Информационното съдаржание като ръководство за купувачите

Post Images

Информационното съдаржание като ръководство за купувачите и инструкцията за това
може да примами купувачите към вашия сайт, докато те все още правят проучване за даден продукт.Те може да извършат действие ,което може да ви донесе печалба веднага или в бъдеще. Примерно като поискат повече информация или се запишат за получаване на информация за бъдещи предложения.
Търговците в Електронната Търговия са склонни да омаловажат ролята на оптимизация за търсачките в проучването на купувачите. Както и да е , добре оптимизираното съдържание може да донесе полза на вашия бизнес.

1. Трафик.
Привличането на купувачи към вашият сайт е първата стъпка от целта.
Търсенето има тенденция да стимулира между 15 и 70 % от трафика към сайтове за електронна търговия. И силно информационно съдържание може да генерира повече трафик към вашият сайт ,даже повече от Началната ви страница.

1.а.В най-добрия случай купувачите отиват от вашата информационна страница към продуктова страница и след това купуват.Но много от тях няма да го направят. Ако не предлагате никакви пътища от информационната си страница за покупка е много вероятно да изгубите част от купувачите.Затова е необходимо да предлагате връзки към продукти ,от вашата информационна страница.

2б.Ремаркетинг
Трябва да знаете ,че купувачите, които посещават вашия сайт, създават възможности за ремаркетинг на други подходящи сайтове в мрежата.Всички сме срещали реклами за ремаркетинг от сайтове, до които сме имали достъп. Рекламите привидно ни следват в интернет.
Ето и пример :
Предлагате за продажба обувки и имате страница на която обяснявате как да се почистват по безопасно обувките от набук примерно . Ако зададете тази страница да добавя идентификатори на бисквитките на посетителите към списък за ремаркетинг, можете да показвате насочени реклами за обувки-набук на тези посетители, за да стимулирате продажбите.

3. Може да ползвате и Емайл- маркетинг ,но това не е особенно практично , ползите са малко понеже писмата в по-голявата си част отиват в Спам или почти не се четат.

4.Страниците с подробности за продукта и категории не е вероятно да привлекат много клиенти.Но качественото информационно съдържание може.
Предизвикателството е да накарате търсачите и другите посетители да харесат вашето съдържание, за да го споделят или да пратят връзка към него.Когато повече Очи видят нещо е по-вероятно то да се продаде.

5. Когато оптимизирате добре сайта си е възможно направите добър изглед на сайта си и марката .
Много потребители предполагат, че класирането в първа страница представлява някакво одобрение от търсачката, като например наименованието „най-добра компания“
В действителност не е така ,всичко се измерва чрез алгоритми.
И все пак, доброто класиране сред другите реклами при търсене е положително впечатление за марката.
Когато кликнат върху тази страница и открият вашата отлична информация, търсещите придобиват положителното впечатление за марката и нейното лидерство ,което води до увеличаване на трафика и покупките.
Освен това те вероятно ще запомнят вашата компания, когато пазаруват следващият път.

Mаркетинг

Купувачите и натрапчивите реклами

SEO

Ръководство за оптимизация подпомагащо търсачките

Mаркетинг

AI инструменти за лого и брандиране

Социални мрежи

Instagram работи върху нова опция за плащане на бонуси

Новини

Избор на Операционна Система за вашият компютър - Linux или Microsoft

Новини

Бързият растеж прави Amazon лидер в стрийминг видео пазара

Новини

Metaverse ще отвори врати, за да привлече по-млади купувачи

Mаркетинг

Видове услуги за електронната търговия – информация за начинаещи

Mаркетинг

Бъдещето на електронната търговия - анализ в реално време

Mаркетинг

Как‌ ‌да ‌интегрира‌те ‌QR‌ ‌код ‌във ‌ваш‌ия ‌Електронен Бизнес ?