когато става въпрос за разширяване на малкия и среден бизнес, светът е буквално вашата опция

Post Images

Не се съмнявайте: когато става въпрос за разширяване на малкия и среден бизнес, светът е буквално вашата опция. През 2020 г. потребителите са похарчили онлайн 861,12 млрд. долара, само в САЩ , за ЕС цифрата е по-голяма.

Вярно е също, че успеха на вашия бизнес за електронна търговия в глобален мащаб може да се окаже огромна задача. И все пак, въпреки че е неизбежно, да има неизвестни пречки за осъществяване, има и изпитани и истински стратегии и действия, които помагат да се гарантира, че най-добрите практики са налице, преди дори да започнете. Чрез разделянето на това начинание на пет ключови области, компаниите могат по-ефективно да разработват стратегии, за да гарантират, че тяхното глобално развитие на електронната търговия ще бъде успешно.


1: Изградете пътна карта за електронна търговия

Важно е да запомните, че няма единна пътна карта, за това как да превърнете марката или пазара си в международни, но наличието на такава е абсолютно важна. Различните култури означават различни очаквания на клиентския опит и при огромни разлики между страните е невъзможно да се предвиди всяко изискване. Да останеш активен във Facebook и Instagram улеснява видимостта. Но как бизнесът създава здрава основа, за да гарантира, че техните глобални стратегии за електронна търговия са готови в дългосрочен план !? Отговорът започва с инвестиране в членове на екипа с голям опит, които разбират нюансите на населението в различните държави.
Има много изследвания и пазарни стратегии, включени в пускането на нова държава. И докато стратегията във вашата родна страна може да включва инициативи, като подобряване на потребителския опит или добавяне на инструменти и функционалност за стимулиране на пазаруването, то тактиките, които използвате на всеки нов пазар, със сигурност ще включват и изграждане на осведоменост за марката. Чрез изграждането на гъвкав, внимателен и културно-етнически чувствителен екип, който е нетърпелив да се учи, ще бъдете по-добре подготвени, да се справите с неочакваните особенности и по този начин ще бъдете по-добре подготвени към изискванията и очакванията към вашата разнообразна потребителска база.


2: Изберете комплект за електронна търговия


Второто съображение е вашият текущ комплект от технологии. Инфраструктурата, платформите и инструментите, които работят във вашата родна страна, може да не са съвместими с нови местоположения, включително самия хостинг. Определени фирми, предлагат помощ на тези, които планират да стартират международно присъствие за електронна търговия, като локализират вашата текуща технологична платформа. Един от ключовите компоненти за превъзходното решение е местно плащане - ключов компонент за всеки ваш клиент.

Международните ви стремежи също могат да ви накарат да оцените инструментите и услугите, които сте избрали в първоначалния комплект от технологии, като ви накарат да направите труден избор, кой ще работи и кои трябва да бъдат заменени или надградени. Когато предприемате бизнеса си през граница или се разширявате на нови пазари, оценката и изборът на инструменти, които могат да автоматизират всеки аспект от интернационализацията, ще увеличи шансовете ви за бърза възвръщаемост на инвестициите.Тук ще трябва да обърнете и внимание на различните данъци и ставки на ДДС и закони.


3: Възползвайте се напълно от вашата платформа за електронна търговия

Вашата платформа за електронна търговия е специфичен ключ за отключване на глобалния успех. Има някои платформи, които са особено стабилни с международна функционалност, като мулти-валутни и многоезични инструменти. Независимо от мащаба на вашия бизнес, наложително е да оцените възможностите на вашата платформа и при нужда да я смените . След като вземете информирани, стратегически решения относно инструментите, с които ще управлявате вашия бизнес за електронна търговия, е време да помислите стратегически за потребителските намерения и желания за всяка нова страна, в която имате намерение да продавате.


4: Уточнете изпълнението на вашата стратегия за локализация в нова страна

Само локализацията на вашия сайт не е достатъчна, както за придобиване, така и за изграждане на дългосрочни взаимоотношения с клиенти. На Езика на вашите нови клиенти трябва да се запише цялата информация за продуктите и активите, за да отговаря на нуждите на вашите клиенти. 87% от потребителите, които не владеят английски, отказват да купуват от сайтове само на английски език. В подобряването на вашата международна платформа за електронна търговия, опитът е крайъгълен камък, както за поддържане на успеха, така и за значителен растеж.
И макар че би било много по-лесно да се изпълнят тези намерения със специални, щатни ресурси, изглежда честно да се признае, че за повечето това рядко е опция. В крайна сметка, част от очарованието на разширяването на вашия сайт през границите, е възможността да го управлявате с вашия собствен екип и без локално присъствие.

5: Имайте стратегия за съдържание на електронната търговия


В допълнение към практическите неща, като изследвания и валута, важно е също така международните фирми за електронна търговия да обмислят стратегията си за съдържание на електронната търговия. Съществува сложна матрица от сезони, празници, местни обичаи и културни възприятия, които правят методите за създаване и разпространение на съдържание жизненоважни за осведомеността и чувствителността на марката. Инструменти като Adobe Experience Manager (AEM) могат да помогнат изключително много при управлението на съдържанието, но като всеки инструмент, той може да произвежда само това, с което се захранва. Международните екипи за електронна търговия ще трябва да обърнат голямо внимание на местните норми и закони, да направят своите изследвания и да поддържат креативните цели, за да останат в крак с времето и актуални към тяхната международна клиентела. Инструменти като PIM (решения за управление на информацията за продуктите), подобрено търсене и инструменти за персонализация също могат да помогнат при този процес.

С толкова бързо променящия се пейзаж става ясно, че международната електронна търговия не е просто лукс за бизнеса, който иска да се разшири в световен мащаб, а необходимост.

 

Новини

Мъртъв ли е Дропшипинга ? Можете ли все още да печелите през 2021 и 2022 г.?

Mаркетинг

Как Бизнесът за електронна търговия може да накара клиентите да се чувстват специални

Mаркетинг

Безплатна доставка или бърза доставка

E-commerce софтуер

Практически идеи за печелене на пари със софтуер

Новини

Някои особености в eBay

Mаркетинг

Инструменти за онлайн арбитраж, за снабдяване, преоценяване и дропшипинг

Mаркетинг

Какво е инфлуенсър маркетинг?

SEO

Думите, които вероятно трябва да знаете и разбирате ( SEO, е-магазин).

Новини

Какво представлява Интернет на нещата ? (въпроси и отговори)

Социални мрежи

Правенето на бизнес с Amazon може да струва част от вашия собствен бизнес