Помислете за оптимизиране за гласово търсене

Post Images

SEO (Оптимизацията за Търсачките) тенденциите могат да бъдат предизвикателни, за да бъдат в крак и зависи колко често се актуализират. Все пак за да останете по-напред в играта, като включите най-новите SEO тенденции във вашия бизнес за електронна търговия е добра идея и за да сте сигурни, че правите всичко, за да останете конкурентоспособни

Независимо дали сте избрали SEO агенция или вътрешен екип, трябва да се съсредоточите върху създаването на ефективна SEO стратегия за постигане на най-добри резултати. Тъй като дигиталният свят се движи невероятно бързо, а актуализациите на алгоритмите се разпространяват от Google редовно, ние трябва да сме в течение с новите тенденции и да гарантираме, че се придържаме към най-добрите практики за SEO, когато е възможно.
За предприятията за електронна търговия е важно да се знае какво се случва в SEO; трябва да привлечете повече органичен трафик, за да конвертирате усилията си в крайна сметка към купуващи клиенти. Ако не, ще се борите да се класирате или може и да отпаднете.

И така, какви са тенденциите в SEO за 2021 г., които да знаете?
Потребителят и неговата цел на търсене са най-важни


Без потребителите и тяхното намерение да търсят информация, нямаше да има нужда от SEO или какъвто и да е бизнес за електронна търговия. Естествено, фокусирането върху потребителя и неговите цели ще бъде тенденцията през 2021 г.
Поведението на потребителите непрекъснато се променя, което означава, че трябва да сте на върха на новото им поведение, за да задоволите техните нужди и желания. Тъй като алгоритмите на търсачките продължават да се разпространяват, това което някога е било най-добрият начин на действие, вече няма да работи. Трябва да се направят изследвания в рамките на SERP(Страници с резултати от търсачката) и тенденциите на търсенето на потребителите.

Помислете за оптимизиране за гласово търсене

Гласовите технологии стават все по-добри през последните няколко години и гласовото търсене се увеличава . Алгоритмите на търсачките също се адаптират и учат начина, по който хората говорят естествено. По този начин се помага на търсачките да предоставят по-точни и верни отговори.

Гласовото търсене ще става все по-популярно с годините, така че е разумно да се насочите, към тази тенденция сега. Все пак едно нещо, което трябва да запомните е, че гласовото търсене ще се представи по-добре, когато ключовите думи звучат по-естествено при изговаряне. С други думи, при много въведени търсения хората често ще съкращават думата. Въпреки това, при гласово търсене хората са по-склонни да изрекат цялото изречение.

SEO-мобилен потребителски опит

Въпреки че наличието на фантастична SEO стратегия ще бъде полезно за вашия уебсайт на всички платформи (настолни компютри, таблети и мобилни телефони), мобилните телефони бързо поемат водещата роля по отношение на най-използваното устройство за търсене. Следователно, ако уебсайтът ви не е оптимизиран да работи правилно на мобилно устройство, вероятно ще загубите много потенциални клиенти и ще получите по-малко трафик към сайта.

Прилагайки SEO стратегия, която оптимизира вашия мобилен уебсайт, е по-вероятно да се класирате по-добре, като по този начин получавате повече трафик към уебсайта си. Както бе споменато по-горе, мобилните устройства са избраното устройство при търсене на нещо онлайн. В този случай можете да бъдете сигурни, че вашият уебсайт ще зарадва посетителите поради това колко е лесен за употреба.
Лекотата и удобството при използване на мобилен телефон правят търсенето в движение много по-привлекателно от работния плот. Знаейки това, можете да поставите голяма част от фокуса си тази година върху гарантирането, че уебсайтът ви е бърз и лесен за навигация, както на мобилни устройства, така и на настолни компютри.

Това също не е тенденция, на която трябва да се гледа леко. Google обмисля мобилни версии за класиране, а не техните настолни версии. Ако пренебрегвате оптимизацията на вашия мобилен уебсайт, струва си да отделите време, за да внедрите мобилен уебсайт, който реагира по добре за мобилни устройства.

Създаване на качествено съдържание с добро и дълго описание

Само наличието на много произволно съдържание на вашия уебсайт няма да ви послужи през 2021 г. Тази година качественото съдържание и дълго описание, ще бъде от съществено значение. Може да е полезно да преминете през целия си уебсайт и да премахнете всички стари, непълни или неподходящи части от съдържанието и да ги замените с информативно, подходящо и качествено копие.
По-дългото съдържание отсега привлича повече внимание и повече споделяния, подобрявайки класирането и авторитета на уебсайтовете. Имайте предвид, че заглавията и подзаглавията са от жизненоважно значение за съдържанието.
Съсредоточете се върху споменатите важни тенденции; да сте наясно с намерението за търсене на вашия потребител, да предоставяте удобно за мобилни устройства сърфиране и да предлагате търсеното качествено съдържание и трафикът ви ще има положително въздействие. 2021 е годината за прецизиране на вашата SEO стратегия, тъй като все повече фирми се стремят да увеличат присъствието си онлайн, както и продажбите си.

Новини

Електронна търговия - Берлин Експо 2023

Mаркетинг

Инструменти за създаване на кратки видео клипчета за вашия магазин

Mаркетинг

Как да привлечете повече купувачи и трафик към вашия сайт ?

Новини

Промените в електранната търговия породени от енергиината криза

Новини

Четито Рождество Христово и Бъдни вечер

Новини

Бизнес шоуто 2022

Новини

ParcelLab набра капитал от 92 милиона евро

Новини

Работни места в ЕС – електронна търговия

Новини

Нови стратегии за реклама без бисквитки и причините затова

SEO

Инструменти за създаване на резюмета на SEO съдържание