За електронни магазини и изобщо интернет

Post Images

За електронни магазини и изобщо интернет  - може да ви потрябват . Кой знае ?


1. Ahrefs - :Известен SEO инструмент с голяма база данни от обратни връзки и данни за ключови думи.


2. (Affiliate links) Партньорски връзки -: Връзка, която се използва за записване на трафика, който се изпраща към определен сайт, страница или продукт. Марките използват този тип връзки, за да наблюдават не само входящия трафик, но и за да знаят точно откъде е насочен.


3. (Anchor Text) Опорен текст -: Текстът, върху който може да се кликва, използван в HTML хипервръзка.


4. Buzzstream - :Платформа за популяризиране, използвана от PR -ите за представяне на журналисти.

5. B2C - :Това се отнася за „бизнес за потребител“, където продуктите и услугите се продават от бизнес на потребител.

6. B2B - :Това се отнася до „Бизнес за бизнес“, където продуктите и услугите се продават от един бизнес на друг.

7. (Backlink ) Обратна връзка - :Обратната връзка е връзка от страница на един уебсайт към друг.

8. (Coverage ) Репортаж – покритие - : Това се отнася до съдържанието, което успяваме да поставим в онлайн публикации. Ако дадена кампания бъде представена на даден сайт, това би се считало за „репортаж“. Или описанието на даден продукт предлаган в магазина ви.

9. (Case study) Случай за проучване - : е задълбочено проучване на конкретна тема или тема с контекст от реалния живот. Това обикновено е под формата на личен опит на човек и често се използва като поддържащ елемент за получаване на медийно отразяване за кампании.

10. (Content) Съдържание - : Съдържанието е информацията, която е насочена към определена аудитория чрез носител, като написаното, реч или други видове изкуства. За PR -ите съдържанието се предлага в много форми, като списъци, инфографики, визуализации и др.

11.(Campaign ) Кампания - :Част от съдържание-план, което е планирано да постигне конкретна цел, в нашия случай да изгради редица връзки към уебсайт на клиента. Кампаниите обикновено са по -големи части от план, който има много повече изследвания и данни, които да помогнат за осъществяването му.

12. DA - :Това означава Domain Authority ( рейтинг на домейн) и това се отнася до неговата значимост за конкретен предмет или индустрия. Колкото по -висок е DA, толкова по -добре, тъй като това означава, че сайтът ще бъде класиран по -високо от Google.


13.(Follow link ) Следвайте връзката - : е връзка, която придава ползата от SEO на вашия сайт. Този тип връзка позволява на ботовете в търсачките да следят вашия сайт. Колкото повече връзки получавате, толкова повече вашият сайт се разпознава от тези ботове за търсачки и толкова по -високо ще се показва вашият сайт в SERP.(страници с резултати от търсачката)

14. (Keyword)Ключова дума - Това е думата, която описва съдържанието ви най -добре и е думата, с която искате да се класирате най -високо в Google, така че когато някой търси тази ключова дума, съдържанието ви да се показва първо.

15. (No-follow link ) Връзка без проследяване- :По принцип обратното на връзката за проследяване, връзките без проследяване не предават никакви ползи за SEO и следователно не засягат мястото, където вашият сайт се появява в търсачките.

16.(Sponsored links ) Спонсорирани връзки - Спонсорираната връзка е реклама, която се показва на страницата с резултати от търсачката, след като потребител търси определени ключови думи.

17 . (User generated content- UGC) Създадено от потребители съдържание - :UGC е всяка форма на съдържание, независимо дали става дума за изображения, видеоклипове, текст или аудио, която е публикувана от потребителите онлайн. Това съдържание може да бъде публикувано в социални медийни платформи или други платформи като Wikipedia и Фейсбук.

18. KPI - Това означава „ключов показател за ефективност“ и се отнася до вид измерване на ефективността.

19. (Metadata) метаданни - : данни записвани в HTML , помагащи на търсачките. Кратки и неповтарящи се.

20. ( API ) интерфейс за програмиране на приложения - : E връзка между компютри или между компютърни програми. Вие използвате всекидневно някое (API) приложение в телефоните си или компютъра си.

Новини

Приложения за Android, които ви плащат реални пари

Новини

Българският електронен пазар

Mаркетинг

Това, което е старо, е ново

Новини

Избор на Операционна Система за вашият компютър - Linux или Microsoft

Новини

Klarna предлага безлихвено пазаруване за всички онлайн търговци

Новини

Алтернативи на Alibaba: няколко други начина за източник на продукти от Китай

Новини

Новини и събития от ЕС за 13 и 14 октомври 2021 г.

Новини

Електронна търговия - Берлин Експо 2023

Новини

Накратко за Office Depot и Staples– какво става ? (обновена)

Новини

PayPal може да бъде законно възпрепятстван да забранява хора заради техните политически възгледи