Facebook Marketplace - ЕС

Post Images

ЕС твърди, че Meta е задушила конкуренцията с малки реклами, като е интегрирала Facebook Marketplace в своята обширна социална мрежа, съобщи Bloomberg в сряда (12 юли).

По време на поверително изслушване в Брюксел в четвъртък (днес) платформата за социални медии ще се опита да оспори твърденията на ЕС, че действията й представляват незаконна злоупотреба с господстващо положение, според доклада.

Регулаторите на ЕС казаха, че Meta е наложила несправедливи условия за търговия, които й позволяват да използва данни от конкурентни онлайн услуги за класифицирана реклама за своята платформа Marketplace. Те също изразиха загриженост относно настояването на Meta за акаунт в социалните медии във Facebook като предпоставка за достъп до Facebook Marketplace.

Европа и САЩ постигнаха споразумение за споделяне на данни в понеделник (10 юли), наречено ЕС-САЩ - Рамка за поверителност на данните.


Въз основа на новото решение за адекватност, личните данни могат да преминават безопасно от ЕС към компаниите от САЩ, участващи в рамката, без да се налага да се въвеждат допълнителни предпазни мерки за защита на данните.

Дали Мета ще успее да оспори доклада на ЕС ще разберем скоро.

Но за нас е по-важен факта ,че повечето измами на потребители идват от Facebook Marketplace. И отново предупреждаваме : Бъдете много внимателни когато пазарувате от Facebook Marketplace.

SEO

Инструменти за Оптимизация на YouTube

Новини

Новини от Германия и Нидерландия

Mаркетинг

Какво е инфлуенсър маркетинг?

Новини

Складове за стоки и изпълнение на продажби с ниски или никакви минимуми за малкия бизнес

Новини

Плюсове при пазаруване с кредитна или дебитна карта и опитите за измами в електронната търговия

Новини

Накратко за състоянието на банките и финансите - истина или конспирации

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци - Стратегия

Mаркетинг

Dropshipping - Дропшипинг

Новини

Всичко, което трябва да знаете за One Stop Shop и ДДС в ЕС

Новини

Накратко за Електронната Търговия в България