Facebook Marketplace - ЕС

Post Images

ЕС твърди, че Meta е задушила конкуренцията с малки реклами, като е интегрирала Facebook Marketplace в своята обширна социална мрежа, съобщи Bloomberg в сряда (12 юли).

По време на поверително изслушване в Брюксел в четвъртък (днес) платформата за социални медии ще се опита да оспори твърденията на ЕС, че действията й представляват незаконна злоупотреба с господстващо положение, според доклада.

Регулаторите на ЕС казаха, че Meta е наложила несправедливи условия за търговия, които й позволяват да използва данни от конкурентни онлайн услуги за класифицирана реклама за своята платформа Marketplace. Те също изразиха загриженост относно настояването на Meta за акаунт в социалните медии във Facebook като предпоставка за достъп до Facebook Marketplace.

Европа и САЩ постигнаха споразумение за споделяне на данни в понеделник (10 юли), наречено ЕС-САЩ - Рамка за поверителност на данните.


Въз основа на новото решение за адекватност, личните данни могат да преминават безопасно от ЕС към компаниите от САЩ, участващи в рамката, без да се налага да се въвеждат допълнителни предпазни мерки за защита на данните.

Дали Мета ще успее да оспори доклада на ЕС ще разберем скоро.

Но за нас е по-важен факта ,че повечето измами на потребители идват от Facebook Marketplace. И отново предупреждаваме : Бъдете много внимателни когато пазарувате от Facebook Marketplace.

Новини

Потребители на електронна търговия в Европа през 2021 г. - над 500 милиона

Mаркетинг

Как да привлечете повече купувачи и трафик към вашия сайт ?

Новини

За Европейската Електронна Търговия - EuroCommerce

Новини

Липсата на начини на плащане води до загуба на пари

Mаркетинг

Как да изградим марка за електронна търговия?

Новини

Приложения за Android, които ви плащат реални пари

Mаркетинг

Важни ли са телефонът и електронната поща в електронния бизнес ?! (анализ и препоръки)

Социални мрежи

Twitter работи върху нови папки в отметките, за да категоризира вашите запазени туитове

Новини

Индустрията за красота насочва вниманието си към Югоизточна Азия

Новини

Как може електронната търговия да се възползва от Web3