Маркетингът на инфлуенсъри вече започна да става по-популярен

Post Images

Приложения като Instagram и TikTok са се превърнали в де факто приложения за пазаруване, а влиятелните са се превърнали в производителите на вкус, към които много хора се обръщат, за да им кажат дали една нова марка за грижа за косата или дрехите си струва или не. Сега тези приложения пускат още инструменти, предназначени да насърчат марките да работят по-тясно с влиятелни лица.

Instagram, например, обяви миналата седмица, че тества нов партньорски инструмент, който позволява на влиятелните да печелят комисионна от продукти, като препоръчват  да се използва услугата за плащане на Instagram, а комисионната се определя от марката.
Този ход е предназначен да гарантира, че влиятелните ще играят по-голяма роля при пазаруването в Instagram. TikTok също се насочва към този подход.

Маркетингът на инфлуенсъри вече започна да става по-популярен сред марките
Но много марки избират да работят с микро-влиятелни, а не с най-големите имена в Instagram, често защото имат по-ниски цени от инфлуенсъри със стотици хиляди последователи.
И този вид подход може да се ползва все по-често, ако функции, като новите партньорски инструменти на Instagram стартират. Което се очаква да стане скоро.

Новини

Защо цифровата търговия е новата норма на производителите

Новини

Предстоящи събития за електронната търговия в Европа

Социални мрежи

Как изглежда функцията за персонализация на eBay ?

Новини

Какво е coviewing (съвместното гледане) ?

Mаркетинг

Иновативен начин за привличане на клиенти

Mаркетинг

Бъдещето на електронната търговия - анализ в реално време

Mаркетинг

B2b - бизнес за бизнес - електронна търговия

Новини

Събития за електронна търговия 2022

Новини

Някои особености в eBay

SEO

Съвети за оптимизирането за търсачките – DuckDuckGo