Видео разговорът с шефа ви може да не е това, което изглежда

Post Images

Възходът на технологията за фалшиво видео е нова радикална заплаха за всеки, който публикува свои снимки и видеоклипове в най-популярните сайтове и в социалните медии. Изследванията на специалисти в откриването на онлайн визуални заплахи и кибер измами, наскоро разкриха порнографска екосистема от дълбоки фалшификати, където над 100 000 невинни жени са били разголени от технологията на deepfake. Потребителите в тази престъпна общност се нуждаят само от една снимка на своята жертва.
След това дрехите им се премахват цифрово и голите им тела се регенерирт, изображенията на жените са споделени сред масивна потребителска база в приложението за криптирани съобщения Telegram.А в бъдеще тази измама вероятно ще се разиграе по редица обезпокоителни начини, както с финансови последици ,така и морални за пострадалите. Това е толкова лесно, че всеки от нас може да бъде атакуван.
Никога досега този вид технологии не са били толкова достъпни и използвани в интернет, казват от фирмата направила изследването.

Романтичните измами могат да отидат на следващо ниво

С появата на този вид фалшификати може да се предизвика хаос за отделните лица и дори националните държави. С това фалшиво видео значително ще се увеличи риска от измами с романтични отношения. Обикновено романтичните измами стават по имейл или цифрови платформи(Фейсбук), за да се вземат пари от тях, след като се установи връзка.

Сега добавете качеството на видеото, където някой изглежда като легитимен човек,добре изглеждащ тип или момиче. Приложенията Deepfake, които могат да транспонират чуждото лице върху вашето по време на онлайн видео разговори - и с това ще се изтрият всякакви съмнения в съзнанието на жертвата. Преминаването към виртуални конференции и отдалечена работа отваря възможности за хакери, които работят неуморно, за да получат достъп в ИТ мрежата на корпорациите. Видео разговорът с шефа ви може да не е това, което изглежда.Deepfake софтуерът ще става все по-добър и по-добър и ще видим това в напредъка на Изкуствения интелект. Големият въпрос : е как ще се разработват начини за да се открият тези възможни измами.

Биометрични измами, банкиране и държавно управление

Където и да са парите, престъпните мрежи се стремят да бъдат една крачка пред правоприлагането. Биометричните измами, някога смятани за непроницаеми, сега са изложени на риск. В бъдеще, правителствените отдели все повече ще се стремят да взаимодействат с нас дистанционно и чрез видео разговори. Така че (за правителството) става въпрос за идентификация, идентифициране на хора и автентификация от разстояние онлайн. Размяната на лица в реално време през уеб камера е потенциална катастрофална заплаха за финансовата система. Но все пак още не са се появили такъв тип дълбоки фалшификати и способности на изкуствения интелект. Но при толкова много финансови стимули, може да вярваме, че е просто въпрос на време някой да го направи.Сега сме само в началото.

Новини

За Европейската Електронна Търговия - EuroCommerce

Mаркетинг

Електронна търговия и Имейл маркетинг

Новини

Изкуствения Интелект и електронната търговия

Новини

Индустрията за красота насочва вниманието си към Югоизточна Азия

Новини

Накратко за състоянието на банките и финансите - истина или конспирации

Социални мрежи

Pinterest представя нов преглед на развиващите се процеси за откриване и деактивиране на измами.

Новини

Новина за електронната търговия от България

Новини

Електронната Търговия през 2023 година

Новини

Инфлацията в електронната търговия намалява, но купувачите все още не са готови да увеличат разходите си

Новини

Предстоящи събития за електронната търговия в Европа