Много удобно и ефективно за проверка на вашият сайт и за анализ на посещенията

Post Images

Инструментите за оптимизация за търсачки идват и си отиват. Но две съществуват от десетилетия и остават важни и безплатни: Wayback Machine и кеш на Google.

И двете правят повтарящи се моментни снимки на милиарди уеб страници и позволяват на всеки да види изображенията.

Тези изображения са удобни за общо проучване, но са безценни за SEO, като помагат да се разбере историята на страницата и какво може да е причинило нейното повишаване или спад в класирането. И двата инструмента, между другото, позволяват на собствениците на уебсайтове да предотвратят архивирането на своите страници чрез мета тагове: noarchive (за Wayback Machine) и nocache (за кеш на Google). Не много сайтове използват тези маркери, но ако не можете да намерите страница в нито един от архивите, това може да е причината.

Следват няколко начина, по които Wayback Machine и кешът на Google могат да помогнат на вашето SEO.

Идентифициране на промените на страницата. През 2019 г. Wayback Machine пусна полезна функция: възможността за сравняване на две версии на една и съща страница.

Полезно е за много SEO задачи, като например диагностициране на спад на трафика във вашия собствен сайт.

Също за достъп и сравняване на страници:

Поставете URL адреса на страницата в Wayback Machine. Кликнете върху бутона „Промени“ под полето за търсене. Изберете две дати в календарите отдолу и щракнете върху „Сравни“.

Алгоритъмът на Google често реагира бавно на промени в страниците. Увеличение в класирането през април, например, може да е резултат от промяна на страницата през януари. По този начин може да се наложи да повторите упражнението няколко пъти, за да откриете промените.
Разбира се, промените на страницата не са единствената причина за органична промяна в класирането. Но това е важен фактор. При сравняване на двете страници:

Потърсете промени в ключовите думи – нови и съществуващи – и тяхната известност.
Анализирайте промените в основната навигация.
Изучавайте нови раздели и елементи.

Запазете свой собствен архив И накрая, помислете за съхраняване на архив на целевите страници на най-силните ви конкуренти и, което е по-важно, да получавате известия, когато се променят. Използвайте Visualping, който е безплатен за до пет ежедневни проверки. Той също така ще помогне да се идентифицира кои промени на страницата са повлияли на класирането и дали тези страници са архивирани в кеша на Google и Wayback Machine.

Mаркетинг

Съвети относно имената на домейните

Mаркетинг

Dropshipping - Дропшипинг

Новини

Полезни Връзки в ЕС

Новини

Онлайн инструменти за снабдяване, преценка и дропшипинг

Новини

По-бързо, по-евтино, по-екологично !

Новини

Мобилните устройства подзаплаха от киберпрестъпници (обновена)

Mаркетинг

Цифровата трансформация и Българските производители

Социални мрежи

Социалните медии за вашия магазин за електронна търговия

Социални мрежи

Twitter работи върху нови папки в отметките, за да категоризира вашите запазени туитове

Новини

YouTube също се включи в пазаруването на живо