители имат магазини за продажби онлайн но те са насочени към търговията на дребно. Тези който са за B2B са доста тромави и за да се направи търговска сделка трябват разговори, а не директно да се поръча и закупи дадена стока или имат други недостатъци.
От Intershop предлагат персонализация на търсенето но разбира се срещу заплащане.
Може да се информирате повече на :
https://info.intershop.com/ai-personalization-in-b2b-ecommerce

Новини

Яндекс придобива KupiVIP

Новини

Глобалните повишения на лихвените проценти рискуват да задействат глобална дългова бомба

Новини

Платформи за плащане с едно кликване

Новини

Електронна търговия -Продажби: Многоканална или Мултивселенна?

Новини

Бъдещето на пазаруването през 2035 г - Няколко спекулативни прогнози

Новини

Прогнозите за икономическа стагнация са причина за безпокойство, казват експертите

Новини

Новите правила на Gmail

Новини

SEO конференцията, която може би не искате да пропуснете

Новини

Осъществена Електронна Търговия за Европа 2020 -2021

Mаркетинг

Ползването на Уикипедия като Маркетинг за Оптимизация ,SEO